СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 652
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Привет и от мен! Simple Smile
Аз съм в 12 г.с. и определен термин 22 септември. И при мен спря гаденето, повръщането, гърдите ми си върнаха нормалните размери и почти не ме болят, имам повече енергия и като цяло се чувствам добре. Забременях при тегло 58 кг (ръст 167 см), първите 2 месеца станах 56, заради повръщането и липсата на апетит, сега пак съм си 58 кг. От около 10тина дни обаче, адски много ме болят тазобедрените стави, до степен, че да имам нужда да се подпирам като вървя. На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо?

При мен и при първата бременност и сега ме болят и колена и таз,но отшумява и то като гърдите.Общо взето е на периоди.Вземи си Alga san-Mobil arnika gel и се мажи,когато имаш нужда-безвредно е,а много успокоява.

Много благодаря за съвета. Ще го пробвам непременно Hug

# 181
Здравейте и от мен,
до сега не съм писала, но следя от известно време групата. Ще се опитам накратко да ви въведа в моята история.
На 30г. и това ми е първа бременност. В момента съм в 10г.с. Оказа се, че имам някакво високо кръвно и сега пия хапчета да го контролирам. За сега всичко е наред с него, даже е ниско.
Следя бремеността при д-р. Арабаджиев в Щерев. Там ще правя и всички изследвания. На 13.03 ще правя БХС, а преди това кръвните изследвания - хем се вълнувам, хем се притеснявам. Всичко ми е много ново и незнам какво да очаквам. Само се моля и надявам всичко да бъде наред с нас.
Аз имам наднормено тегло и лекарката ми каза, че мога да кача през цялата бременност не повече от 10 кг. Тъй като от известно време много ми се гади и нямам почти никакъв апетит съм свалила 2 кг. При мисълта от месо ми се гади, както и когато готвя Cry Чувствам умора и нямам много желание да правя нещо.
Радвам се за тази група, че ще има хора, с които мога да споделям сходни радости и тревоги.
Успех на всички, ще ни е нужен Simple Smile

# 182
  • Sliven, Bulgaria
колко ти е кръвното защо и моето играе и немога да го разбера а преди все е било ниско

# 183
Обикновено от както пия хапчета е около 109-110 на 74-75, но за мен това е много ниско и не се чувствам добре

# 184
Здравейте! Simple Smile
Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile
Виждам, че обсъждане болки в таза... Аз имам дискови хернии и много се чудя как ще издържа до края и колко ли ще боли. Отдавна спрях и се отказах да "лекувам" по някакъв начин, като че ли нищо не ми помага. Някоя от вас има ли такъв проблем?
Моето коремче май вече се запътва нагоре. В областта на бикините стои направо плоско.
Живот и здраве, на 09.03. ще започвам 14г.с. и съм намислила на 8-ми да съобщя официално на колегите (една колежка каза, че знае, но чака да им споделя лично), а на 9-ти да си замина и да кажа на майка ми. След това вече и на приятели, когато се видим на живо.

# 185
И моето коремче сякаш се качи нагоре. Преди беше ниско долу и ми пречеше на закопчаването на дънките, а сега не. 😉
Аз на родителите съобщих. Беше голема радост и много хубаво изживяване, което не бях очаквала! Също така и на някои най-близки приятелки казах. 💕

# 186
Здравейте, отдавна следя темата. На 29 съм с първа бременност , термин 17.09.2019 г.

Имам следният въпрос :Къде ще правите БХС ?Моята гинеколожка ми препоръча Майчин дом ,но много мои познати ,вече майки, ми споделиха ,че изследването не се прави с голяма точност ,и не се подхожда с необходимото внимание към бременната.

# 187
  • Sofia
Здравейте, отдавна следя темата. На 29 съм с първа бременност , термин 17.09.2019 г.

Имам следният въпрос :Къде ще правите БХС ?Моята гинеколожка ми препоръча Майчин дом ,но много мои познати ,вече майки, ми споделиха ,че изследването не се прави с голяма точност ,и не се подхожда с необходимото внимание към бременната.

Аз бях в Надежда при д-р Чачева. Много съм доволна, доста обстойно ми се струва, че огледа човечето. Също ни разпитва доста преди това, подканяше да задаваме въпроси. Само, че там трябва доста от рано да се запазват часове.

# 188

Здравей!
Аз бях в Св. Петка при Стратиева. Останах доволна от прегледа, но се чака много пред кабинета. Изобщо не си спазват часовете.
БХС струва 160лв.

# 189
Здравейте и от мен. На 33 години съм, първа бременност, 11+3 г.с.
Днес получих резултати от пренаталния тест, който направих във Генома и всичко с бебчето ми е наред. Разбрах и, че ще бъде момче Simple Smile
В следващия понеделник съм на преглед и предполагам, че ще отпадне БХС.
Някой друг правил ли е пренатален тест и какви са ви впечатленията и резултатите?

# 190
  • София
ver4eto_20, питаш твърде късно за препоръки и мнения за БХС - предвид кога ти е термина, вероятно имаш още около 2 седмици да направиш изследването, съответно имаш много малък избор за лекарите. При добрите специалисти, които бихме могли да ти препоръчаме, часовете са заети от преди месец и половина-два и е изключително трудно да те вкарат в графика, освен ако нямаш огромния късмет някоя друга пациентка да си е отменила часа.
Единственото предимство на БХС в Майчин дом е, че в Националната генетична лаборатория към Майчин дом кръвното изследване за БХС е безплатно, но ако избереш да направиш феталната морфология там (замерванията на бебето, които комбинирани с резултатите от кръвните изследвания служат за определяне на статистическата вероятност от различните синдроми), ще трябва да си я платиш, като шансът да ти се падне много добър специалист в тази област е почти никакъв.
Сега е подходящото време да се поинтересуваш кои са добрите специалисти за феталната морфология, която се прави в 19-23 г.с. и да си запишеш час за нея.
Много добри и често препоръчвани специалисти за БХС и фетални морфологии - Чавеева в Щерев, Марков в Марковс, Димитрова във Фемина, Стратиева в Св. Петка; добри отзиви има също за Чачева и Михова в Надежда, за Врагалева във Фемина /списъкът не е изчерпателен/.
Моят БХС беше при Стратиева (опитах да запазя час за Чавеева само 6 седмици предварително, но нямаше нито един свободен); за ФМ съм си записала час при Чавеева за след 8 седмици и хванах един от последните възможни часови за желаната от мен седмица.

# 191
Здравейте момичета искам да питам някоя от вас дали е ходила в клиниката на Щереви София за ранен биохимичен 11/13 г.с , днес получих резултати но не разбирам нищо от тях ,а чак утре след обяд съм на прегледа ?

# 192

Във Фемина пробвай, там със сигурност ще има час за зладващите 2 седмици Simple Smile

# 193
Да, аз, обаче те си изследват техни неща и като ги вкарат в компютъра вади резултат за даун и т. Н. Както и преекламсия. Поне аз не успях да си гк разчета сама.
Здравейте момичета искам да питам някоя от вас дали е ходила в клиниката на Щереви София за ранен биохимичен 11/13 г.с , днес получих резултати но не разбирам нищо от тях ,а чак утре след обяд съм на прегледа ?

# 194
Благодаря за бързият и адекватен отговор !

Общи условия

Активация на акаунт