МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 674
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, за гърдите: и аз ставах няколко нощи с препълнени гърди, когато Йонката започна да спи повечко. Изчеждах по малко над мивката, колкото да ги облекча и пак лягах. Не бива да се цеди много, само за облекчаване Peace
  Аз май вместо да свалям, кавам Sad От бременноста съм +10, като родих ми останаха 5, но сега като се теглих бях още 2 отгоре #Cussing out Докато бременеех нямах чак такъв апетит, ама сега е ужас, понякога и през ноща като ставам да кърмя ям ooooh!(плод ) Ама си казвам, че сега не му е време за диети и с тва се успокоявам. Само искам като се прибирам в БГ да изглеждам малко по добре, дано до тогава докарам килограмите.
  Трябва да ходя да оправям документите на малката и да чакам по гишетата, ама никак не ми се тръгва. Бай!

# 166
  • София
Момичета, как я произвеждате тая кърма, ние пак сме в отлив и бебчо се сърди много на всяко ядене  Sad нямам търпение вече да става 13-ти да видим какви ги вършим, мисълта, че гладува детето много ме тормози.

За тортата с овесените ядки - много приятна се получи, но аз и без това унищожавам по половин пакет дневно, та чак на торта не си давам труда да ги правя.
И лактогонен чай по 3 дози пия и пак нищо  Cry

А снощи какво чудо беше - на всеки час яде, добре, че свеки дойде днес, та поспах час-два следобед, направо по някое време призори ми идеше да се гръмна...

# 167
  • Бургас
 welcome на DaniStef
duhi_puhi бравос  smile3501 ей това се казва наддаване.
Mimeto78 аз ръкавички се пробвах в болницата да слагам, ама нали и бяха големи все едната успяваше да я смъкне и се отказах.Пък и в тия жеги ръкавички ... Режа ноктите редовно и само като ги забравя си ходи маркирана по физиономията. Даже онзи ден успях и на краката да ги отрежа, ама беше голяма борба.
От сокчетата се отказах, смятам да захранвам с пюре като му дойде времето - според мен е още рано. Макар, че мойта докторица е на друго мнение, но да си гледа работата, според нея сокчета трябваше да давам още като навърши 1 месец. И на втория като отидохме - ама защо не даваш - ми имаше колики от тях - аааа, започвай пак. Сега като отидем май пак ще има спор, но мисля, че е време да се разберем, да не ме тормози всеки месец.

# 168
Здравейте Майчета,
Момичета тъкмо се успокоих за малката, че вече е здравичка и ново пет Sad . Ходихме днес в Ортопедията в Горна Баня и ни съобщиха след преглед от около 60 секунди, че трябва да слагаме ортопедични гащи. На лявото краче сме имали нещо, което докторът предполага , че ще се оправи докато проходи, но ние профилактично да й слагаме тези гащи 6 месеца и да е с тях 2/3 от денонощието  Cry  Не мога да разбера що за профилактика е носенето на тази фрейка 6 месеца по толкоз часа на ден  #Cussing out !!!!
Определено отивам при още един специалист. Видях, че доста майки са доволни от д-р Драганов и записах час. Той прави ли ехографско изследване, защото на нас ни казаха за тази асиметрия именно след него. Иначе не се виждало, според думите на въпросния док.
За съжаление най-близкият възможен час беше чак в понеделник и не знам как ще издържа дотогава. Стискам палци всичко да е наред.
Довиждане момичета и приятни сънища.

# 169
  • Бургас
Ей, Наденце, стискам палци всичко да е наред. 6 месеца и на мен ми се виждат доста. Да пишеш после какво е станало. И на мен ми се свива сърцето докато не дойде 16-ти да направим рентгенова снимка, да видим има ли файда от тия гащи.

# 170
Наде, задължително се консултирай с Драганов. Но не се притеснявай, моята племеница ходи 3м. с тези гащи, най-лошото е че в жегата е малко кофти.

# 171
Добре дошли на Мама Зори и Данистеф!!
Момичета да не ви плаша ,но приятелката ми от Пловдив така и каза един прехвален ортопед да носят ортопедични гащи ,а после се оказа ,че на детето нищо му няма/слава богу/ , д-ра бил в комбина с тия дето продават ортопедичните гащи  #2gunfire #Cussing out Представяте ли си??
Така,че НадяД правилно си решила да питаш още един лекар..Стискам палци да ви няма нищо  Praynig

# 172
Добре дошла на DaniStef.
Duhi  - вие наистина сте рекордьори!!! Да ти е жив и здрав малчугана Simple Smile
nadiaD - много се надявам да е само фалшива тревога.
Mimoza, Егати и лекарите - да притесняват родителите, за да си продават стоката.
Спрея ABCDerm SOS Spray е антибактериален спрей (превеждам от интернет), който е създаден за лекуване на кожата от поражения. Той почиства и дезинфектира кожата, предотвратява инфекции. Не съдържа алкохол и глицерин. Създаден е за бебета и деца.
Във форума четох, че го препоръчват при шарки - за да не останат белези от пъпките.
Нашето бебешко акне почти изчезна. Кожата на Криси започна да прилича на бебешка, а не на пъпчив teenager.
Утре трябва да получим спрея и дано с него акнето за изчезне напълно.

Може би тортата с овесените ядки не действа на всички. На мен пак ми се наложи да се цедя в 3 през нощта, защото Криси спеше, а аз течах. Аз ядях овесени ядки с прясно мляко и нямаше ефект. Но от тази торта започна да ми капе кърма. Обаче със сигурност се качват кг от нея. Не знам как ще се оправям с тези кг. Мъжът ми само ми намеква да правя нещо.

Иги - за инфакола - ти най-добре си знаеш кое е добре за Момчил и кое не. Аз пък забравям да му го давам сутрин и му го давам редовно само като реве и се свива. Майка каза, че след 3-тия месец коликите изчезват. А то остана съвсем малко Simple Smile

В списание 9 месеца има статия за изключителното кърмене. Там също пише, че до 6-тия месец най-доброто за бебето е да е на кърма. Ако е само на кърма може да не се спазва режим и не се препоръчват сокове.
Майка ми го прочете няколко пъти и пак не може да разбере идеята на изключителното кърмене и кърменето на поискване. Но вярва на "9 месеца" и вече си мълчи.

# 173
  • София
Момичета имам едно питане относно детските:Този доход под 200лв на член семейство който вземат социалните брутен ли е или нетен?

# 174

Определено отивам при още един специалист. Видях, че доста майки са доволни от д-р Драганов и записах час. Той прави ли ехографско изследване, защото на нас ни казаха за тази асиметрия именно след него.

Прави ехографско изследване и обяснява всичко много добре! Аз лично съм много доволна как мина прегледа и нещата, които ми каза....
Наде, надявам се всичко да е наред със Стела! Ще стискам всички палци, дето ги имам и чакам с нетърпение да мине прегледа при Драганов и да кажеш как стоят нещата!

# 175
Здравейте и от мен чак сега успях да ви изчета Embarassed
Да честитя на всички които са имали поводи за празнуване тези дни и да почерпя за здравето на Пепчо със закъснение beer3 Popcorn Misc Baby Bottle нали имахме имен ден
Добре дошли на Салина и Данистеф!
Пухи-Духи браво на вас
За килограмите не се тегля а гледам по дрехите,правя и коремни преси!
Да се похваля вече сме само на кърма,пробвах тортата нямаше голям ефект май при всеки е различно иначе пия много айрян
НадяД стискам палци всичко да е наред май и аз трябва да искам направлиние за ортопед,че никой нищо не казва на консултацията newsm78
На22.06. ни беше последната консултация-кг.5600,см-59

# 176
  • Бургас
Привет и от мен! Как сте мили мои, майчета! Тук най-накрая времето взе да се оправя- първо порои, после едни студове и ветрове ни връхлетяха, луда работа...!
В 12 нахраних бубулини, приспахме се и реших да не излизам, а да си легна в леглото  с новата ЕВА в ръка...пък тя каква стана: залепих се пак за "лапа" и щракам като луда из форума, ужас! Twisted Evil
Мъжа ми вече се сърди, каза, че съм се зомбирала напълно с този форум и то наистина май е така...всяка свободна минута кисна пред компа, вече кръста сериозно ме боли...  Weary
Вчера да ви се похваля ни пристигна активната гимнастика, която бях поръчала от Премаман (ето я: http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=46 ) и бебка направо полудя: вика, радва се, маха с ръчички, ако искайте вярвайте ама се занимава около час- а съм учила, че при децата вниманието в страшно неустойчиво  newsm78. Много съм щастлива и аз с нея, защото този вид гимнатика е много полезна за развитието на сетивата. Има и музика на Моцарт, ама не такава електронна, гадна, а все едно слушаш пиано на живо. Наистина е страхотна!!! Аз по отношение на музиката съм просто болна... Naughty  Ако искате ми се смейте, обаче бебка слуша Моцарт на всяко хранене, това ми е нещо като ритуал. Пускам й диска и ми действа много релаксиращо и тя мисля, че вече се заслушва...и познава... newsm78
Та такива ми ти работи при нас!
Stryper, тъкмо щях да ти пиша, че ти намерих и купих най-накрая спрея в една бургаска аптека и ти си си намерила вече. Няма значение, ще си го запазя за мен (дано не ми потрябва де, въпреки, че за момиченцата съм чувала, че колкото по-рано изкарат шарките, толкова по-добре...) Пък ако пак ти излезе нужда, свиркай! Ще пращам!  newsm53 
Момичета, да попитам и друго! Има ли вече някой, който е слагал Пентаксим-а? Днес ме шашнаха малко едни приятелки-майки, че ХЕИ не я признавали тази ваксина и щели да ме глобят ако не сложа тази,която се отпускала от здравната каса... Какви за тези глупости, се питам?! newsm12  Как след като се продава в аптечната мрежа, не е разрешена?! newsm78 
Частното ми педи каза нея да купувам, ама как ще се оправям с личното Джи Пи, ако наистина е такава работата?! Я ме светнете, моля ви!
Айде стига толкова, пращам целувките на бебоците тук и отивам да се изтегна, докато бебка  не се е събудила (имам 45 мин.за релакс!  Laughing )

# 177
Поздрави на всички мами,
отдавна не съм писала, поради едни или други причинки, но ви чета редовно - доколкото успея, т.к. сте много продуктивни  Laughing
И така за протокола ние от начало се дохранваме с АМ- аптамил 1(понася го много добре), но напоследък все по-често сме си основно на кърма. Педито ме натиска да давам сокчета , но за момента отбивам топката и смятам да издържим така поне и този месец.От началото на втория месец се  Део се обръща от корем по гръб , но не винаги, понякога си седи няколко минути така и си бърбори нещо, вече прави опити да се обръща и от гръб по корем, но най-много обича да си лежи по гръб да ръкомаха с ръчички и да кара колело.За сега с ваксините се движим по график, всеки път се треса как ще ги понесе и се моля да нямаме проблеми.
От мен    bouquet и се разхождайте докато не са станали пак "дзверски" жеги.

# 178
Кате  и аз вчера бая се рових из форума и открих тоя план храните. И статии разни изчетох и сега и вас като чета, а бе вече съм твърдо убедена че сокове няма да давам докато имам кърма. Само ми е кофти че ще трябва да лъжа 2 педиатърки. Те явно педиатрите правят така че да ги лъжат  и после си мислят че методите им са вървежни  Outta Joint

Мария ра, ни с коричките по главата се справяме като преди баня намазваме главичката с бебешко олио и после като сапунисам вчесвам с мека четка.

bouquet Добре дошли на DaniStef и малката Стефани Елизабет.

А тази торта дето все я хвалите все си мисля да си я направя, но не стигам до нея. Ама защо да се качват килограми от нея, то какво има там - бисквити, мляко, мюсли, стафиди и плодове. От кое да ги качите тези килограми!?  newsm78

Имар, дохода който се включва при определяне на възможността за получаване на детски е брутен.

За ваксините аз реших че засега ще се движа по здравна каса. Вносителите на ваксини много голяма реклама си правят.  Money Естествено всичко е за пари. Педи ми каза че на година и колко месеца имало една ваксина (забравих как се казва) , нея я препоръчват да се закупува допълнително от родителите с повече съзможности.

Целувки на бебчовците, аз отивам да кърмч , че после отлитам кън залата.  newsm39

# 179
  • София
Добре дошли на новите мами   newsm51
И аз да се разпиша.
За протеста: Ние ходих ме. Там се видях с БгВики и Пайзи. На снимката съм мамата с розово, гушнала бебче. Та по-повод бебчето.
Седим си ние и чакаме да започне шествието, организаторите си дават интервютата и ние с Вики си клюкарстваме. По едно време Стоянчо се сеща че е гладен и започва да мърмори (протестира) е да ама майка му няма къде са седне за да пресече протестите. Решавам ще залъгвам с бибата, а после ще преговаряме и ще се съгласявам  smile3504 Та бутам аз биберона усърдно ама той трудно се залъгва. По едно време усещам, че през рамото ми някой наднича. Кога то една камера. Снима си камерата доста време протеста и преговорите с биберона и си замина. А аз чак тогава се сещам да погледна кой медия е. Нямаше начин в по-централни новини да влезнем - Btv -  се оказа камерата. И вечерта в новините 19.30 и 22h ни даваха. Само че цензурирано - не показаха протеста и преговорите, а само разрешен проблем (Бебчо слуша с биберон в уста) Естествено цялата рода ни разбра. А татито при липса на друга възможност снима репортажа на клипче направо от Тв-то. След предаването Стоянчо се разплака а баща му го пита - За хонорара ли ревеш сине? rotfImbo Та така при нас.
В неделя правихме „представяне на бебчо в обществото”   Tada Мина много добре, имахме много гости. Получи много подаръци. Държа се достойно, не плака и спа през цялото време. Но преди гостито и след това се скъса да реве, абе дипломат човек.
Това засега, че реве

Общи условия

Активация на акаунт