Той има дете, а аз-не

• 27 216
  • 460
  •   1
Отговори
# 90
Zon, Никога не бих отделила детето от баща си, освен ако не е насилник.
Не разбирам как може да омаловажаваш ролята на бащата до такава степен. Явно нямаш познания какво се случва с психиката на момичета и момчета без бащи, затова препоръчвам да се запознаеш - има тонове информация по въпроса.

Все пак "отделила" съм го написала в кавички, мисля че става ясно.

# 91
А от майката? Тя да не би да няма важна роля?

Майката сама се поставя в подобна ситуация, както се вижда от първият пост.

# 92
  • София

Недей да лежиш на тази кълка. Човекът вика жена с ремарке оттатък океана, с всички усложнения като визи, разрешения и прочее. Иначе нека си кара ТИР и да го обсъждат тук, че е от по-простата част на българскат диаспора. Твоят убавец не може да си каже направо, че дете от теб не ще, ама тук се скъсаха да го защитават.

Човекът вика жена с ремарке от България, защото местна няма да му върже.
А, няма да му върже, защото не е луда да седи сама с месеци и да мъкне всичко на гърба си.
Така че, това дете ще бъде лишено от баща, без да получи в замяна друг, ще остане без баби и дядовци, лели и каквто и да са роднини, но с привилегията да уче в най- близкото държавно училище, където може да се окаже единственото бяло.
Чест прави на бащата, че иска да се бори за детето, две мнения няма, но всъщност темата не е за това.
Въпреки всичко, той постъпва "относително" честно- казва кое му е приоритет, дава някакви срокове, знаейки че са силно условни, което ме навежда на мисълта, че тайно се надява авторката да го разбере правилно и да реши дали да остане с него, но без дете.....

# 93
Абе хора какво се бъркате в кошчето на хора, които не познавате. И на авторката съвсем директно казвам - Моме, прекали. Чак вече информации новият мъж какво що къде работи.
Включваш се само да изкоментираш и да изклюкариш нова порция информация за приятеля ти, бившата му жена и нейния нов.
Хиляда пъти ти го казахме - те ако искат и в Бангладеш могат да отидат. Проблемът не беше ли, че ти искаш дете, а твоят не иска?
Стига си ровила в семейното положение на бившата му жена.

# 94
Като баща постъпва правилно, вече като мъж към новата си половинка, за мен поне, има какво да се желае. Трябва да е напълно открит в намеренията си, все пак и животът на авторката е важен.

# 95
Човекът вика жена с ремарке от България, защото местна няма да му върже.
За другото си права, но че няма да му върже някоя друга местна българка - не съвсем. Твърде голямо усилие е преместването на майка насред дела, за да е просто защото му трябва жена да стои у тях. Същото важи и за майката, дори да е от типа да се хваща за първия клон.
И вярно, че темата започна да избива на клюки против новата и нейният селски принц от САЩ. Някой да не би да разчита, че майката ще замине сама и ще киха финанси на поискване?

# 96
Пише, че майката иска да живее с този мъж в Америка.
Разбирам женската солидарност, or whatever, но в случаят майката също не е особено съобразителна и в никакъв случай не е чиста като сълза. Бащата е еднакво важен за децата.

Не е съобразителна? Бащата е важен, но това няма нищо общо с мотивите на майката да избере партньор в далечна страна.

# 97
  • София
Скрит текст:
Разбирам женската солидарност, or whatever, но в случаят майката също не е особено съобразителна и в никакъв случай не е чиста като сълза. Бащата е еднакво важен за децата.
Не е съобразителна? Бащата е важен, но това няма нищо общо с мотивите на майката да избере партньор в далечна страна.

Ами, да си съобрази мотивите майката, или да се откаже от детето и да хваща пътя!
Там, за където се е запътила, в положението на поделено попечителство, никой не би ѝ разрешил да си бие шута с детето.

# 98

Ами.. да не избира партньори от далечни страни? Знае си положението, вероятно подозира, че бащата няма да се откаже от детето, та докато то не достигне възраст, в която може да се грижи само за себе си, според нашите закони това е 18г., ще трябва да се съобразява със ситуацията си.

Има ли дете в картинката, до 18г. то е на първо място. Вярвам, всички решили да имат деца трябва да са наясно с това?

# 99
Предлагам Портокал да я пратим в САЩ да се омъжи за тираджията и да му роди две деца, а бившата и настоящият да съберат отново.  Sunglasses

# 100
  • София
Ситуацията, в която се намираш е доста сложна.
Първо - нищо не може да оправдае желанието на един баща да отдели детето от майка му. Хората са го казали - бащи много, но майката е една. Колкото и да харесваш детето му, ти никога няма да бъдеш неговата майка. И в един момент, когато го удари пубертета ще се наслушаш на изказвания и обвинения за това, че вие сте виновни за това, че не е в Америка при майка си, че ти си лоша, защото си родила дете на баща му и нямате време за него, че обичате другото дете повече и какви ли не още бисери. За момента нещата с детето са спокойни, просто защото то е още малко. Сега е момента да си зададеш въпроса дали си готова до посрещнеш всички предизвикателства, които ти предстоят, ако трябва да гледаш неговото дете

Отделно смятам, че е нормално приятеля ти за момента да няма желание за второ дете. Насочил е всичките си усилия и финанси към това да вземе сина си. Да му се чуди човек защо - да го вземе от майка му и да го остави на мащехата му да го гледа. Защото, колкото и грижовен да е един баща, той никога няма достатъчно време да се грижи за детето така, както майката го прави. Това означава, че ще го гледаш основно ти.

Според мен тази една година, в която майката на детето ще е в Америка, а детето ще е постоянно при вас, ще бъде решаваща за вашите взаимоотношения и за твоето решение дали да продължиш връзката си с този мъж
Аз лично мисля, че има и една малка вероятност, ако майката наистина замине през май за Америка за една година, то след този период нещата да се променят и тя да се откаже да вземе детето при нея. Не е ясно втория й съпруг на каква вълна ще е след една година - дали ще е склонен да хвърля пари за решаването на чужди проблеми с чуждо дете и т.н. През тази година ще видиш дали можеш да живееш гледайки 24/7 чуждо дете, което най-вероятно сега ще тръгва на училище. Ще видиш дали и как точно ще те приеме това дете, което до сега те е виждало през определен период от време, а сега ще прекарва цялото си време с теб и баща му. Затова мисля, че е добре да отложиш желанията си за бебе с една година и да видиш нещата как ще потръгнат. Така ще можеш да си направиш преценка сама за себе си дали е добра идея да се обвържеш с този човек, ще видиш и неговите желания към теб и общото ви семейство дали търпят някакви промени в желаната от теб посока.
Това е моя съвет. Дано съм ти била полезна Simple Smile

# 101

Ами.. да не избира партньори от далечни страни? Знае си положението, вероятно подозира, че бащата няма да се откаже от детето, та докато то не достигне възраст, в която може да се грижи само за себе си, според нашите закони това е 18г., ще трябва да се съобразява със ситуацията си.

Има ли дете в картинката, до 18г. то е на първо място. Вярвам, всички решили да имат деца трябва да са наясно с това?

Ами, избрала е,  никой не може да я съди за което. Освен да я намерим и да я разубедим. Като ще да е на първо място детето, хората въобще няма да се разделят, ама и това са факти от живота. На всеки, решил да заживее в чужбина ли така търсиш сметка, щото хората и родители/близки  оставят.

# 102
Къде са тия много бащи, аз имам само един?

Изобщо не виждам как смятате, че е нормално някаква женица да си разиграва коня както иска, всичко, в името на любовта, която днес в САЩ, утре може да е в Африка, а след това и на Сатурн.

Мъже, деца, приятелки, всички ще се въртят около нея и нейните желания и ще блъскат толкова пари заради това. Че и подкрепящи се намират. Уау.

# 103
  • Бургас
Изобщо не виждам как смятате, че е нормално някаква женица да си разиграва коня както иска, всичко, в името на любовта, която днес в САЩ, утре може да е в Африка, а след това и на Сатурн.
Ще си "разиграва" коня както си иска, естествено. Право на свободно придвижване, както и любов има всеки - и тя и бившия й мъж /който утре също може да реши с друга или другаде да живее/. Затова има съд.

# 104
А защо просто не си намериш нов мъж, който да иска дете. Чисто и просто, правиш си един списък, какво искам от бъдещият си мъж:

1. Да иска да има деца
2. ( нещо друго по твой избор)

Отваряш си очите и търсиш, докато не намериш някого. Щом си имаш твое жилижище, се изнасяш там и така.

Общи условия

Активация на акаунт