С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 004
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, случва ли ви се да ви съхне устата и да изпитвате почти постоянна жажда?
Преди няколко седмици ми беше така за малко, мина и сега от два дни пак..

# 106
Дева19, ние предния път точно същата количка избрахме. Дори цветовете са същите Simple Smile само долната част на коша мисля ни е бяла, а не черна. Ние взехме 3 в 1 едно варианта и я използвах страшно много по всякакви терени. 2 год.  Само веднъж на2та година ми спадна едната гума и я сменяхме. Най малко кратко ползвах летния кош Simple Smile тежичка е малко.. Сега ще я ползваме пак.
Много ме спираха по улиците да ме питат каква е количката и откъде. Мисля, че ще останеш доволна. Simple Smile

Много благодаря, доста търсих мнения за тази количка и не намирах. Сега още повече се радвам, че я поръчах, нямам търпение да я видя. А ти от магазин ли си я взе и от кой град. Аз съм със скъсена шийка и главно си лежа и не мога много да обикалям Sad

# 107
ДА, Стелик, вчера изпих над 2 л вода. Урината ми беше абсолютно безцветна. Побърках се.
Оф, това дете ме преби. Вечерите стават все по-трудни и изпълнени с насилие. Тия бой го очаквах след месец - месец и половина. Още 3 месеца имам. Ако от сега е така....
При вас как е? Кажете си, че и вие страдате, от едната солидарност поне го кажете Hug

Момичета, случва ли ви се да ви съхне устата и да изпитвате почти постоянна жажда?
Преди няколко седмици ми беше така за малко, мина и сега от два дни пак..

# 108
  • София
На мен постоянно ми съхне устата, постоянно ми се пие вода, изпивам над 2 литра на ден. Така съм от началото. Но и попринцип съм си жаба. Само дето сега изпитвам неистова нужда да пия вода.

# 109
И аз от няколко дни на моменти изпитвам жажда, особено през нощта, което изобщо не е присъщо за мен.
Иначе и ритниците при мен стават все по-осезаеми. На моменти в двете противоположности на корема усещам движения, чак се чудя как успява така да се разчекне Open Mouth
А тази вечер направо бием рекорди - от два часа не е спряла да се бушува, а аз се смея от сърце на “Като две капки вода”, може и това да ѝ влияе.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 23:13 от Layla_D

# 110
И аз много пия по принцип, ама то пък сега чудо 😁
Иначе да, и моята мадама яко раздава шутове и юмруци. Онзи ден такъв удар видим и силен, че мм се стресна чак.. боксьорка. 😁😁в

# 111
  • Лондон
На Данито майка му, страдаме и още как ! В 31ва седмица съм ( едва) + 6 кила,вървя по -слаба от предишната бременност преди 2 години,а такива болки и вени ме мъчат.Уффффф.Миналата бррменност качих 12 кг и ми нямаше нищо,сега нито имам отток,нито нищо,само ужасно болезнени разширени вени и спукани капиляри.Мами,също така имам чувството ,че интимните ми части са адски подути,усещам някакво адско напрежение там.Така бях края на 9ти месец,а сега съм началото на 8ми.Някой със същия проблем?

# 112
Мери90, ти с подутите ти слабини ме утрепа. Joy Аз какво се оплаквам тука от някакви си ритници и юмруци.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 22:11 от bubanka

# 113
  • Лондон
Смей се ти,ама такова напрежение усещам,все едно бебето ще излезе всеки момент.По-точно поотекли,не подути Stuck Out Tongue Winking Eye

# 114
  • София
Това с подутите слабини и аз го имам. С предната бременност се получи към края...сега да нд кажа от началото ама от към 4 месец съм все така. Адски неприятно. И като мускулна треска там имам. Сутрин докато стана е ужас, като походя малко се оправям. Друго не че тормози за сега. Качила съм 5 кила в 26 седмица съм. Ритаме се нежно все още. Пишкането нощем ме дразни много. И преобличането на малкия ми коства неимоверни усилия. Той иска да ми избяга на всяка цена...смяна на памперс трае около 5-6 минути и след това съм сякаш слязла от ринга на боксов мач. Та неродения не ме рита още много, ама родения ми разказва играта.

# 115
Дитмейдче, ти ми беше идол за кг и си мислех, че съм те задминала с 200,ама виждам , че вървим заедно. По тоя повод унищожих една купа шам фъстък. Joy И Малко макарони преди това.... А днес през деня една скромна гофрета със сладолед и сироп. Двойна. Мммммм, мнного вкусна беше. И разни други работи си хапнах, да има. Но си мечтая за една филия с халва и масло. Joy И утре е ден. Relaxed

# 116
Angie, стискам палци всичко да е наред.
Deva, добре дошла в темата.
На Данито майка му, какво е малко бонбонче Heart Eyes Мерси за инфото. И аз сигурно ще взема чувалче на Angel baby. За количката силно се надявам да не запарва. Уж са хубави материи,  моята е графитена, а отвътре бяло.
При мен общия тонус ту се качва, ту спада. Драма ми е спането. Вече всичко ме боли от тази възлавница за бременни. Като спя настрани, не знам защо, но някак си имам чувството, че си спя на част от корема. При вас как е, имате ли такова усещане и правилно ли е така да се спи? Кръстът и другите болки си продължават, на моменти така ми се приклещва, че не мога да стъпвам. Хайде да ни е честито и на най-малките в темата влизането в седми месец Grinning. За килограмите, аз все още удържам да не се меря на кантара. Един път се мерих в 12-та седмица, ама на последната фетална, която е след месец, сигурно ще се премеря най-вече от любопитство. Накрая май седнали и правички ще спим.
Layla_D, радвам се, че нещата при теб се стабилизрат. И аз усещам движение на срещуположните страни. Крака, ръце, всичко е мобилизирано. Ама няма на кой да се метне, танцьорка като майка си. Grinning.
KokoJ, вярно е, че не познават парите. Аз комплектче за изписване взех от Пакостник. Не е от много части, но пък си мисля, че не ми и трябват. Нямаше само пеленка, та трябва да си намеря подходяща. Иначе беше на много добра цена - 26 лв, много хубав мек памук със сребристо. Мислех си и да си харесам друго, това ще си го ползвам за някъв друг повод.
Viketoria, палци от мен, гадно е, аз четири пъти влизах в болница, при теб какъв е проблемът? Гледай колкото се може по-положително.
Cheburita, моментни проблеми, надявам се да не се повторят.
За количката взехме Fiat на Peg Perego с по-голямото шаси book s. http://primapapa.com/4487-large_default/book-fiat-500-elite-modular.jpg. Да ти кажа и на мен не ми се даваха толкова пари.  Аз още от началото исках да е комбинирана с всички кошове и само такива съм гледала. Зависи вече вас какво ви устройва. Ние също само я капарирахме. Относно кошът за новородено, аз също съм за да го има, но все пак всеки си има предпочитания.
Ditmade, аз писах за помпата на Медела. Моторчето е на добра цена, имайки предвид и колко струва тази помпа.
Има едно филтърче от долната страна на моторчето се намира, по което може да има остатъци от кърма. Трябва да се измие със сапун и хладка вода и да се остави хубаво да изсъхне. Отделно там, където е филтърчето има две "дупчици", които трябва да се прочистят със спирт. Допълнително купих нещата, които на Данито майка му е написала - излезнаха ми 70 лв. Взех ги от Хиполенд.
Като споменах Хиполенд, да кажа само, че ако плащате с карта на ЦКБ, имате 7 процента отстъпка на стоки, които не са намалени. Съвсем случайно го научих като купувах нещо преди време.
Аnneth, аз знаеш ли какво направих, разглобих помпата, всички части ги разледах в нета и си ги купих. За твоята помпа от това, което гледах, май само маркуч нямаш да сменяш. Иначе: контейнерчето (шишето, в което се изцежда млякото), кънектор, фунийка за гърда, клапа с мембранка. На Данито майка му е дала линк. Ето ти едно ревю на помпата https://www.youtube.com/watch?v=51pMSU9o7uI.
Stellc, аз съм така. Голямо обезводняване беше, особено в болницата като ми вливаха магнезия. Даже ми слагаха  и системи по мое желание за оводняване. Аз по принцип пия много вода, но с бременността ми е трудно да пия толкова. Гледам с каквото мога да си набавям.  Отделно постоянно съм в тоалетната. Което допълнително ми остава тялото без течности. А иначе ползвам едно балсамче за устни,съвсем обикновено, ето това https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ca … =1551216689315319. Другите не ми харесват.
Mary90, това със слабините го имам почти от началото на бременността, много е гадно,  но си свикнах вече няколко месеца.
Monamour,  как сa ти нивата на B12 и B6?

# 117
  • София
shakri мерси много. Днес пристига моторчето, хубаво ще го огледам.
На Данито айка Му, да ти кажа и аз бая си похапвам напоследък, че за това така стана тая работа с килата, ма здраве да е хаха. Зарекла съм се да не минавам 12, пък да видим.

# 118
Не знам дали за такива болки говорите, момичета, но аз от седмица две имам една тъпа болка от лявата страна на опашката/таза, слизаща от под кръста надолу към дупето. Четох, че било нормално - костите се разширявали, но пък няма ли нещо превантивно, което може да се направи? Масажи, упражнения? Понеже не е кръста, не е тазово дъно, нямам представа как да подходя Sad
И нещо енергията ми никаква я няма. В лошо настроение съм, явно и защото започвам все повече да се притеснявам за раждането и паникьосвам за като се появи бебето.
Вие ходите ли на работа? Аз - да, искам да съм активна, но пък започвам прогресивно да губя мотивация и желание да ходя Sad
Ох, мрън-мрън е малко положението Simple Smile
Иначе, по-опитните мами, могат ли да споделят какво е наистина наложително да се купи като дрешки и консумативи за първите седмици/месец на бебето вкъщи? Разбирам, че бебето много бързо расте - не искам да се презапасявам с неща. Но пък искам да имам всичко, което ще е необходимо без да се притеснявам. Списъците, които намирам по магазините + различните сайтове ми се струват много надути откъм бройки и разновидности...
И също - знам, че е добре да имам помпа за болницата, но как да избера, при положение, че никога не съм ползвала? И че дори не знам дали ще имам кърма..? Sad

# 119
  • София
Помпа за болницата не съм имала и сега няма да взимам. Там има, ако се налага. Там няма да храня бебето с изцедена кърма, помпата е просто за да стимулираш кърмата или да освободиш напрежението. Не ми се е налагало да ползвам. Няма такова нещо като да нямаш кърма. Освен, ако си болна или се налага някакво лечение с медикаменти. Всичко е въпрос на постоянство. Кърмата слиза рано или късно.
Колкото до списъка, да тези в магазините са малко преувеличени, но хората искат да си продадат стоката все пак хаха. Трябва да си изровя моя списък. Бая го бях поопоскала, за да ми върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт