Януарско бебе кротичко расте, всички го очакват с весело сърце!

• 22 136
  • 259
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,момичета!
Тези дни се глезим с хладното време,а?Време ни беше LaughingИ аз да се оплача,коремът вече много ми личи.Кантарът уж не показва покачване на килограмите,а се чувствам по-тежка и дебела.Още е рано за кой знае какви промени в размерите на матката,а аз изглеждам като в пети месец.Онзи ден даже една позната ме пита защо толкова късно и казвам за бебчо.
По калкулатора запол на бебо ми излиза момче,а за каката 90 процента е момиче,т.е. познава.
ще видим  по-нататък дали са се справили добре програмистите Mr. Green
Засега ви казвам довиждане,малката принцеса спи и ще се възползвам да се поизлегна и аз до нея.Приятен ден!

# 121
  • Willebroek, Belgium
здравейте Hugнай сетне свърших с домашната работа ooooh!аз също си имам корем4е и много му се кефя а мъжо постоянно си го пипа и даже му говори и му пее песни4ки Mr. Green hahahaама ко да го правя като си е такъв.ако зависи от него още в 6 месец трябва да родя Joy baby_neutralлек ден от мен и се пазете  bouquet

# 122
  • София; Дружбето
МОето коремче вече си е с постояяни размери , като за 5-ти месец  preggo Татково обаче е възхитен и не може да му се нарадва. Забранил ми е да правя каквото и да било, за да няма проблеми с бебо newsm03 та вече ми втръсна да лежа. Пък още колко има Simple Smile
 smile3502

# 123
Мислех, че аз като имам проблеми с бременноста, другите не са като мен ама май съм се объркала Sad. Чета ви писанията и с носталгия си спомням за времето, в което жените до последно са можели да ходят на работа и където си поискат, да не пазят луди диети и да не броят калории, да правят секс без да се притесняват, че бебето им може да падне и т.н. и т.н. Извинявайте за депресивния тон Confused Embarassed, но на колко от вас още позволяват да ходят на работа и въобще да си живеят както преди?! Виждам, че има и такива, ама май не сте много Sad. На мен още в 5гс ми забраниха всичко: да ставам от леглото, да правя секс, изписаха ми по една шепа хапчета на ден, а сега се оказа че имам някаква гадна инфекция - klebsiela била бактерията. Някой ако знае нещо за това да пише, моля ви.
Голяма прегръдка на всички Hug Hug

# 124
Здравейте бъдещи  и настоящи майчета.Искам да се допитам до вас за нещо.Хем имам едно дете,вече пораснало момченце(почти на 7)и не съм вярвала,че така ще треперя с второто.Откакто разбрах,че пак съм бременна периодично коремът си ме боли все едно ,че ще ми идва.Даже и краката ми изтръпват до коленете,точно както преди цикъл.Забелязвам обаче,че болките са по-често вдясно,около свивката,и се чудя може ли да е апандисит.Като ходих на ехограф,забравих да го споделя това,сега следващата ми консултация е чак на 14-ти и се чудя как ще издържа.Моля ви,ако някоя от вас има същите проблеми да ми пише.Еднаквото с първата ми бременност е,че и тогава,и сега ми се гадеше,но не помня така да ме е болял коремът.

# 125
Здравейте и от мен!!
И аз да се похваля!Днес ходих на лекар и най накрая видях бебчо!!За сега всичко е наред!
Започвам да си правя изследвания и се надявам и с тях да няма проблеми!!
Много съм щастлива!! newsm44
Катюнгелче за съжаление не мога да ти дам съвет,защото ми е първа бременност и нищо още не ми е ясно!!
Надявам се да намериш отговор на въпросите си и дано не е нищо сериозно!!!

# 126
  • София
desicover, знам, че думите ми не са особено успокоение, но все пак не си сама - и аз съм така. Първият ми болничен ми дадоха точно когато навърших 5 г.с. и от тогава съм все така. Даже 1 седмица лежах в патологията на Тина Киркова. Още не мога да се отърся от преживяното и видяното там - доста тежко изживявах чуждите трагедии. Страх ме беше да ида до тоалетната. Мъжът ми си взе отпуска, за да ме гледа. Секс не сме правили от самото начало. Иска ми се да изляза да се разходя привечер из центъра, но ме е страх да ида и до пазара. Като изключим страховете за бебето, които вероятно са познати на всички, най-големият ми следващ страх е дали ще ми продължат болничния, защото лекарката спомена, че можело и да не го продължи. Да, ама аз чиниите като стана да измия и ме свиват болки и усещам тежест. По-скоро ще напусна работа, отколкото да се върна точно в този момент.

НО трябва да мислиш позитивно. Трябва да вярваш, че за да тичаш след бебето после, сега ще трябва да лежиш!  Heart Eyes Аз се разсейвам в интернет, макар че гледам да не ставам много-много, защото ако седя по-дълго, пак не се чувствам добре. Чета книги, готвя се за дипломната си защита, гледам филми. Само не се отчайвай! Дето се вика - сега ти е паднало да лежиш. Живот и здраве бързо ще се търкули времето и ще дойдат безсънните нощи!  Flutter

катюнгелче, такова изтръпване в краката и около свивката имам и аз и питах в болницата от какво е - обясниха ми, че било нормално при залежаване. Дано при теб да е от същото, а не от нещо сериозно. Все пак си питай лекаря. Ако те е страх, че ше забравиш, прави си списък с въпроси. Няма глупави въпроси от бременна жена!  Peace

Хайде стига философствах, че изпускам мача!  Heart Eyes

# 127
  • В офиса
Катюнгелче, такива болки са нормални. Мускулите, които поддържат матката се разтягат, за това.
Още нещо се сетих, понякога на яйчникът, който е отделил оплодената яйцеклетка се образува киста. Не е страшно и се резорбира в течение на бременността. Дали пък не е свързана с това болката ти основно вдясно  newsm78

# 128
  • София
Момичета, плашите ме с тези болки...стискам палци всичко да е ОК с всички мами и бебета!!!  Praynig Praynig Praynig
Пазете се и ако ви се струва, че нещо не ви е по силите и не можете да го свършите, по-добре не го правете. Peace
Забравих да ви кажа, че от днес усещам бебето! Много е слабо, но съвсем скоро ще се усили, до две седмици се надявам, че и таткото ще може да го усети...Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 23:12 от Klemy

# 129
desicover, клебсиела е една бактерия, която по принцип е белодробна, но понякога се среща и на други места. Не е страшно, не се тревожи, може от години да я имаш.
Преди 2 години имах много здравословни проблеми и докато ходих по лекари и изследвания ми откриха тази бактерия. Бях затрупана с лечения и терапии, че реших, че като си оправя всичко друго, тогава ще лекувам клебсиелата. Дойде й времето година след като я откриха и отидох пак на изследвания. Но вече нямаше и следа от нея - организмът сам се беше преборил.
Лекува се с антибеотици иначе. Не се тревожи, това не е страшно! Страшен е само страха!!!

# 130
А защо са ти забранили басейна? Мен морето все ми се струва или студено,или мръсно и затова за сега все на басейн ходим. Ама сега ме замисли  Thinking

В басейна може да има разни гъбички и зарази, колкото и да го дезинфекцират. И затова.
Искам си свой собствен Grinning

А за студената вода на морето не е заради бебо, а за да не се разболея аз, на бебо си му е добре, плува си на топличко Grinning

Аз ходя на работа, не са ми наложили забрани, но работата ми е на бюро и компютър. Но щом на някои от вас са препоръчали да лежат, лежете, после като проходят децата ще тичаме като кончета Simple Smile Имам опит с баткото. Беше кротичък и послушен до момента, в който проходи и света му се стори тесен Simple Smile Така, че си почивайте и събирайте сили  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 07:43 от Анджелина

# 131
moonlady, Ним благодаря за подкрепата, малко по-добре съм вече. Говорих с доктора и ми изписа Зинат, обаче каза, че бактерията била много адресивна и ако не се лекува може да предизвика пробойни в плацентата и оттам преждевременно раждане. БРРРРРРР!  Wink #2gunfire Настръхнах от ужас! Днес и утре пускам още изследвания и почвам антибиотиците.
катюнгелче, не се тревожи излишно, лекарите казват, че било нормално. Обаче ако болките са постоянни и като при цикъл - внимание! възможно е матката да има контракции и да трябва да ти назначат лекарства. Лекаря ще ги види на ехото и ще ти каже какво е. Ако имаш възпален апендикс би трябвало да поддържаш висока температура и болките са много силни, не позволяват никакъв натиск върху коремната стена. Не се безпокой, ако беше апендикс щеше да разбереш досега  newsm10
Брей, че дълго стана. SORRY!
Целувки! newsm20

# 132
desicover, ще ги пребориш тия натрапници Peace

# 133
Ним, няма да се притесняваш за глупавите болнични. По закон са длъжни да ти дадат болничен, а ти си със заплашващ аборт, доколкото разбрах, също като мен. Дори да не е така, това поне ще ти бъде диагнозата. Не разбрах до кога си в болничен и за колко дни, но за това могат да ти дадат до 180 дни. За да е непрекъснат болничния се смята по следния начин: ТЕРМИН - 45 ДНИ - 180 ДНИ newsm10. С други думи може да започне от началото на 9гс, а виждам, че ти си я минала вече. Този болничен трябва да си го искаш от лекаря, който си си избрала по здравна каса, той или акушерката се занимават с тези неща. Ще ти го изплащат по 80%, защото се различава от болничния за бременност и раждане, той е на 90%. Ако още нямаш такъв лекар като си избираш гледай да се занимава с болнични и такива неща, че някой се дърпат. Успех и пиши като разбереш за какво иде реч  love001
Благодаря, Анжелина, всички ми помагате с думите си, благодаря!
Пак стана дълго..... smile3523

# 134
Здравейте мамчета!
Отдавана не съм влизала във форума, понеже имах проблеми с нета  #Cussing out и виждам, че доста съм изпуснала...
Klemy   как искам и аз да усетя бебчо  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт