Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 14

• 43 249
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
За 56 дни без цигари съм с 5 кг отгоре, въпреки, че се ограничава. За килограмите не се притеснявам толкова, колкото за пристъпите за цигара в последната седмица. Ставам нетърпима за около час и после се успокоявам, но ми остава горчив вкус от слабостта... до кога ще случва така?

# 661
  • софия
За 56 дни без цигари съм с 5 кг отгоре, въпреки, че се ограничава. За килограмите не се притеснявам толкова, колкото за пристъпите за цигара в последната седмица. Ставам нетърпима за около час и после се успокоявам, но ми остава горчив вкус от слабостта... до кога ще случва така?
А защо го възприемаш като слабост? Това са си атаки, на които ти не поддаваш! Сила е това!

# 662
Аз предимно ябълки и моркови ям. Не закусвам. Пия чай вместо кафе. Вечерям си и обядвам както преди, но ръфам ябълки и моркови с килограми Joy

# 663
  • софия
Аз предимно ябълки и моркови ям. Не закусвам. Пия чай вместо кафе. Вечерям си и обядвам както преди, но ръфам ябълки и моркови с килограми Joy
Ти си добре, аз колко семки изядох докато си дсм сметка колко са мазни..... 😳

# 664
  • Мизия
Така... Здравейте! Казвам се Кристине (Криси), приятно ми е.
Срам, не срам трябва да се изповядам тук. Знам, че мисловно ще ми теглите по една ма*на, но съм длъжна да ви покажа, че има и наистина върли пушачи.
В момента съм на 29 години, а пуша от 5-ти клас (на 13годинки бях). Това са 16 години. Имам съпруг и две деца, едното на 6г, другото 1г.и 3м. Питате се, дали съм спирала цигарите, докато бях бременна- еми Не! Пуша по 1 кутия на ден, когато сме на празник или заведение и по 2 кутии. Съпругът ми пуши още повече. Случвало се е и в една стая с детето да пуша. Абе... много лош човек съм.
От три дена не пуша, учудващо се справям доста добре.
Следях темата отчасти заради Елора, тя беше моят стимул, за съжаление и тя пропуши.
Новият ми стимул в момента е Амели и всички вие, които от скоро сте спрели цигарите. Желая ви успех, а аз мисля да не се давам на някакви гадни цигари. Simple Smile

# 665
Не си само ти тази, която е пушила докато е бременна. Не се обвинявай, че си била в този капан толкова време ами мисли за напред.

# 666

Затова е.
Спри се.
Въглехидрати са. Макар и бавни, ако имаш ИР, ще качиш.

# 667
  • софия
Така... Здравейте! Казвам се Кристине (Криси), приятно ми е.
Срам, не срам трябва да се изповядам тук. Знам, че мисловно ще ми теглите по една ма*на, но съм длъжна да ви покажа, че има и наистина върли пушачи.
В момента съм на 29 години, а пуша от 5-ти клас (на 13годинки бях). Това са 16 години. Имам съпруг и две деца, едното на 6г, другото 1г.и 3м. Питате се, дали съм спирала цигарите, докато бях бременна- еми Не! Пуша по 1 кутия на ден, когато сме на празник или заведение и по 2 кутии. Съпругът ми пуши още повече. Случвало се е и в една стая с детето да пуша. Абе... много лош човек съм.
От три дена не пуша, учудващо се справям доста добре.
Следях темата отчасти заради Елора, тя беше моят стимул, за съжаление и тя пропуши.
Новият ми стимул в момента е Амели и всички вие, които от скоро сте спрели цигарите. Желая ви успех, а аз мисля да не се давам на някакви гадни цигари. Simple Smile
Милата, Криси! Никак не си лош човек! Виж, ако ритнеш някой нарочно или дръпнеш за плитките някоя девойка дето просто те дразни, или не дай си Боже, подминеш паднал човек на улицата без да му помогнеш - да, може и да си отнесеш такова прилагателно! Но сега си просто един зависим човек, който незаслужено се обвинява много. Защо да те пращаме на майната си! Какво си мислиш, че всички ей така от раз, с лекота сме решили, че вече ще сме бели и добри, ще си лакираме ноктите, ще седнем на онова фенси трендинг лятно заведение  с нова лятна рокля и изведнъж и ще сме нови хора - надменно пренебрежителни към останалите, защото ние сме здравословни богове! Мне, напротив, до болка познаваме трудностите, които държат на каишка. Ако можем, ще помагаме на вас да стоите далеч от синджира.

Моля ти се! Я, в колко хубава възраст си и вече си се замислила за нещо толкова прекрасно, което можеш да направиш за себе си! На мен ми трябваше да остарея малко повече, тоест малко по-бавно загрявам. Освен това, аз никак не бях осъзната като теб - аз не спирах да повтарям колко обичам да пуша. Е, как с това мислене да поумнея!

Моя приятелка също не спря да пуши докато е бременна. Така е, права си. Не е хубаво. Но минало заминало. Нито нея съм коряла, нито теб. кактото такова. Важното е децата да са добре и другото важно е да не насърчаваш други бъдещи майки да пушат по време на бременностите си.
Ти това вече няма какво да го мислиш. Минало заминало. Няма да си дамгосаш печат на челото, я!
Много е важно да си знаеш слабостите, но да не ги драматизираш, трябва да си напомняш, че сега гледаш напред, че ти предстоят съвсем преодолими битки. Изкушения, капани, но ти си по-силна. И биткти ще има много, войната е дълга. Въоражаваш се с търпение и атакуваш. когато теб те атакуват отбраняваш постигнатото. Ето, вече три дни не си пушила! Срахотно е това! Евала! Корав пушач като теб, вече три дни не пуши! Еми много е вдъхновяващо!
Хубаво, е че те вдъхновяваме, но би било чудесно да видиш нещата под нов ъгъл - вече си една от нас и ти си един страхотен пример за следващите!
Моля ти се! Не пропушвай! Не се поддавай на приятели провокатори - както винаги съм казвала на моите деца - заплахите идват от близки, от тези на които вярваме, не от непознати! Така. че като си навън с приятели и те поканят - "Айде бе Крис, само една, като едно време!" им отговори, че си човек на бъдещето и вече живееш в друго, ново време и не пушиш, "едно време" си имало своето време и вече е   м и н а л о !
Браво на теб!

# 668

Затова е.
Спри се.
А какво да ръфам? Вечер се тъпча с маслини. За тяхната полезност знам от НВВМ  диета, която спазвах преди година.

# 669

Затова е.
Спри се.
А какво да ръфам? Вечер се тъпча с маслини. За тяхната полезност знам от НВВМ  диета, която спазвах преди година.

Заместваш един порок с друг. Помисли си, няма смисъл да ръфаш каквото и да  е било.
2 кила не са много, но ако не внимаваш може повече да станат.
Да ръфнеш един морков за деня е едно, но няколко + ябълки и т.н. е много.
Та недей да ръфаш въобще.
Впрочем аз като ги бях отказала нямах нужда да ръфам, както при останалите. Аз като пуша имам нужда да ръфам, но  като спрях това изчезна.
Само дето ми се пушеше доста в началото.
Вместо да ръфаш, пий вода всеки път като ти се ръфа.
Или прави дихателни упражнения.
Тоест смени навика с друг.

# 670
  • Мизия
Амели, огромно благодаря за насърчителните думи и вниманието. Честно да ти кажа преди, когато се опитвах да откажа цигарите (за няколко часа) имах нужда от самият дим, а сега усещам, че ми се пуши по навик. Казвам си, че това е просто навик и след малко желанието ми преминава. Много ще е трудна борбата, не се самозалъгвам. Решението да ги спра е финансово + имам страх от болести. Вчера разхождам малкия с количката и О, чудо! Колко е хубав и свеж въздуха в моето малко градче. Simple Smile

# 671
  • в реалния свят
Здравейте! И аз трети ден съм кандидат-непушач. За сега се справям и с помощта на табекс. Дано успея този път, защото здравословно ми влияят зле тези цигари. Освен това съм и дърт тютюнджия от много-много години. С малко прекъсване /3 години не пушех/ или опити за намаляне. Вкъщи никой не пуши и за мой срам огромна част от познатите ми също не пушат. Значи... Дразнители външни нямам, но трябва да се преборя с никотиновите дяволи, които здраво са се намърдали в главата ми😀А да... Като любител на екскурзии съм приготвила и кутия за пътешествия... За два дни.. 10 лв има😉но не финансова, а по здравословна причина искам да забравя цигарите. Дано успея. И успех и на всички пишещи в темата.

# 672
  • Мизия
Здравейте! И аз трети ден съм кандидат-непушач. За сега се справям и с помощта на табекс. Дано успея този път, защото здравословно ми влияят зле тези цигари. Освен това съм и дърт тютюнджия от много-много години. С малко прекъсване /3 години не пушех/ или опити за намаляне. Вкъщи никой не пуши и за мой срам огромна част от познатите ми също не пушат. Значи... Дразнители външни нямам, но трябва да се преборя с никотиновите дяволи, които здраво са се намърдали в главата ми😀А да... Като любител на екскурзии съм приготвила и кутия за пътешествия... За два дни.. 10 лв има😉но не финансова, а по здравословна причина искам да забравя цигарите. Дано успея. И успех и на всички пишещи в темата.
Желая ти успех, стискам ти палци Simple Smile
Колко години пушиш и какви здравословни проблеми разви, ако е удобно да питам, де.

# 673
  • софия
Мама Барба, защо кандидат-непушач? Ами ти си си чист непушач вече! Честито! С всеки ден все по-голям непушач ще ставаш! Браво на теб!

# 674
  • Мизия
Хей, дами! Как сте? Simple Smile
Не пуша от 5 дни, чувствам се прекрасно, но домочадието е нон-стоп увикано...  Sad Въпреки всичко съпругът ми ме подкрепя изцяло (той е страстен пушач).
Сега на 07.март съм на банкет. Четирите момичета, с които ще съм са пушачки- жална ми майка. Ма аз съм малко темерут, дано устискам Grinning
           /Криси/

Общи условия

Активация на акаунт