Отговори
# 630
Аз питах преди време, но никой не отговори Simple Smile

Би трябвало да са ПКК, урина, СПИН, хепатит В, хепатит С и сифилис, кръвна група и резус фактор.

Тъй като при мен записването на ЖК ще съвпадне с времето за биохимичния скрининг, ще направя и него тогава, след около 4 седмици. Сега влизам в 9та г.с.

Аз също съм в 9 г.с. Назначиха ми първи преглед по ЗК на 16.04, та затова реших да попитам, общо взето кръвни изследвания и урина, доколкото разбирам Simple Smile

# 631
  • Наблизо
На мен ми назначиха рубеола,спин,сифилис,токсо,друго ако е имало - не го помня.
Аз съм на скрийнинг след 2 седмици,ще съм ден преди да вляза в 13та седмица.

# 632
Аз също съм в 9 г.с. Назначиха ми първи преглед по ЗК на 16.04, та затова реших да попитам, общо взето кръвни изследвания и урина, доколкото разбирам Simple Smile

Еni, да ти кажа забелязвам, че при всеки доктор процедурата е различна. При моя нямат практика да назначават изследвания преди 12та седмица, когато е и времето да се запиша на ЖК.

От друга страна доста момичета, които съм питала, а и които пишат тук, имат назначени по-рано изследвания. И аз исках по-рано да започна но уви..За момента ходя само на контролни прегледи през 2 седмици на ехограф, за да следим как се развива бебето Simple Smile

Та си чакам, докато стане време да се действа с изследвания.

Иначе да, първи са рутинните, общи изследвания, после влизаме в дълбокото със скрининги и морфологии Flushed

# 633
Аз имам час за ФМ и БХС на 2ри май при д-р Сигридов. Тогава ще бъда в 12-та седмица и някакви дни. Не могат още да ми определят точно седмиците, защото двете близначета се разминават с 1-2 дена и ми е голяма каша Grinning Иначе съм ходила 3 пъти досега на ехограф и последните 2 пъти слушахме сърчицата и всичко друго беше наред. Както свикнах да ходя през две седмици на преглед, сега не знам как ще издържа до 2ри чак. Разбрахме се с лекаря чак след ФМ да се видим и да се записвам за ЖК. И моят сън се влоши напоследък. Будя се по сто пъти и спя неспокойно. Все така нямам апетит, но докторът ми се скара и каза да наблегна на зеленчуци, протеини, яйца, извара и да намаля въглехидратите и плодовете. Все пак растат 2 човечета в мен и трябва всички да имаме сили и калории. Точно днес е денят, в който трябва да ми дойде принципно и усещам леки ПСМ болки, а също като кихам ме боли ниско долу за няколко секунди, но си спомням, че и други жени се оплакваха от същото около датата на М. А иначе, както бях пълна с енергия сутрините и през деня, днес е точно обратното. Чувствам се пак смачкана, изморена, демотивирана, сънлива и всичко подобно.. Явно си е на периоди и поне гаденето не се е върнало. Дано и обичайният ми апетит, граничещ с лакомост да се върне скоро Simple Smile 

# 634
  • Наблизо
На мен ми се увеличи обонянието и директно почна да ме боли главата.Не пия нищо засега,но довечера ще питам лекарката защото ми е доста некомфортно и ме е страх да пия болкоуспокоителни.

# 635
  • София
На мен ми се увеличи обонянието и директно почна да ме боли главата.Не пия нищо засега,но довечера ще питам лекарката защото ми е доста некомфортно и ме е страх да пия болкоуспокоителни.

И аз имам проблеми с главата. Питах докторката - единствено парацетамол може да се пие. Другото което ми помага е студен компрес върху очите и сън... Ако все пак ти кажат нещо друго ще те помоля да споделиш Simple Smile

# 636
Здравейте мами!
Аз съм като парцал. Вчера имах много работя и седях до нощите .
Сутринта имах неблагоразумието да ям киви за закуска и като ме почнаха едни киселини....направо ми изгарят трахеята.

С миналата бременност разбрах пола в края на 11 , началото на 12гс .😊

# 637
  • Наблизо
Нямаш грижи Еви.Мен и парацетамол ме е страх да взема без съгласието на докторката,но от онзи ден съм зле с главата и не се търпи вече.
Аз иначе съм гладна сутрин - закусвам стабилно към 7и30 и едвам и зтрайвам до 12 и 30 за обяда.
Вечер не е толкова страшно,хапвам леко - но е нормално като на обяд ям като ламя.

# 638
До сега само веднъж много ме боля главата. Не исках да пия лекарства. За късмет бях при баба ми и тя се сети да ми даде тигрова мас. Намаза ме по челото и слепоочията, малко ме разтри и главата ме отпусна.
Може да потърсите в аптеките, но миризмата не знам дали ще понесе на всеки.

# 639
Здравейте мами! Аз пък съм все гладна,ама буквално мога само да ям.За сега се опитвам да се ограничавам , че кг.са ми много.С първата бременност качих само 12 кг.но сега се плаша.Иначе да кажа за главата ако устискате за седмица минава.Аз пия само фолиева киселина и биозин мама че бях настинала нещо. Като цяло нямам много дискомфорт като изключим днес,толкова ми стана зле на обществено място че чак повърнах.Спокойствието е най - важно сега,така че почивайте при всеки удобен случай.

# 640
Мами коремчетата как са ви ? Simple Smile Личат ли си ?

# 641
  • Наблизо
При мен изпъкна леко и не нося панталони вече.Стягат ми и не ми е удобно,а не мога да ходя на работа с клинчета..

# 642
Знам че при всеки е различно , но ми е интересно кога  се вижда бременно коремче . Моето е леко подуто и твърдо все едно бая съм хапнала 😬

# 643
  • Наблизо
Според мен зависи колко си слаба - затова и някои момичета споделят че много им се хапва например.
Аз не съм от най-слабите и съм доста висока - за момента е леко подуто,но не мисла че си личи много-много.
Други много слаби пък им проличава веднага,особено ако започнат да ядат нормално.Трети пък доста слаби не им проличава до към 5-6ти месец.

# 644
И моят е такъв, подут постоянно като след преяждане.

Мисля си, че коремчетата ни в този период не са набъбнали на база на бебенцата в тях, а по-скоро уголемена матка, събрани течности, хормонални промени и т.н.

Сякаш още ни е рано за истински беменни коремчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт