Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 294
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте мами Blush и аз се присъединявам в групата за декемврийските бебета. Бебко е роден на 18.12. Е, няма такова щастие. Много обича да се разхождаме. Подуши ли количката и веднага заспива Grinning Много обича да го къпем, усмихва се , многооооо се плюнчи и вече се опитва да посяга да хваща играчките. А, и забравих... направо е хипнотизиран от въртележката над леглото му. Изцяло е на кърма и вечер спинка доста. Като хапне към 10и нещо-11, та чак към 6 се събужда да хапне.  Simple Smile
Добре дошла! Simple Smile Родени са в един и същи ден с моя син.
Твоят бебко направо е за пример, бе. Браво! Тъкмо да се насладиш на хубавата страна на майчинството. хихихи
На мен ми подариха едно кенгуру и да ви кажа, слагам го по 20-на минути в него. Уж е от тези, които ги отричат, но като гледам аз не го държа в ръцете си по-добре, отколкото е в кенгуруто. Wink Моят син легнал не стои почти, постоянно е полуседнал или прав го държа и можете да си представите като е над 7кг и тежи как ми поддават ръцете и го държа в най-различни пози. Wink
Иначе продължава да спи добре нощем. Вечер, понякога, го сърбят венците, докато заспива и за да не смуче палеца му давам кокалчето на пръста си. Хора, няма такова захапване! Не знам дали сте опитвали, но не мога да ви опиша колко силно стискат и чак дърпа, все едно е куче и иска да отхапе. Simple Smile))))

# 226
И моята ме хапе като куче. Кърмаче е. Смятай как ме боли. Започнах да й се карам, но не ме отразява.
Хора, това дете започна да спи по цяла нощ.... Чак ме е страх да се похваля....

# 227
Здравейте мами Blush и аз се присъединявам в групата за декемврийските бебета. Бебко е роден на 18.12. Е, няма такова щастие. Много обича да се разхождаме. Подуши ли количката и веднага заспива Grinning Много обича да го къпем, усмихва се , многооооо се плюнчи и вече се опитва да посяга да хваща играчките. А, и забравих... направо е хипнотизиран от въртележката над леглото му. Изцяло е на кърма и вечер спинка доста. Като хапне към 10и нещо-11, та чак към 6 се събужда да хапне.  Simple Smile
Добре дошла! Simple Smile Родени са в един и същи ден с моя син.
Твоят бебко направо е за пример, бе. Браво! Тъкмо да се насладиш на хубавата страна на майчинството. хихихи
На мен ми подариха едно кенгуру и да ви кажа, слагам го по 20-на минути в него. Уж е от тези, които ги отричат, но като гледам аз не го държа в ръцете си по-добре, отколкото е в кенгуруто. Wink Моят син легнал не стои почти, постоянно е полуседнал или прав го държа и можете да си представите като е над 7кг и тежи как ми поддават ръцете и го държа в най-различни пози. Wink
Иначе продължава да спи добре нощем. Вечер, понякога, го сърбят венците, докато заспива и за да не смуче палеца му давам кокалчето на пръста си. Хора, няма такова захапване! Не знам дали сте опитвали, но не мога да ви опиша колко силно стискат и чак дърпа, все едно е куче и иска да отхапе. Simple Smile))))

Благодаря! Да ти е жив и здрав мъника. Ние днес ще ходим на консултация и може би ще му слагат ваксина, че предния път пропусна, защото беше със запушено носле.... но днес сякаш ми се струва, че му е променен гласа Confused и ще видим какво ще каже педиатърката. И ще говоря с нея да го заведем  на ортопед, защото още не сме ходили. Вие кога заведохте бебешоците? Иначе младежа расте доста добре, особено на дължина Grinning . Вече носи размер за 6-9 месечни хаха. Като цяло е доста спокойно бебе - не плаче, дори и да е гладен (Моля, не ме мразете хаха). Обича да му говоря. Вече взе да дели хората. Ама най-добре му е при мама.Grinning

# 228
  • София
На ортопед ходихме на 2.5 месеца, за да изчакаме да попремине грипа. На нас ни казаха че е ок да сяда (ако иска), стига гръбчето да е изпънато и да има упора (човешка, без възглавници). На нея това й е любимата поза, но от няколко дни иска да се навежда напред и се караме по въпроса. Някой преминал ли е вече на летен кош за количка? Мисля си че много ще й хареса да гледа и може да ни помогне при излизане. Четох че е ок да се повдигне гръбчето до 45 градуса, но не съм обсъждала с ортопед. Някой сетил ли се е да разпитва такива работи?

Moonlight, колко сте високи? 😮 Ние сме около 63 на 3.5 месеца и дрехите за 3-6 месеца (62-68) ни висят от крачетата 😂 Това 6+ е 70см! Вие ще се състезавате с Лаленце за първо място.

Което ми напомня че нейният юнак от втори месец се обръща. Нас още ни мързи. Но пък вече се случва да уцелим устата с гризалката. Похвалете се и вие какво ново 🙂

Май всички влязохме в ритъм, слънцето грейна и темата затихна 🙂

# 229
  • бургас
Никола беше 63см на два месеца и половина. Размер 3-6 месеца вече започва да му умалява и май ще вадя следващия размер. Много често се напъва да се повдигне за сядане и се отлепя от шезлонга/леглото, но все още не го държа седнал, мисля че е рано. Обича играчки, но някой да му ги размята пред лицето, рядко се опитва да ги хваща.

# 230
Вчера сложих летния кош и наистина беше голям кеф. Кротува когато не му се спи или яде. Като му сложа някоя нова играчка, може да я гледа по половин час как виси. Един път така се кефише на една парти свирка Joy. Мързи го да се върти, не обича по корем иначе държи главата но му писва бързо и се сърди. Като му размята играчка, посяга към нея, понякога успява да я хване. Взех му една много шумяща книжка от Кауфланд и голяма игра пада с нея Simple Smile

Като размер дрешки, на лидълските бодита сме на 62/68 а панталонки взех 74,да са му по-свободни.

# 231
Май наистина покрай хубавото време темата затихна 🥰
Моят юнак е 66 см вече, обаче не се обръща все още. На дрешки е вече 6+ 😃
От няколко дни доста стабилно хваща играчките и тресе цялата гимнастика, почна да си ги поднася и към устата.
Иначе лятната количка мисля да му я слагам вече ама в легнало полжение, тъй като бебешкия кош вече му опира и си криви главата, понеже няма място 😇

# 232
  • Ловеч
Здравейте и от мен🙂
Вчера смвних вече с летния кош като се надявах да не мрънка когато е буден,нооо не беше чак това,което очаквах.Пак си искаше гушкане като му писна.
Мъчи се и той да се изправя за седнало положение,ноо е много рано още.Иначе постоянно иска да е прав и той и ми откъсва ръцете.Категорично отказва да стои легнал.Голям зор ще видя до 5-6 месец.
Играчки започна да хваща ако аз му подам,иначе сам не.Не се обръща,или го мързи или е дебел😂😂
В Четвъртък сме за първи ваксини и съм в някаква страшна истерия.Дори направих голямата грешка да изгледам филма Ваксиниран,та сега съвсем съм в паника.
Но там по-скоро говорят за ПМР таа имам време до 13-ти месец.

# 233
  • София
svee, ти хубаво помниш, че малкия започна да се обръща преди да направи 2 месеца, но както го правеше изведнъж забрави Simple Smile Месец и половина не помръдваше и сега наскоро пак се сети Simple Smile
Иначе вече го започват зъбините неволи... ръцете са постоянно в устата, редовно повръща от това, има бистри сополи, които дърпам с прахосмукачката по 100 пъти на ден, отделно и коремчето се разстрои... Само температура не е имал от честите симптоми и пу-пу!

И на него коша за новородено е започнал да му омалява, но още няма мерак да се надига и ще изчакам максимално преди да му сложа другия. Рано ми се струва още. Иначе вече минахме на ергономична раница и колкото е голям кеф да сме по-мобилни толкова ме саботира с адски рев това дете. Мисля, че е от зъбите де защото му харесва в раницата ама трябва да е в настроение.

По колко спят вашите бебета? Аз чак започвам да се притеснявам вече - прави една 3-4 часова дрямка следобед, две по 30-40 минути и нощния сън е от 21 до към 8 с 2-3 будения да яде.

# 234
Лора в събота ще стане на 4 месеца. На предишната консултация беше 63см и 6 кг, сега си мисля че вече може и да има 7кг Simple Smile Още не се обръща, не се опитва да сяда, но като я държа седнала и тя се навежда напред - според мен си изучава краката Simple Smile Играчките още не ги хеаща активно, обича аз да й ги движа пред нея. Сама си играе само с една шумкаща книжка, а като й писне обича аз да й я разлиствам - така може доста време да откара Simple Smile На моменти доста „говори”, издава най-различни звуци и възклицания, най-много сутрин като се събуди. Иначе си сопи - вечер заспива към 23 - 24ч. и се събужда сутрин към 10ч.с едно ставане за храна в 7ч. След два часа заспива пак за 2-3-часов сън. После има още около три дрямки за по 30-40 мин. Но заспиването вече ни е много трудно. Всичко й е интересно и трудно се успокоява. Като й дам биберон започва да си играе с него, като й го държа да не го плюе, започва да си играе с ръцете ми, ако е завита започва да си дърпа одеалото и да се завива и отвива през главата ... И през цялото време е едно пъшкане, ръмжене, мятане на ръце и крака, защото й се пспи, а не мможе да заспи.  Изобщо голяма борба пада, поняякога я приспивам по-дълго отколкото тя спи Simple Smile
За летния кош ми се струва още рано, даже и зимния е на изцяло легнало положение все още. Тя сякаш не о ича много да й е светло, като сме навън е винаги с вдигнат сенник иначе се мръщи и плаче. Според мен така нищо не вижда,но пък си кротува (повечето пъти Simple Smile ). Иначе в момента таткото е болен вкъщи вече 5ти ден не му минава и много се притеснявам да не я разболеем и нея. Дано скоро преминат вече тези вируси че ми писна да се притеснявам само Simple Smile
И сега един въпрос. Аз вече питах веднъж, но пак се връщам към темата за кенгуру и ергономична раница. В събота ходихме на пазар и взехме Jane baby carrier.
  http://www.bebemag.bg/bebeshko-kenguru-jane-travel-baby-carrier-crater-s90
 Пише че е ергономично и затова се навих. После четох в нета че това всъщност е кенгуру, та се зачудих как тека хем е кенгуру, хем е ергономично. Нали това точно беше разликата между кенгуру и раница. Хора, вече съвсем се побърках и се чувствам толкова изгубена в цялото море от  продукти и информация че не знам какво да правя. Днес намерих една огерта в OLX за раница ергобейби за 90лв та се чудя дали да взема нея ... Вие какво мислите? Има ли някой, който ползва Jane baby carrier Travel?

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 14:44 от gallia

# 235
  • Пловдив
Здравейте!
Определено времето се стопли и темата замря. Добре, че е топло, за да може Ники да спи на обяд на вън. Голям проблем е това спане на обяд. Ако сме в къщи иска да е в мен, съответно и двете ставаме вир вода. Заиграва се на активната гимнастика, мъчи се да се обръща, но по корем не и харесва изобщо. От снощи като я взема с гръб към мен да я разхождам и да гледа из нас, започва да си вдига краката нагоре, а главата я навежда напред, така се сгъва, че още малко ще седне, до сега беше изцяло облегната в този, който я държи.
Вече минаха първите ваксини, много добре ги прие. На 2 април ще ходим за втория прием. За сега ги слагат всеки месец по една, по мое желание.
Сестра ми преди 5 години си беше поръчала ерго раница от али експрес, но нито племенниците, нито Ники изгарят от желание да седят в нея, а вече останах без ръце.  Снощи на везната в нас беше 6880 гр, до 2 април ще сме станали 7 кг, а няма да сме станали още на 4 месеца.
Кога мислите да заведете бебчетата на очен лекар?
И последен въпрос - имат ли предпочитания на коя страна да си държат главата? Ники си я върти във всички посоки, но видимо предпочита на дясно, даже в количката и е килната на дясно и не мога да и я изправя.
 П.С. Някой има ли идея какво става с titka89?

# 236
Ние току що се връщаме от консумтация. На 3месеца е 6кг и тощно 60см. Факт е обаче, че носи дрехи 6-9месеца. Бодита 62-68 вече са му опънати Grinning
Иначе му сложиха първата доза  Ротарикс. Вие сложихте ли я? А и питах за ортопед. Посъветва ме педиатърката за д-р Димитър Райков от Варна.Да имате някакво мнение за него? Или мамите от Варна да кажат добър ортопед. Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 15:04 от moonlight91

# 237
  • София
Май сме от дребните 😁 уж не се роди малка, но гените си казват думата. Около 6кг ще сме на 4м сигурно.

Лаленце, ние спим от 9 до 7 сутринта с 2-3 хранения и 2 пъти по 2 часа през деня, а и половин час късния следобед. Струва ми се нормално и вашето.

Галя, кенгурата май ги отричат не други, а производителите на ергономични раници 😁 Досега няколко ортопеда казват, че са ок.

# 238
Момичета, ще отказвате ли децата от нощните хранения. Нашия човек заспива към 10 до 8 сутринта и хапва 2-3 пъти. Обаче все си мисля че може и да е друга причината да се гърчи, мята и ръмжи през нощта и да не е от глад. Разбира се като му дам да суче си хапва стабилно, но той не отказва хапване никога. Мисля да пробвам да не му давам веднага да яде няколко пъти да видим какво ще стане.
А вие как приспивате децата? На мен ми отнема поне час като в процеса има люлеене , носене и тн. Доста тежко...
И нашия ортопед каза че е все тая с какво ще го носим слинг, раница или кенгуру и изрично каза да не се впечатляваме от всичко над 100 лв че няма особена разлика

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 18:38 от Koki12

# 239
  • София
Оле, колко сте изписали!

Рая също се обръща преди 2 седмица и от тогава неще , пак е в застой, аз не и давам зор. Няколко пъти се върти от гръб до положение на страни, но  не чак по корем.

Тя ляга в 22:00, 23:00 и понякога става чак в 6:30 без да яде. Но понякога се буди за хапване в 3 и после отново в 6:30.
След яденето в 6и30 поспива още малко и към 8,9 ставаме окончателно. През деня обаче спането е много трудно.
Абе, ден  със ден няма еднакъв.
Има дни в които спи много, има дни в които прави дремки от по 30,40 мин и то ако доста я поддържа в мен, преди да я оставя. Вече почна да се сърди и в колипката, иска да гледа навън.
Ако легна с нея иши спи върху мен ще спи доста, но не винаги имам възможност, не че не ми се спи 😂😂

За летния лош ми се струва рано и на мен, иначе май много ще и хареса.
Сега света и е толкова интересн, много често се бебеносим.
Утре ще ни слагат втората ваксина и ротарикса.
Рая е малко повече от 6кг и 60см и аз вече я обличам в дрехите от 3до6 всичко друго прибрах.

Какво ще правите с дрешките, които вече не стават ? Има някои много хубави и носени съвсем малко. Ще ги пазя за второто детенце, живот и здраве, ама се надявам втория път да сме със сини гащи 😇🤣😍 ако стане така ще ги подарявам на някой, който има нужда.

Аз приспивам Рая, като я гушкам по точно определен начин(перпендикулярно, коремче в коремче, едната и ръчичка е под моята дясна  главата и лежи върху дясната ми гърда). Люлея, пея, разхождам се понякога. Понякога заспива за секунди , понякога ми отнема 10,20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт