МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 670
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте МАЙчета!!! Отдавна не съм писала, тоя пуст интернте - 2 седмици го няма никакъв! Липсвахте ми. Когато ви няма разбирам, колко ми е пусто ...  #Puppy dog Толкова много сте писали, че нямах време да ви прочета... бързам да се включа, че после да прочета всичко.

Ние сме добре. растем. Вече говорим много - усмихваме се постоянно. Направо се разтапям   Kissing Heart

Миташки имаше корички, но му паднаха сами. С нищо не съм го мазала. Сега е чист като бебе  newsm47. Ходим всечки ден в Южния парк, е почти всеки ден. Чакам с нетърпение да се стопли, че пак да тръгнем по цял ден там.

Хайде отивам да чета, че да се включа активно по темите  Hug

# 181
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте и от нас!

Днес пак ни теглиха и сме качили 700 гр за 21 дни. Е, не е рекордът на духи-пухи, но аз съм си доволна! Laughing Laughing Laughing

Ходихме и на ортопед - всичко ни е наред, а после и на хирург за това нашето хидроцеле, но засега има още какво да се желае, макар че много са му спаднали тестисите от раждането. Ще ни гледат пак на 6 месеца.

Момичета, аз живея в София от 9 години, и (срам, не срам ще си кажа) днес за пръв път ходих в Южния парк. Бяхме с майка ми и с Момчо в слинга - ми то там много яко бе!  Peace Жалко, че не е по-близо до нас, да ходим по-често.

Вече за трети път се случва да ме спре някооя мама с количка и да ме пита какво е туй готино нещо дет си нося бебето в него.
Много съм горда!

И с още нещо съм горда - да ви се похваля и на вас. Днес педката ми каза: "Евала, че имаш нерви и търпение да храниш без режим, и браво, че все пак успя да кърмиш! Момчиле, извадил си късмет с такава майка!"
В този момент аз се надувам като балон и поглеждам победоносно татито  smile3521 smile3521 smile3521
И изобщо дума не отвори за захранване, абе доволна съм аз от нея!

Хайде чао засега, че отивам да уважа мъжо с една вечеря!

# 182
Здравейте майчета,
Благодаря Ви за пожеланията....Чакаме си понеделник пък да видим.
Таня79 - Много съжалявам за Вас.  Praynig Дано снимката покаже, че има ефект и мъничето да не слага повече ортопедичните гащи.
Тази нощ ни беше най-тежката досега. като се събуди това дете с едни весели оченца в 24.00 часа свят ми се зави. Помислих си, че ще се подондуркаме половин час пък все ще успея за това време да я приспа......Да, ама не. Тую дете заспа в 5.50, но най-странното от всичко бе, че отново се събуди в 7.30 кукуряк Shocked
Лека нощ от нас, че ни чака цяла пералня пълна с дрехи за простиране. А толкова искам да поспа непробудно, поне 5 часа

# 183
  • Бургас
Ох, нас май пак ни гони криза на растежа. Крива е, яде по сто пъти на ден, не спи. Нашият татко май дава отбой - нещо вече не се справя като плаче, липсва му търпение. В началото нямаше проблем, даже май аз повече се изнервях, но забелязвам, че в последно време той се нерви и не знае какво да я прави. Дали защото сме непрекъснато заедно аз винаги успявам да я успокоя, а на него не му се удава. А работи на смени и си е в къщи доста често през деня.Как са вашите татковци?
Ей, Иги поздравления за педката. Уф аз като се сетя, че в понеделник трябва да ходя и настръхвам. Да взема да и занеса на мойта малко литература  newsm78
Ladida, Димитрова ми каза, че не могат да ти откажат да ти бият ваксината, ноооо като гледам мойта педка може и да се запънат. А че Пентаксима се отрича от ХЕИ е вярно.

# 184
Добре дошли на DaniStef и малката Стефани Елизабет
Ние от 3-4 дни сме много криви следобяд. Такива викове надаваме, че направо ми се къса сърцето и все търсим да ядем. Днес плакахме от 4 до 8.30. Не знам как издържахме. На смени с татито сме успокоявали дребка. Не че имаше ефект де. Сега вече сме спокойни и дано няма такива изпълнения през нощта.
ЛаДиДа ние слагахме Пентаксим при педито и не ни отказа, даже каза че това е по-добрата ваксина. Таня защо се отрича Пентаксима от ХЕИ-то?
Лека вечер на малките сладурковци и техните родители.

# 185
 Two Hearts Two Hearts Two HeartsЗдравейте и от нас.Май по-често взех да пиша а Thinking?Първо искам да благодаря на Ели,Крейзи и Ирка за проевената загриженост към мен.Много е приятно като прочетеш че някой се интересува за теб и ти става едно милоооо.Ама май тъй ще си я карам.Пия едни хапчета и те за сега ме облекчават иначе лежене си му е майката нищо друго.Както и да е -туй да ми е проблема,дечицата да са ми живи и здрави а другото са бели кахъри.
Сега да се включа по темите:
Цитат
А работи на смени и си е в къщи доста често през деня.Как са вашите татковци?
Ние сме другата крайност.Нашия тати пътува по Европата и много рядко си е при нас.Така много да сме му липсвали,постоянно се обажда по телефона и все пита как сме и тем подобни.Милия и на него не му е лесно.
Цитат
След предаването Стоянчо се разплака а баща му го пита - За хонорара ли ревеш сине?
Е това ме расмя от сърце.Като лудите седя пред компа и се смея на глас в 00 часа през ноща.
Цитат
Има ли вече някой, който е слагал Пентаксим-а?
Ние още не сме но приятелката ми сложи на нейното бебче и много добре я понесе.Струва 60 лв.Ама се слагала 3 месеца такаче 180 лв.
Цитат
Давайте акъл, да чакам ли още някой и друг месец или да почвам да му давам сокчета!? 
Ани аз лично след 2 рия месец ще започна да му давам ,все пак това са си витамини от които организма си има нужда.Ти сама си решаваш.
Цитат
За 1 месец сме качили 1.900 кг и 7 см и вече сме 5.200 и 59 см 
Еееее браво на вас Духи Пухи.Ние с баткото бяхме така.2-рия месец бяхме наддали 2 кг. И като се пребрахме (понеже не повярвахме)го увихме в една пелена и го закачихме на дядовото кантарче да го претеглим на ново.Голям майтап беше.
Цитат
Вашите бебоци повръщат ли така?
Да се похваля мойто Иви да чукна на дърво до сега нито веднъж не е повърнало.Може би се дължи на това че го храня с Фризовом,а той нали е против повръщане.Та сигурно за това не връща.
На лявото краче сме имали нещо, което докторът предполага , че ще се оправи докато проходи, но ние профилактично да й слагаме тези гащи 6 месеца и да е с тях 2/3 от денонощието  Cry 
Ох миличка не се притеснявай.Всичко е оправимо.И все пак дано всичко излезе фалшива тревога.Успех.
да почерпя за здравето на Пепчо със закъснение beer3 Popcorn Misc Baby Bottle нали имахме имен ден
Да ви честитя тогава и аз макар и със закъснение.Само радост да ви носи малкия малчуган.
 Добре дошла на DaniStef.Страхотен сладур имаш.Да ти е жив и здрав.
Сигурно се чудите този път колко много съм написала ама и аз не мога да повярвам.То цял роман бе.Ама малкия спи и аз хоп къде,къде и пак при вас кацнах.Айде лека от мен.Спирам да ви досаждам.Последно да изпратя на всички мами и техните бебоци мноооого целувчици.Чаооооооо Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 01:39 от ndv

# 186
Нинче, хубаво е, че се обади Simple Smile Дано и крака да те отпусне скоро.

nMihailova - може ли да качиш клипа в Интернет, за да видим актьора Simple Smile

Ние с това кърмене на поискване не ставаме за ходене никъде. Може да спи и 6 часа, а може да иска да яде през 15 мин.

# 187
 baloniПак съм аз.Ама че съм забравана.Айде и ние да се похвалим-Вчера Ивето направи 2 месеца newsm44 newsm35.Няма как да ви почерпя затова ще я караме виртуално. cook cheers
На този ден(4-ти) се родиха много бебчета.Защо мамите не се обаждат Thinking??? baloni

# 188
  • София
Здравейте от една полузаспала майка Confused От 4 часа сутринта съм на линия, защото Румен тогава яде и като се почна едно пъшкане, ръмжене и мрънкане, та до към 6.30, когато пак реших да му дам да яде. Едната ми гърда беше напрегната, та цедих към 7.00 часа и се пробвах да дремна после, обаче изпращах таткото на работа, разсъних се и не можах. Дребчо сега уж спи, обаче промрънква на сън. Вече да ви кажа не мога да разбера за какво реве - ръмжи и мрънка по един и същи начин и когато е гладен, и когато има колики, и когато пък е преял и му е тежко newsm78 #Crazy
Какво да ви кажа, ошашках се вече. Добре че снощи по време на мача, мъжете ми бяха в хола а аз дремнах час и половина. Е и след това си спах от 12 до към 3.30 - 4 някъде, ама си мечтая за едно едничко наспиване от 8 часа и не знам кога ще стане...
С това повръщане също вече започвам да се шашкам - на всяко хранене си повръща, може да се случи и по два пъти. Вкъщи има огромен разход на салфетки.
Моята кърма вечер според мен е доста малко - бебчо се нервира, плаче и не ще да спи. Напълно разбирам Руми как човек се чувства, когато детето му е гладно - много е потискащо. Успокоявам се, че е само за няколко часа, защото след това ми се напълват доста гърдите, обаче вечер ме напада умората, беб дърпа и мрънка и след това като повърне каквото е ял, изкрейзвам  #Crazy Ама явно и това си е част от бебешките екстри...
Добре дошли на новите МАЙ-ски!
Браво на duhi puhi за рекорда - как го правите това, на ген ли се дължи?
Тия форуми верно са голяма краста, ама и много полезни неща научавам от тях. Вчера една позната започва да ми препоръчва д-р Драганов, аз вече съм информирана. Та дори изпекох едно перфектно пиле в плик за печене по съвети от готварския форум... Peace
Обаче пък от друга страна ми липсват живите социални контакти, та наистина би било хубаво ако се видим и запознаем. А още по-добре ще е ако се откъснем за малко от бебешките теми.
Ние пък в неделя бяхме в Южния парк и си припомняхме, че два дни преди да се роди беб, пак си правихме разходка, за да започна да раждам (нали 5 дни преносих) и като гледах бебетата в количките тогава, нямах търпение и аз да съм така. На мен много ми харесва там, повече отколкото в Борисовата градина.
Честити 2 месеца на Ивето на ndv!  bouquet
Иги, съгласна съм, че храненето на поискване е трудно понякота и се изисква голямо търпение. На мен дори ми е трудно само да мисля кога е ял за последно - нали гледам да спазвам правилото на трите часа, че иначе ме е страх от коликите. Иги, на мен ми харесва слинга ти и начина на връзване. Според теб какъв плат е най-подходящ за него? А каква му е дължината?

# 189
Иги, съгласна съм, че храненето на поискване е трудно понякота и се изисква голямо търпение. На мен дори ми е трудно само да мисля кога е ял за последно - нали гледам да спазвам правилото на трите часа, че иначе ме е страх от коликите. Иги, на мен ми харесва слинга ти и начина на връзване. Според теб какъв плат е най-подходящ за него? А каква му е дължината?

Аз да ти кажа изобщо не мисля кога е ял... когато ми прореве, слагам го на цицата, той, ако не е гладен само си я близва, хилва се, засмуква, пуска и пак се хили. Но ако е гладен, направо си ръмжи като кученце за кокъл smile3508 Понякога прави 3-часови паузи, а понякога само 1 час и е гладен. Нали храненето на поискване си е точно това, да не гледаш часовника. А и да ти кажа, колики изобщо нямаме. За мен храненето под час е много по-затормозяващо...

А за слинга - по оригинална кройка е широк 70 см и е дълъг между 5 м и 7 м, зависи колко си едра. Моят е 6 м и нещо, че аз съм си яка българка и е от обикновена басма. Според мен, обаче, ще е по-удобно, ако платът е леко еластичен. Аз този го имах под ръка и не съм купувала, но, ако купувах, бих търсила тънък памучен плат с малко еластан в него - хем се намества добре, хем не запарва.

# 190
bubble, и ние сме на поискване  Wink Само дето понякога си мисля, че е на поискване кога да спре да суче, а не кога да почне  Joy .. Та затуй растем така (пу-пу).. Не че нямат и гените пръст, че и двамата с татито не сме от най-малките  Mr. Green
За повръщането - как повръща - на фонтан или просто си изтича някакво количество? И колко много повръща? Уригваш ли го след папане? Ако не прави фонтани това си е нормално! Ама като гледам щом се оправяте със салфетки няма страшно Simple Smile Ако е повече количеството от една мъжка длан значи е повръщане.. Иначе си се смята за уригване. На мен като ми направи фонтан пера чаршафи, блузи всичко  Rolling Eyes
За кърмата - вечер е нормално и ти и бебо да сте по-нервни - все пак за него са били много нови преживявания през деня, ти също си уморена.. А сигурно и коремче го боли.. И ние сме кисели вечер.. и понякога сучем по 2 часа и чак тогава заспиваме..

Iggi, дай снимки с тоя слинг пък  Crossing Arms Искам и аззззззззз..  Туй малкото много тежи вече, пък само иска да се носим.. Мама вече всичко я боли  Tired И съм изчела де що има в кърмаческия теми за слингове, ама хич не ми е ясно как се прави Sad И най-вече как се слага бебо в него и как се връзва после..
И аз в Свищов съм учила, ама туй май съм го пропуснала  Joy

# 191
Iggi, дай снимки с тоя слинг пък  Crossing Arms Искам и аззззззззз..  Туй малкото много тежи вече, пък само иска да се носим.. Мама вече всичко я боли  Tired И съм изчела де що има в кърмаческия теми за слингове, ама хич не ми е ясно как се прави Sad И най-вече как се слага бебо в него и как се връзва после..
И аз в Свищов съм учила, ама туй май съм го пропуснала  Joy
Хе-хе, аз съм си от Свищов даже, ама не живея там от 14 години!

А за слинга - качвам снимки в албумчето!

# 192
bubble  за социалните контакти си абсолютно права!!! Крайно време е да направим една срещичка???

Пък за повръщането ... и ние бяхме така. След уригването го държа малко повечко време изправен и май върши работа. Иначе ние повръщахме мноооооооооооого, ама наистина мноооооооооого. Сега нещата се нормализираха и вече мога да говоря за връщане, а не за повръщане. При мен голямо значение играе какво съм яла. От прясното мляко бебчо повръща доста. Вчера пак го направи тоя номер. Обачееееееее аз вече знам и НЯМА ДА ПИЯ ПОВЕЧЕ ПР.МЛЯКО!!! smile3514 ...

NDV да ти е живо и здраво бебчето. Много да те радва.  smile3525.

Време е и ние да почерпим. Днес Димитър става на 2 месеца. Заповядайте на нашата трапеза   party023  cook newsm38 beer cook

# 193
NDV да ти е живо и здраво бебчето. Много да те радва.  smile3525.

Време е и ние да почерпим. Днес Димитър става на 2 месеца. Заповядайте на нашата трапеза   party023  cook newsm38 beer cook
Благодаря на Бубле и Бобси-100 кратно да ви се връща.Честито 2-ри месец и на Митето newsm51,много да радва мама и тати.

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 13:50 от ndv

# 194
  • София
Здравейте МАЙ-ски сладури,
Добре дошли на новите мами smile3501. Честит празник на бебоците nbirthday newsm38  ura (няма да изброявам, за да неабравя някого  Embarassed)
Бебка от три дни е много неспокойна. Коликите я мъчат с пълна сила, а от напъването постоянно повръща ( по-скоро връща ), но като ви чета явно е масово ( дали не е "заразно", защото сме във форума smile3521 ). Хайде ще свършвам, че трябва да се храним. Приятен ден и разходки.

Общи условия

Активация на акаунт