С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 005
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Ох, това е толкова индивидуално пак явно... ще има да го мъдря...на мен ми се струва от друга страна, че летния кош може да спарва, но може би зависи и от марката и от модела.

# 91
  • София
И двете ми деца са отгледани в количка без зимен кош. За мен абсолютно излишен.
Количката обаче се развали, изгледа общо 5 бебета и последно едвам оздържа при синът, за да го метна в лятната. Сега ровя за нова с напълбо легнало положение, но още не съм намерила "моята".

# 92
Привет в новата тема. Имате ли болки в краката? Аз направо като клекна и не мога да стана, ужас. Кокалите ме болят, като стара баба съм. Исках да ви попитам и кога се взима списъка за родилното, ако въобще дават такъв. И ако не знаете ли какво ни е нужно да приготвим.

# 93
С първата бременност бях така. Коляното и глезена ми имаха еднакви размери. Познатите ми, даже и мъжете, още ми ги споменават краката. Спирали са ме непознати по улицата да ми дават съвети. Толкова зле беше. Но нямах прееклампсия. Иначе седях на бюро и това много допринасяше за отока. Пий повече вода, за да е спокойно тялото, че има и да не къта толкова запаси. Намали солта. И вдигай краката по-често. Аз си слагах един тол пред бюрото и ги държах подпряни на него цял ден.
Задължително следи кръвното, защото отока си е един от признаците не прееклампсия. Но да те успокоя, че не е задължително да се случи, де. Аз нямах например. Доктора ми каза, че съм слабичка и бебето натиска доста тъканите, и не могат да се дренират правилно.
Абе...... Спасение няма, сори. Чак като родиш. И внимавай какви обувки носиш, че аз заседнах в едни ботуши без ципове  една вечер. Joy майка ми ги дърпаше като дядо вади ряпа.
Накрая ходех с едни на майка ми 2 номера по-големи от моите.
За кошовете за новородено повече, които вече имат 1 дете кзват, че са излишни. Синът ми нямаше и успя да оцелее и без него. Joy Номер 2 няма също да има. Просто новата количка е с кош от 0 до 36 м. Те не случайно ги продават някои колички 2 в 1. Абе, въпрос на вкус и мнение.
Тия танкове като на Дева са обикновено маневрени. Мисля, че ще си доволна, Дева.
Чебурита, хареса ми как си го измислила с гладенето. На който му се глади, да пали ютията и да започва. Joy
Не я мисли толкова количката. Гледай да ти харесва. От мен съвет: заложи на големи гуми за маневреност, изцяло сваляща се дамаска за пране, кош, който се обръща в двете посоки, и по-голяма кошница долу. Това е според мен, де. Според друга мама е друго Grinning Това е като нов мъж - всички са много хубави е началото, ама трябва малко да ги ползваш, за да им видиш кусурите Joy
Момичета, някоя с проблем - често отичане на крака и ако да - как се справя ?
Относно покупките - ние с ММ също сме в търсене на количка, както и ергоном.раничка .... голямо чудене и лутане пада

# 94
Някоя взела ли е от тези три модела колички :
Lorelli S-500 2 в 1 - 10.5 кг
Moni Tala - 11.8 кг
Kikka Boo Beloved - 11.00 кг?
И трите са с трансформиращ кош.

# 95
Момичета, подариха ми електрическа помпа за кърма Medelа mini Electric. Споделете, моля, с какви по-точно нови консумативи трябва да се снабдя, за да си я използвам, ако се наложи

# 96
  • София
Някоя взела ли е от тези три модела колички :
Lorelli S-500 2 в 1 - 10.5 кг
Moni Tala - 11.8 кг
Kikka Boo Beloved - 11.00 кг?
И трите са с трансформиращ кош.
Аз лично не харесвам лорели, тежки, тромави и дървени. За мони нямам наблюдение, както и за кика бу. От този клас съм доволна от чиполино. Много хора не ги харесват, но за мен лично е чудесна за цената си (chipolino etro).

# 97
Наскоро си взех сушилня и също си мислех, че при сушене на по-висока температура гладенето е излишно, ама свеки настоява, че се гладят. Усещам аз как ще й връча ютията да му ги глади щом има желание 🤣.
An G - E, каква количка?😊
Нещо все се главоблъскам с тия колички...не случайно темата за количките е озаглавена "наука за второ висше" 😄. Та, ако взема лятна количка с напълно легнало положение, ще стане ли за новородено? Те изглеждат едни такива отворени, направо ми се струва, че ще го изсипя по нашите улици.... някъде четох, че може и без "зимен" кош...

Аз се спрях на Cybex ,без зимен кош или там за новородено ,има изцяло легнало положение и допълнително към него мога да си купя лайт кош ,но аз още се чудя дали ще имам нужда от него. Тапицерията се сваля изцяло, отдолу има огромно пространство за всичко 😄 . Много е лека и маневрена,а отделно коша ми за кола има също изцяло легнало положение. А бе харесва ми много 😄

# 98
А, супер, An G-E. И аз ги харесвам Сайбекс. Чебурита, моята и предната, и сегашната имаше една много полезна опция, за да се отърва от чивството, че ще го изсипя. Подложката за краката се вдига нагоре  и прави  90 градуса ъгъл с коша и един вид го затваряше. Не знам дали го обясних добре. То в крайна сметка пак си става като кошче за новородено в някаква степен.
Абе, ако се притесняваш, вземи си един кош за новородено, няма да го мислиш сега я.
Наскоро си взех сушилня и също си мислех, че при сушене на по-висока температура гладенето е излишно, ама свеки настоява, че се гладят. Усещам аз как ще й връча ютията да му ги глади щом има желание 🤣.
An G - E, каква количка?😊
Нещо все се главоблъскам с тия колички...не случайно темата за количките е озаглавена "наука за второ висше" 😄. Та, ако взема лятна количка с напълно легнало положение, ще стане ли за новородено? Те изглеждат едни такива отворени, направо ми се струва, че ще го изсипя по нашите улици.... някъде четох, че може и без "зимен" кош...

Аз се спрях на Cybex ,без зимен кош или там за новородено ,има изцяло легнало положение и допълнително към него мога да си купя лайт кош ,но аз още се чудя дали ще имам нужда от него. Тапицерията се сваля изцяло, отдолу има огромно пространство за всичко 😄 . Много е лека и маневрена,а отделно коша ми за кола има също изцяло легнало положение. А бе харесва ми много 😄

# 99
Обмислям вече вариант, да си взема седалка с напълно легнало положение, те имат и едни чувалчета, които като се наденат и ми се струва, че затварят отстрани. Освен това видях, че се продават и подложки за колички, който също обират пространството. На Данито майка му , разбрах те за чупчицата към крачетата и аз си го мислех. Абе, ще търся сега модели подходящи за тая работа, то и на някои си пише, че са подходящи за 0+. Та, благодаря за коментарите.☺

# 100
Момичета, като говорите за колички, да ви кажа една приятелка иска да ме мъкне на някакво изложение 15-16 март, май в Интерекспо и ми обяснява, че на времето там гледала и харесвала модели, марки... Убийте ме, не си спомням как се казваше събитието. Но това, което ме интересува е, ако там харесам нещо, в кои магазини става номера с капарирането и покупката като се роди буболечката? Тъй като ние сме от тези, дето нищо или почти нищо няма да купим преди да се роди, и ми се ще, ако има място, където да капарирам и после ММ само да обиколи и прибере това, което вече сме/съм харесала, да го направя. Звучи ми супер като опция, тааа къде има такива места?

# 101
Момичета, като говорите за колички, да ви кажа една приятелка иска да ме мъкне на някакво изложение 15-16 март, май в Интерекспо и ми обяснява, че на времето там гледала и харесвала модели, марки... Убийте ме, не си спомням как се казваше събитието. Но това, което ме интересува е, ако там харесам нещо, в кои магазини става номера с капарирането и покупката като се роди буболечката? Тъй като ние сме от тези, дето нищо или почти нищо няма да купим преди да се роди, и ми се ще, ако има място, където да капарирам и после ММ само да обиколи и прибере това, което вече сме/съм харесала, да го направя. Звучи ми супер като опция, тааа къде има такива места?
Дорсче  събитието се казва "Бебемания" или нещо от сорта. За капарирането и последващото взимане мисля, че на място във всеки магазин може да се уточни.

# 102
Ние си капарирахме количката в Дундьо и ни издадоха карта за 11 % намаление от продуктите. Реално като решим ще си доплатим и ще си вземем нещата Simple Smile

# 103
Здравейте, включвам се и аз с термин 12.05 с момиченце 😊. Има ли мами от Русе сред вас?
Има, с термин 04.05. Но съм в болница вече 3 седмица и всеки ден е борба. Някой ако има проблем с кръвното да взема мерки веднага , че после става страшно.

В Аг то ли си и при кого се следиш? Дано успяват да запазят нивото на кръвното😣. Аз не живея в Русе, но ми е роден град и мисля там да ди раждам.

А за количките мами, аз се спрях на немски танк 😁, въпреки че през цялото време мислех да заложа на малка и евтина количка, чакам да я видя на живо, поръчах я. На Baby Merc e.
Всички са много мили и отзивчиви, и според мен няма смисъл от предварителна уговорка а някой ако ще е нормално раждане.

# 104
Дева19, ние предния път точно същата количка избрахме. Дори цветовете са същите Simple Smile само долната част на коша мисля ни е бяла, а не черна. Ние взехме 3 в 1 едно варианта и я използвах страшно много по всякакви терени. 2 год.  Само веднъж на2та година ми спадна едната гума и я сменяхме. Най малко кратко ползвах летния кош Simple Smile тежичка е малко.. Сега ще я ползваме пак.
Много ме спираха по улиците да ме питат каква е количката и откъде. Мисля, че ще останеш доволна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт