Любители на кучета - 89

• 28 776
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да се почерпите по случай празника с малко Бейлис и домашен италиански сладкиш, дело на МП Simple Smile

# 706
  • On the sea
Честит празник всички двукраки и четирикраки дами в темата! 🥀🌷🌹
Бъдете здрави, щастливи и благословени!

# 707
Линк честити празника на всички ДАМИ от темата!

possessed, а за теб специални поздрави!

# 708
  • sf
Честит празник, момичета! 🤗

# 709
  • София
Ама туй истшнски Линк с истински лалета?
Ако е да съм направо възхитена.

Рея не мога да я науча да не обръща глава, като я снимам, камо ли да позира. Хич не е фотогенично това куче, значи.

И като не помня честитих ли празника - Честит празник момичета двукраки и четирикраки.

# 710
  • Bарна, морето, сините вълни
Не знам за вас, ама на мен ми омекнаха краката при вида на тези сладури с цветя. Прекрасни! ❤️ Heart Eyes

# 711
  • sf
Прясно, прясно след сутрешното беснеене в парка. За жалост, аз съм на работа 🤣

# 712
Момичета, здравейте и честит празник с малко закъснение Simple Smile
Искам да ви попитам, онези които са от София имате ли мнение за Немският кастрационен център в Студенски град?
Ситуацията е такава, че аз все още съм без работа - една изключително болезнена за мен тема, която не ми се подхваща, защото така или иначе ме мъчи постоянно. Но моето момиче не е виновно за това. Времето минава, обещанията, които си дадох, стоят само в пожелателна форма, а аз постоянно се чувствам безотговорен собственик. Тази седмица ще й купя обезпаразитяващите, следващите ще й сложа годишната ваксина, няма вече за кога да отлагам. Покрай ситуацията с гончето се запознах с две съседки с кучета, едната много страстно ми препоръчва кастрация там. Била безплатна, правили я студенти от ЛТУ, но под надзора на професори. Аз изтръпвам при мисълта за подобен тип кастрация и възможни усложнения, но Джина вече почти две години е при мен, няма какво да чакам повече. Разгонването й мина преди седмица - две. Много се чудя, наистина имам нужда от съвет.

# 713
Честит празник на патерици!

# 714
Дух, аз си признавам, че не разбирам от кучета, но знам, че кастрацията на женските не се води лека. Понякога дори и да бъде извършена от много добри лекари може, да се получи недобро възстановяване на тъканта след това и кучата да започне да се изспуска. 

# 715
  • София
Дух, Лола я кастрирахме в Долни Богров в приюта, безплатно. Нямаше абсолютно никакви усложнения. Събуди се съвсем нормално, качих си я на колата на собствен ход. Даже не виждах белег след месец. При нас всичко беше нормално.

Бека при това разгонване е коренно различна от първия път. Не ме слуша, скимти като усети други кучета, на разходка за 10 мин. пишка 100 пъти. Малко по-добре се храни. Оставя в купата съвсем малко. Май е станала малко по-спокойна вкъщи, но неслушането много ме изнервя. Тъкмо беше започнала да изпълнява безапелационно командите и сега пак ме върна в детската градина. Голяма гад са това хормоните. Не ми стига една тинейджърка вкъщи, та и втора сега.
На вчерашната разходка се видя с нейния приятел ваймаранера и беше голяма драма, че само ходи и души където е пишкала, а на нея не ѝ обръща внимание. Появи се и най-дресирания доберман, който съм виждала и той откачи да души и рие из парка, където е минала малката пикла. Стопанина му го гони из парка час, докато го хване. Бека се влюби безвъзвратно в големия черен дявол и после повече от час скимтя и се оплаква, че сме я прибрали. Сега осъзнавам какъв е проблема с разгонените женски. Лола дори разгонена не позволяваше да ѝ досаждат мъжки, а ѝ си слушаше без проблем. Ако не искахме бебета въобще нямаше да се замисля за кастрацията. Ако ни позволят да я разплождаме ще имаме максимум две кучила и после ще я кастрираме. Ако не става за разплод другата зима ще я кастрираме обезателно.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 12:24 от джуджанка

# 716
Джуджи, аз Рени кастрирах там, но при нея имаше задържане на течности. Наложи се да идва вет тук и да правят дренаж.

Знам, че кастрацията на женски е по-специфична. Честно казано просто не мога да си представя, че ще я поверя в ръцете на студенти. Сигурно съм предубедена и излишно се филмирам, но тя ми е като детенце. Искам да предотвратя поне рисковете, които зависят от мене. Но пък от друга страна, да развие киста или нещо друго, защото не е кастрирана е не по-малко зло. Ами ще помисля още малко.

# 717
  • София
Дух, за мен студентите са по-внимателни и отговорни от лекарите. Бративчедка ми е стоматолог и сме ходили във факултета да ни прави зъбите. Трябва да ти кажа, че по-доволна от стоматолог не съм била никога преди това. На раждането ми също участваха студенти и пак ми се искаше всички дипломирани лекари да напуснат залата и да останат само младоците. А и те трябва да се научат все пак. Аз бих се доверила. Имам силно развито шесто чувство и ако ми допадне опериращия се доверявам. Има рискове разбира се, но те наистина работят с преподаватели и ако не правят нещо както трябва ги гонят от залата и си довършват операцията.

# 718
  • Bарна, морето, сините вълни

Надушавам хубаво време и разходки по зелени полянки.

Обаче надушвам и още нещо, искат да ме къпят...

# 719
  • Варна
Ще му изям гъзето на тоя келеш. 😘😘

Общи условия

Активация на акаунт