Той има дете, а аз-не

• 27 234
  • 460
  •   1
Отговори
# 105
О!
И в тази тема ли авторката е без деца, силно подкрепяща мъжа до нея (който не искал сега деца), ама пък е със собствен имот?
Ясно. Конят е в реката вече.

# 106
  • София
Не, бащата не е еднаквп важен за децата, сори Laughing
Първо бих се огледала дали просто не води дела от злоба и дали е добър баща наистина.
Аз също смятам постъпката му за егоистична, но не на сегашен етап, а че изобщо се е хванал с авторката. Като знаеш, че имаш проблеми и ще водиш дела, редно е да не влизаш във връзка и да завличаш други хора в проблемите си. Хора, на които не можеш да предложиш спокойствие и положителни емоции, а само нерви покрай дела.

# 107
О!
И в тази тема ли авторката е без деца, силно подкрепяща мъжа до нея (който не искал сега деца), ама пък е със собствен имот?
Ясно. Конят е в реката вече.
   На мен не ми пука за имота му... И аз имам собствени жилища така, че тук изобщо не е фактор кой какво има..

# 108
Портокал, а ако ти имаше дете от предишна връзка, мислиш ли, че този мъж би живял с теб и детето?

# 109
 На мен не ми пука за имота му... И аз имам собствени жилища така, че тук изобщо не е фактор кой какво има..
Точно това е проблемът, че имаш имот.
Ако и живеете в него, а не у приятеля ти (защото е по-удобно 'уж'), съвсем зле звучи.

# 110
Изобщо не виждам как смятате, че е нормално някаква женица да си разиграва коня както иска, всичко, в името на любовта, която днес в САЩ, утре може да е в Африка, а след това и на Сатурн.
Ще си "разиграва" коня както си иска, естествено. Право на свободно придвижване, както и любов има всеки - и тя и бившия й мъж /който утре също може да реши с друга или другаде да живее/. Затова има съд.

Явно няма право, щом има намесен съд. В крайна сметка най-важни са нуждите на детето, а не тези на майка му.

# 111
  • Бургас
Изобщо не виждам как смятате, че е нормално някаква женица да си разиграва коня както иска, всичко, в името на любовта, която днес в САЩ, утре може да е в Африка, а след това и на Сатурн.
Ще си "разиграва" коня както си иска, естествено. Право на свободно придвижване, както и любов има всеки - и тя и бившия й мъж /който утре също може да реши с друга или другаде да живее/. Затова има съд.
Явно няма право, щом има намесен съд. В крайна сметка най-важни са нуждите на детето, а не тези на майка му.
Съдът ще отсъди, вземайки предвид нуждите на детето, капацитета, възможностите на родителите и пр., защото се касае за казус извън правомощията на майката като попечител да реши сама, а не защото няма право.

# 112
"Извън правомощията" означава, че няма право да решава сама, именно. Тя може да има право на връзка с който иска, въпросът е струва ли си детето да остава без баща в името на тази връзка? За мен не си струва. Ако съм аз, ще намеря начин всички да са щастливи или просто няма да се захващам с неща, които не са ми по силите. Това да въртиш всички около себе си и собствените нужди е някаква висша форма на егоизъм и нарцисизъм.

Но не е това предмет на темата, така че от мен толкова по този въпрос.

# 113
  • София
Баш по темата си е. Мъжът защо се захваща с неща, които не са му по силите? Щото не знае, че тя ще иска деца? Щото не знае, че вместо да отидат някъде на почивка, ще трябва да я ползва като свидетел?
Знае много ясно и пак се захваща, щото му е удобно.

# 114
Точно това е проблемът, че имаш имот.
Ако и живеете в него, а не у приятеля ти (защото е по-удобно 'уж'), съвсем зле звучи.
  Живеем в неговия апартамент.

# 115
  • Бургас
"Извън правомощията" означава, че няма право да решава сама, именно.
Няма право да реши сама в този конретен случай, но има право да заведе дело -  трябва съдебно решение и толкоз. И много такива дела се печелят от майката, между другото. В моето обкръжение имам поне две - едната последно се омъжи и замина за Хърватия с детето от първия си мъж.  А ако реши, като попечител  /с пълното право на еднолично решение/да живее в другия край на държавата /длъжна е само да уведоми бившия/ е съвсем възможно той да го вижда, почти толкова често, колкото и ако е в Америка.

# 116
Аз имам един върпос към авторката. Преди една година, като се събираше с този човек, тогава искаше ли да имаш деца ... или желанието се появи в последствие ?

# 117
Баш по темата си е. Мъжът защо се захваща с неща, които не са му по силите? Щото не знае, че тя ще иска деца? Щото не знае, че вместо да отидат някъде на почивка, ще трябва да я ползва като свидетел?
Знае много ясно и пак се захваща, щото му е удобно.

Може би когато е започнал връзката си с авторката тези проблеми с детето не са съществували?

# 118
  • София
Нека тя каже

# 119
Когато и да е възникнала тревожната ситуация с детето му, към настоящия момент това е без значение.
Авторката води чужди битки в момента, готова е на саможертва в името на връзката, а не бива.
Колкото и портньорът да е подкрепящ в кризи, трябва да не бъде поставян " в услуга", а да отстоява собствените си цели.
Щом авторката му помага като свидетел по делата и е готова да отглежда детето му, а това е свързано с хиляди усложнения, той трябва да има същата готовност да и предложи брак и да я направи майка. Аман от егоисти и потребители на чужди ресурси ! Много съм скептична към развитието на тази връзка.
Иначе Лейди е права, че годината , в която останат с детето тук , ще изясни картината.
Въпросът е дали авторката изобщо да си го причинява.

Общи условия

Активация на акаунт