Той има дете, а аз-не

• 27 216
  • 460
  •   1
Отговори
# 330
Абсурт, ясно е че го подкрепя, но трябва да се мисли малко по-трезво. Ако бившата е добра майка, както каза Портокал ако те се познават с въпросният тираджия и ако детето приема тираджията добре ( пак по думи на Портокал), то ми се струва, че таткото по-скоро ще злоупотреби ей така на пук. Затова са и тези 10 годишни дела. Самият факт, че Портокал му се води по акъла и свидетелства срещи жена му, въпреки че я намира за добър родител, говори че портокал или е прекалено наивна и тоя я е баламосал яко, или че тя крие известна доза злоба към бившата. Портокал, моля те, отговори ми на този въпрос. Омъжваш се за този мъж, раждаш му едно дете и след 10 години се оказва, че заради някакви битовизми се развеждате. Ти се влюбваш в някого, който се оказва, че всъщност живее в чужбина. В следващият момент се появява някоя жена на вече бившия, която грам не те познава и започва да свидетелства среду теб, искайки да отнеме детето ти. Моля те помисли. Нещо друго  е много важно. Той говори ли за проблемите с бившата или просто леко маха с ръка и казва охх битовизми, не ми се говори. Поинтересувай се по-подробно. Ако не ти сподели, то това е доста тревожен сигнал.
Аз не свидетелствам против бившата му. Напротив-аз казвам съвсем обективно как бащата гледа детето си и пред съда съм казвала, че малкия колкото иска при баща си, точно толкова иска и при майка си.

Портокал, ти не осъзнаваш какво се опитах да ти кажа. Няма значение дали го правиш от добри чувства ако щеш и към двамата. Ти си никоя в случая да казваш той как си гледа детето. Сега може и страхотно да си го гледа, ама незнаеш как е било, докато е бил в брак с жена си. Аз лично познавам един такъв. Даже ми е доооста близък роднина. Пиене, карти, хойкане, три деца ги отгледа сама и търпя тая жена. Даже и побоища. Когато се стигна до родителски права изведнъж тоя стана по-кротък то агънце и се кротна и го игра послушен, докато се водеха едни дела. Искаше да и вземе децата, защото знаеше, че така ще продължава да я наранява. Слава богу не успя. Но свиделстваш за неща, за които реално нямаш поглед. Това, че сега си гледа детето, незнаеш дали е искрено или с користни цели. Затова те попитах, ти как би се почувствала. Само да предположим, че минеш през тормоз, подобен на гореописания. И после се появи някоя и седне да обяснява тоя колко страхотен баща е. Много е наивно от твоя страна и ти работа там нямаш. Още повече, щом се разбират двамата и имат нормална комуникация, за какво се буташ ти там. Не ми отговори на въпроса. Разказвал ли ти е с подробности за причините за раздялата им или въпроса се е затварял само до битови работи. Зададоха ти се още няколко неудобни въпроса, които ти удобно подмина. Усещам те, че си в защитна позиция, дори може би си готова да излъжеш за нещо, само за да го оправдаеш. Ако грешим, то тогава супер, все пак нямаш работа да свидетелстваш, но ако сме прави поне в част от нещата, то дори и тук да излъжеш и защитаваш, признай пред себе си и помисли какво гнило има.

# 331
Портокал, ти не осъзнаваш какво се опитах да ти кажа. Няма значение дали го правиш от добри чувства ако щеш и към двамата. Ти си никоя в случая да казваш той как си гледа детето...

Ако Портокал е никоя, тираджията какъв се явява? Никой. И защо детето трябва да замине при "никой" на 'нам колко хиляди километра от всичко познато и обичано? Дай ми една причина освен по-добрите (според теб) потенциални възможности?

Само да предположим, че минеш през тормоз, подобен на гореописания. И после се появи някоя и седне да обяснява тоя колко страхотен баща е...

Абсолютно съм съгласна с теб  - унизително и обидно е. Само че ситуацията на Портокал е много различна от това, което описваш.

... Усещам те, че си в защитна позиция, дори може би си готова да излъжеш за нещо, само за да го оправдаеш...

Психологията не ти е силната страна. Сигурна съм, обаче, че имаш много други добродетели.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 18:12 от mihailena

# 332
Портокал, ти не осъзнаваш какво се опитах да ти кажа. Няма значение дали го правиш от добри чувства ако щеш и към двамата. Ти си никоя в случая да казваш той как си гледа детето...

Ако Портокал е никоя, тираджията какъв се явява? Никой. И защо детето трябва да замине при "никой" на 'нам колко хиляди километра от всичко познато и обичано? Дай ми една причина освен по-добрите (според теб) потенциални възможности?

Само да предположим, че минеш през тормоз, подобен на гореописания. И после се появи някоя и седне да обяснява тоя колко страхотен баща е...

Абсолютно съм съгласна с теб  - унизително и обидно е. Само че ситуацията на Портокал е много различна от това, което описваш.

... Усещам те, че си в защитна позиция...

Психологията не ти е силната страна. Сигурна съм, обаче, че имаш много други добродетели.

Тираджията е никой, но тя е майка. В повечето случай правата се дават на майката, а бащата се радва на 4 пъти месечни срещи с детето. Самият факт, че майката се е навила на вариант две седмици тук, две там, означава че жената не е войнствено настроена. Вкарала си е обаче таралеж в гащите.
От къде си сигурна, че ситуацията не е била такава. Светила си на Портокал на мъжа и бившата му ли?
Отностно моите силни страни, щом така си решила, радвам се за теб. Отивам веднага да си разплета чорапите.
Портокал, тираджията свидетелства ли в полза на майката?

# 333
Детето не е еднолична собственост на майката, за да се "навие" или не тя. Двамата са се договорили или съдът е разпоредил.

Май забравяш, че двамата родители имат еднакви права.

Портокал, тираджията свидетелства ли в полза на майката?

Не, той е в Америка. Само праща парите за адвокатите.

# 334
Ами ето господин никой си знае мястото. Хубаво е и Портокал да научи нейното къде е в тази ситуация.
Относно родителските права си права, но въпреки това почти винаги биват отсъдени  изцяло на майката. За да се стигне до режим 2/2 то е било заради добрата воля на майката

# 335
  • Най-красивата страна
Явно Портокал има право да свидетелства в полза на таткото.

# 336
  • София
Скрит текст:

... Усещам те, че си в защитна позиция...

Тираджията е никой, но тя е майка. В повечето случай правата се дават на майката, а бащата се радва на 4 пъти месечни срещи с детето. Самият факт, че майката се е навила на вариант две седмици тук, две там, означава че жената не е войнствено настроена. Вкарала си е обаче таралеж в гащите.
От къде си сигурна, че ситуацията не е била такава. Светила си на Портокал на мъжа и бившата му ли?

Този въпрос се отнася И за теб!
Ситуацията е била такава, каквато я описва Портокал- тя пуска темата, тя е свидетел и участник, и НЕ, темата НЕ Е за това, какви са били отношенията на мъжа с бившата!
Ти си правиш свободни съчинения без никаква база.

# 337
Тя темата и за много други неща не е, но биват обсъждани. Незнаем каква е ситуацията. По-лошо самата Портокал явно не знае. Аз само разказах друга ситуация, за да помогна на Портокал да помисли над някои неща. Никога не съм казала, че това се е случило, за да ме обвиняваш, че съм си доизмислила историята.

# 338
Щом майката няма против детето да стои толкова време при баща си, явно не се е напивал и не ги е биел, а напротив.

# 339
Тя темата и за много други неща не е, но биват обсъждани. Незнаем каква е ситуацията. По-лошо самата Портокал явно не знае. Аз само разказах друга ситуация, за да помогна на Портокал да помисли над някои неща. Никога не съм казала, че това се е случило, за да ме обвиняваш, че съм си доизмислила историята.

Зорлем сугестираш момичето. 

Спри се и прочети назад. Портокал пише, че баща и дете изглеждат щастливи заедно и като ги гледа й става още по-мъчно, че няма собствено дете. Не се изисква много житейски опит, за да признаеш, че малтретирано дете не изглежда щастливо с насилника си.

# 340
Бащата изобщо не е насилник! Малкия го обожава. Дори в доклад на социалните преди делото пише, че детето предпочита да прекарва повече време с баща си, защото много се забавлява Simple Smile

# 341
Добре, де, какво излиза в крайна сметка  - цялата шумотевица е, за да се попречи на майката да замине  при нейния в САЩ!
Тя е съгласна да остави детето за цяла година на бащата, срокът на визата й изтича наскоро, господинът протака, правейки се на мноого загрижен (за какво всъщност в тази ситуация!), а будалата Портокал му върти къщата, гледа му детето, свидетелства в негова полза и го чака той евентуално може би да благоволи да й направи дете след година-две-три...
Татко ще ми купи колело, ама друг път!

# 342
  • София
Е със сигурност много се забавлява. Те повечето бащи са забавници.

# 343
Е със сигурност много се забавлява. Те повечето бащи са забавници.
Иди обяснявай, че не това е родителството. Да не се окаже, че е бил пък в другата крайност. Той абдикиралият родител, на когото е по лесно само да забавлява и да любимецът, докато жената се опитва да възпитава. Ето ти битова причина за развод. Портокал съжалявам, че съм все навъпреки. Нямам нищо против теб, просто не даваш много подробности.  Пак ще те попитам. Той дал ли е подробности защо се е стигнало до раздяла или отгооватя еднзначно с едно изречение?

# 344
Тази история ми напомни за един мой познат преди няколко години и понеже намирам сходства, ще я споделя. Там детето , като навърши 10 , искаше да отиде да живее  при баща си, майката там го гонеше и се държеше зле. Майката не го пускаше доброволно заради високата издръжка, която получаваше. Оттук започват  сходствата. Бащата поведе битка за детето. До него стоеше една прекрасна жена, тип Портокал. И тя беше свдетел по делата , помагаше с уроци на детето , страхотен партньор и влюбена жена. Какво стана- ами спечели бащата делото. То това траеше около две години. И всичко уж беше супер. Видях го половин година след това , питах как са. И той се разрева. Защото жената до него си беше тръгнала. Точно така му беше казала- стоях до теб плез всичките ти битки, подкрепях те безусловно, но ти не ме забелязваше. И аз разбрах, че никога няма да съм ти приоритет. Та толкова ми стига на мен. Не че всички истории са еднакви. Но това е един доста характерен пример, а и познавам всички участници в него. затова постоянно квича Портокал да помисли. Премисли.  И измисли. Дано всичко да е наред при тях , де.

Общи условия

Активация на акаунт