Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? (Тема 4)

• 51 864
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
На мен от Одорекс преди години такъв дерматит ми се появи, че не бих го предложила на пуберката. Ползвам нещо подобно - на Юсерин, което е малко по-щадящо. Но пак е много силен препарат.

Това, което е полезно да се знае за дезодорантите, е че се слагат само на окосмената част от мишниците. Така рискът от кожни проблеми е най-малък.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 10:12 от wild poppy

# 481
  • София
Моята бръсне бикини зоната. И кола маска за краката. Ходи на плуване от 2 месеца и тогава започна чистенето на краката. С бръснача започна малко по-рано.
Струва ми се малка. Но пък и не искам да й криво и гадно.

# 482
  • София
Включвам се с вече официално една девойка с цикъл. Дойде и началото на месеца, когато беше на 12 г и 10 месеца.
Висока е в момента към 160 см, но все още тя няма окосмяване отдолу или под мишниците, но пък гърдите значително пораснаха. Другата близначка все още няма цикъл, но тя е по-ниска и по-слаба, гърдите са по-малки, но пък има няколко косъмчета под мишниците.
Макар, че бяхме говорили за цикъла и доста съчунички вече да имат, септември ще са 7-ми клас, пак останала леко изненадана. Причината, очаквала, че ще боли. Като първи цикъл мина леко, да видим кога и как ще е следващият Simple Smile
Много ми е любопитно да видя и на какъв интервал ще е, тъй като аз съм на 24 дни и дълбоко се надявам при тях да не е толкова начесто.
Косъмчета по краката има много, но когато повдигнах въпроса, заяви че всичко ще боли и косъмчетата никак не и пречат и не иска да ги маха Simple Smile
Предложила съм варианти, когато пожелае и казах да се обади и да сподели, кое е избрала.
Може ли да споделите дали има приложение за телефона за следене на цикъл за тинейджъри? Не че и моето приложение няма да стане (My diary), но може би има нещо по-младежко Simple Smile

По въпроса за парите, давам им по 60 лв на месец, имат си и детски дебитни карти, където си събират пари от баби или пък от РД или ако нещо са спестили.

# 483
Aila, честита девойка!  Hug Ние още чакаме, но сме дребни и не много развити, та дано се позабави още.  Laughing Около 145 см е, 35 кг, на 12 години и половина.
Благодаря за отговорите, момичета! Ще пиша отзиви за подложките като ги пробваме.

# 484
  • Mediterraneo
Голямата на 14 няма нужда да бръсне бедра и бикини на този етап. Малката е на 9, бяла и руса, няма все още никъде косъм( на крачетата са руси и незабележими).

# 485
След няколко опита с крем депилатоар за краката на 11 год (за първи път си поиска на 9 год за едно море, оттогава само спорадично по повод) и след като пак измрънка, че и миришело и връчих епилатора си и за огромна моя изненада геройски си направи сама краката до коляно, а не е най-светлото и неокосмено същество!

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 16:18 от Agent Provocateur

# 486
# 487
 Здравейте, дъщеря ми е на 10 години. Гърдичките ѝ започнаха да растат или по точно за сега само едната. Знам, че това е нормално, но съм притеснена Sad.

Също така търся мнение за измивен гел Lactacid Girl.

# 488
vita,и моята е на 10 и също беше така.Но сега си спадна,доколкото знам е нормално вече.

Аз да ви попитам по колко време стоят децата ви навън ?

# 489
  • София
vita,и моята е на 10 и също беше така.Но сега си спадна,доколкото знам е нормално вече.

Аз да ви попитам по колко време стоят децата ви навън ?
Ако е пред блока, докато огладнеят Simple Smile

vita, не бих препоръчала измивни гелове.

# 490
  • Някъде по Дунава
Моята най-късно в 20.00 си е у нас. Това е вечерният час за деца до 14г. Ако е на двора, стои и до по-късно.

# 491
Ние сме в къща и я прибирам в 20 ч ,но имаме и двор и там поостават с една приятелка до по-късно малко.

# 492
 Да, и аз съм против измивните гелове, но мислех да се ползва само след басейн. Затова търся мнение.

малката лисичка, благодаря ти за коментара. Надявам се и при моята дъщеря да се получи така.
 Моята госпожица в 20 часа най-късно се е прибрала вкъщи. След това караме колела двете заедно. Но трябва да уточня, че живеем в малък провинциален град.

# 493
  • малкия йеросалим
Мале като ви чета явно много свобода съм дала....
И ние живеем в малък град и е доста спокойно.През учебно време се прибира в девет часа, а през почивните дни и ваканцията в десет без петнайсет.
Малкият е на девет години и се прибира в осем часа.

# 494
  • Някъде по Дунава
Нашият град също е малък и е много спокойно, но нека да свиква да спазва правилата. Баща и е полицай и държи да се прибира навреме, а не някой ден да ни изненадат с глоба и да ни разправят хората.

Общи условия

Активация на акаунт