НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 723
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ако може снимка и на бадемовото Simple Smile никога не съм го виждала

# 526
Това бадемово брашно не бих го познала, че е такова ако не прочета етикета. Astonished

# 527
От режимните печива и аз не съм очарована, правих няколко пъти едно или друго колкото за проба и разнообразие... не се впечатлих. Начесах си крастата де, не ми е интересно вече.
Единствено харесвам едни гофрети, които си правя понякога за закуска (ако ми се закусва изобщо), че стават за нула време и дозата е тъкмо колкото за един човек. Режимните брашна само там ги ползвам, а пробвах пица, хлебче някакво в микровълновата и забравих какво още, май палачинки. Не бяха лоши всичките тия неща де, ама и не са ми кой знае какво че да ми се занимава с тях.
От време на време си позволявам по нещо извън режима, не съм зачеркнала всичко напълно. Стига ми. Ако се случи да ми е повече от едно хранене такова, почвам да си припомням защо ми харесва НВ-ВМХ толкова. Не ме радва да съм гладна на два часа или да ме хваща мързел и да ми се дреме след хранене, разглезила съм се явно Grinning
За Великден ме нарочиха мен за майстор на козунаците, правих за цялата фамилия цял ден, много ясно че и ще хапна накрая поне да видя как са станали. Дроб сърма с агнешкото хапнах също, особено пък на гости избягвам да притеснявам домакините с претенции, че и на семейно събиране. Хапнала съм веднъж ориз, голяма работа, последно преди сума ти месеци съм опитвала. Вкусно беше, но нямах търпение да отмине празника че да си ям нормално вкъщи, вместо да ми предлагат час по час я сладко, я още ориз и да ми се чудят как така не искам и торта накрая.

# 528
  • София
От режимните печива и аз не съм очарована, правих няколко пъти едно или друго колкото за проба и разнообразие... не се впечатлих. Начесах си крастата де, не ми е интересно вече.
Единствено харесвам едни гофрети, които си правя понякога за закуска (ако ми се закусва изобщо), че стават за нула време и дозата е тъкмо колкото за един човек. Режимните брашна само там ги ползвам, а пробвах пица, хлебче някакво в микровълновата и забравих какво още, май палачинки. Не бяха лоши всичките тия неща де, ама и не са ми кой знае какво че да ми се занимава с тях.
От време на време си позволявам по нещо извън режима, не съм зачеркнала всичко напълно. Стига ми. Ако се случи да ми е повече от едно хранене такова, почвам да си припомням защо ми харесва НВ-ВМХ толкова. Не ме радва да съм гладна на два часа или да ме хваща мързел и да ми се дреме след хранене, разглезила съм се явно Grinning
За Великден ме нарочиха мен за майстор на козунаците, правих за цялата фамилия цял ден, много ясно че и ще хапна накрая поне да видя как са станали. Дроб сърма с агнешкото хапнах също, особено пък на гости избягвам да притеснявам домакините с претенции, че и на семейно събиране. Хапнала съм веднъж ориз, голяма работа, последно преди сума ти месеци съм опитвала. Вкусно беше, но нямах търпение да отмине празника че да си ям нормално вкъщи, вместо да ми предлагат час по час я сладко, я още ориз и да ми се чудят как така не искам и торта накрая.
Може ли рецептата на гофретите.

# 529
2 яйца, супена лъжица бадемово брашно, една и половина супена лъжица кокосово брашно, малко натрошено сирене и/или шунка на ситно. Правих и с извара веднъж вместо сиренето, пак станаха хубави. Само с вилица се разбърква набързо. Оставям да престои за малко, сместа отначало е по-рядка но кокосовото брашно поема течност бързо. Рецептата я видях във ФБ, но не съм запомнила от кого беше публикувана.
Аз лично предпочитам да сложа и мъничка щипка сол че мразя яйца без сол, миришат ми различно. Слагам и малко бакпулвер, на върха на чаена лъжичка.
Стават две гофрети от тези квадратните, понякога ако са ми по-големи яйцата или сложа повече сирене, стават и три. Много са засищащи и май повече време ми отне да ги напиша отколкото забъркването им. Гофретникът го мажа или с кокосово масло, или със зехтин, или с масло... което хвана в момента, все добре стават. Дори човек който не е на такъв режим а си яде стандартно ги хареса на вкус, така че рецептата я броя за много сполучлива.
Предполагам че биха били хубави и ако нямат солена добавка, да им се сложи я канела, я ванилия малко, аз си предпочитам солените варианти но това би ги направило сладникави за който това търси.

# 530
Ето го кокосовото брашно, което купувам от Лидл.

# 531
И в кауфланд, била и сба е същото
Но все пак да си припомним- месо, яйца, риба, зеленчуци

Натка, благодаря ти за рецептата за гофрети

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 08:36 от Herzen

# 532
Не е моя заслугата, видях я в групата във ФБ, но рецептата наистина е добра. Палачинки бях правила само с кокосово брашно, но стоят тричави, а тази комбинация е много по-хубава. То май вече предимно заради тях ще си купувам бадемово брашно да имам, че са ми бърз вариант ако ми се закусва. Пък и имах гофретник вече, защо само да събира паяжина Grinning

# 533
Аз веднъж направих хлебче с кокосово брашно и приключих. Беше тежко и силно биеше на яйца. Едва изядох един сандвич с този хляб. Съжалих, че не го направих с обикновена филия хляб. Сега ако ми се налага да пътувам, предпочитам да направя сандвич с обикновена филия. Стомахът ми се чувства по-добре. Кафето не мога да го  пия горчиво и слагам по една кафена лъжичка захар колкото да не повърна от горчивия вкус.
По празниците направих два козунака с различна плънка и опитах по едно парче от тях. Ами да ви кажа, нищо не ми стана. Първия ден след празниците цял ден карах на вода и хапнах салата вечерта и на сутринта си бях на килограмите от преди празниците, че и един надолу.
В момента съм 96, а в началото на януари започнах 105.
Другата седмица влизам в болница за операция. Досега за всичките ми влизания в болница и операции, никога не съм яла от болничната храна, та и сега най-вероятно ще е така. Малко ще ми е проблемно храненето, най-много да сваля още 1-2 килограма, че най-лесно ще ми е да хапвам кисело мляко.

# 534
Ето го кокосовото брашно, което купувам от Лидл.

В нашия лидл няма такова. Нито друго.
От там излизам..пак огледах-няма.

# 535
  • София
И в нашият няма , но същото си намерих в Била, ако го видя в Лидл ще взема.

# 536
Някой писа че е виждал в лидл. Вероятно е объркал веригите.

# 537
  • София
Предлагам да се прекръсти темата... "В Лидл има/няма бадемово/кокосово брашно" 😂😂😂

# 538
А може и...."След колко време видяхте резултат от тази диета?"

# 539
Момичета, имам една идея , която ще помогне на мен , предполагам и на други за планиране на седмичното меню! Ще съм благодарна и за мнение относно моето меню за тази седмица! Нека всеки с опит напише една примерно меню за седмица! Ето моето за предстоящата. Закуската ми е мазно кафе всеки ден( не обичам да закусвам) обяда ми е зеленолистна салата с зехтин и различни добавки от 30 гр.сурови ядки или семена и моцарела, риба тон и краставици (всеки ден е различно, но най- често е моцарела), следобед - зеленчук  и вечерите около 200 гр.протеин ( пържоли, рибка , кюфтета, сирена) + салата със зехтин и оцет! Ще се радвам на мнения, критики и примерни менюта 😁

Общи условия

Активация на акаунт