Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания покрива здравната каса?
Какви са рисковете от инфекция по време на бременност?
Какви са подробностите за протестите за детски и майчински надбавки в различни градове на България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания покрива здравната каса?
-
Какви са рисковете от инфекция по време на бременност?
Инфекцията по време на бременност може да представлява риск за здравето както на майката, така и на бебето. В зависимост от вида на инфекцията, тя може да доведе до различни усложнения като преждевременно раждане, ниско тегло при раждане и други проблеми. Важно е да се консултирате с лекар за подходящо лечение и превантивни мерки.
-
Какви са подробностите за протестите за детски и майчински надбавки в различни градове на България?
Протестите за детски и майчински надбавки се провеждат в различни градове на 1-ви юли. В София, началото е в 10:00 часа пред Президентството, а в Пловдив - на площад "Съединение". Във Варна, началото е в 10:00 часа на Входа на Морската градина, а в Бургас - от 10:30 часа до 12:30 часа пред Пантеона в Морската градина. В Плевен протестът е от 18:30 до 20:30 часа пред Общината, а в Пазарджик - от 17:30 до 19:30 часа на площад Константин Величков (Тортата).
-
Какви изследвания се правят по време на бременност?
-
Какви са причините за отказа от плуване по време на бременност?
Ходя на лекар при доктор Калинов в Тракия.
Мисля, че петък вечер не звучи никак лошо. Чудесно е че след толкова време сте решили да се ожение. Със съпруга ми се взехме след 5-годишна връзка и сме много щастливи
Един съвет, ако разрешиш... Организирай си сватбата по твой вкус! В крайн сметка ти се омъжваш, а не родителите ти. Направи всичко както винаги си го мечтала, позволи си малко екстравагантности, защото това наистина е един от дните, които остават сред най-незабравимите в живота на човека
Къде ще правие сватбата, ако не е тайна? Моята беше в "Дунав"
. По предварителни сметки ще пропусна (и вече пропуснах) около 6 концерта в Каварна, в това число и любимата си банда
. Извинявайте, че пиша тук за това, но исках да споделя с някой, а вас ви чувствам близки 
. Освен че плувахме с колата( беше страшно) ами се и разболях. А по въпроса с килограмите, не знам какво става, но аз отслабнах с 2 кила. Малко ми е притеснено, има ли и други слабеещи?
Добре, че подухваше ветрец, а и водата беше много топла и ставаше за къпане. Аз бях само на сянка
и въпреки това имам лек загар. Пазих се много. Имаше и още една бременна жена. На нея й личеше, докато за мен незнам какво са си мислили почиващите, най-вероятно, че съм преяла.
Много се радвах на децата, като ги гледах си представях нашия бебо. Хотела беше много хубав "Белвю", на първа линия точно до "Виктория палас" и то за 80 лв. за стая. Изкарахме сравнително лежерно. Бяхме с още 1 семейство. Само една вечер бяхме в някакъв бар с по-силна музика, в който аз едва заспивах.
Иначе си обикаляхме по ресторанчета. Много сме разочаровани от храната, почти всичко е много застояло, особено месото. По плажа само сандвичи, аз изкарах обедните хранения с онези големите картофи със салати. Единственото място където ядохме прясна риба беше в Несебър в р-т "Тангра". Като поддържат такива цени поне да предлагат качество. И така всичко изглеждаше нормално когато в последния ни ден заваля поройния дъжд(събота). Валя цял следобяд, после спря и към 1 през ноща започна силната буря с гръмотевици.
Цяла нощ съм се будила и гледах туристите който се прибираха и газеха във вода над глезените. На сутринта ставаме и ще е ориентираме да тръгваме. Отиваме на закуска и там какво да видиш ресторанта е все едно си в басейн, наводнен с вода до кокалчетата въпреки че отводняваха и рецепцията беше в същото състояние. Туристите се скъсаха да снимат,
те такова нещо няма къде другъде да видят. Въпреки всичко закусихме. Седнахме да изпием по едно кафе в единственото сухо помещение лоби бара, за да преценим каква е ситуацията и дали е възможно да тръгнем, и точно направиха кафето и тока спря. Голям майтап, защото ние сме на 10 етаж, а трябваше да си свалим багажа без асансьор. Добре, че пиколото се справи с въпроса за 10 лв. Решихме и тръгнахме.
Колата премина успешно през половин метрова вода и тъкмо си мислихме, че това е всичко когато попаднахме на затворени пътища(пътя за Ахелой), километрични опашки от коли и така 4 часа неможем да напусним района. Оказа се, че от многото вода ни се откача кората(отдоду под колата), спряхме на един сервиз да я оправят, оказа се, че само трябва да се завият някакви болтове. Но това не беше всичко. След като стъпихме на магистралата сгазихме едно куче с скорост 160 км/ч което за наш късмет само леко счупи бронята от едната страна и най-вероятно изкриви джантата на едната гума по която също си остави козината. Беше страшно, защото карахме много бързо, пътят беше мокър и според всички в подобна ситуация колата се преобръща. Голям късмет наистина. Като гледах колко катастрафи бяха станали, направо умирах от страх.
И така след 9 часа път бяхме в София. Най-дългото и най-страшното ни пътуване. Това е. Стана много дълго, но исках да ви разкажа. Откакто сме си дошли имах доста работа и затова чак сега сядам да пиша. Сложила съм си снимка по бански в албума, не ми се смейте! 
, особено и като чакаме бебчо.