СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Пробвай веднага с чай от червена боровинка и започни да пиеш много вода. Това на мен ми помага много бързо.

# 571
  • София
Мисля, че уринал е натурален продукт и се изписва в такива случаи, но най-добре се консултирай с АГ за това. Ако можеш звънни веднага, нищо, че е неделя и попитай какво можеш да пиеш. Успех и дано мине бързо.

# 572
Скъпи мами, помагайте !!! Цистит по време на бременност!!
Надявам се да не бъркам, но мисля че е цистит - парене и болка.. и не мога да ида до тоалетна..

Това, което на мен винаги ми помага, е Цистостоп Рапид (може да се използва при бременност). Горещо те съветвам да си го вземеш и да го пиеш по описаната схема, т.е. днес трябва да взимаш по 2 таблетки през 2-3 часа. Пийвай повечко чай, вода, супи, сокове, бульони... Убедена съм, че до края на вечерта ще почувстваш облекчение. Колкото повече (като количество и честота) пишкаш, толкова по-бързо ще си изчистиш пикочните пътища.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:00 от MuMeTo

# 573
В неделя се включвам с малко поотминалата тема за запек, но огромно Благодаря на дамите които споменаха за свещички ЕваКю, тъй като нищо друго не ми помогна освен тях в последната една седмица.Днес открих едно чудо, което бях забравила, че има разхлабващ ефект— зелева чорба. Силно препоръчвам.

# 574
Скъпи мами, помагайте !!! Цистит по време на бременност!!
Надявам се да не бъркам, но мисля че е цистит - парене и болка.. и не мога да ида до тоалетна..
[/quo

Здравейте. На мен за цистит ми изписаха два приема на Манурал и урокомфорт.  За първи път имах цистит и точно сега беше изключително неприятно..

# 575
Благодаря на всички !! По препоръка на лекар си взех Неоренал, било добре  и за бъбреците да се пие!... Манорала съм го чувала и са ми го препоръчвали, но не знаех дали е ЗА бременни !
От Неоренала веднага изпитах облекчение Simple Smile

# 576
Момичета, някои от нас вече са в 5тия месец, други влизаме много скоро, та мисълта ми е как върви качването на кг.? Аз съм доста стресирана, досега съм +6 кг., само теста и сладко ми се яде, а до края има многооо още.. Head BandFlushedBlush

# 577
Аз днес влизам в 5тия месец и съм +4 кг, които качих в самото начало. От 3-4 седмици съм в застой и за сега се чувствам ок.

# 578
Аз съм 14 с. +4 дни (средата на 4 календарен месец) и все още съм 52 кг. Коремче имам, но не качвам, чак пък и един килограм ... не знам дали да се радвам или да се притеснявам честно казано.

# 579
  • София
Момичета, някои от нас вече са в 5тия месец, други влизаме много скоро, та мисълта ми е как върви качването на кг.? Аз съм доста стресирана, досега съм +6 кг., само теста и сладко ми се яде, а до края има многооо още.. Head BandFlushedBlush
От колко кила и при какъв ръст почваш бременността? Ако си по-слабичка, е възможно да качваш повече през бременността. Също имай предвид, че качването не е равномерно и е различно при всеки - с предишната бременност до 5-ти месец включително нищо не качих, после избухнах с 15-16 кила за последните 4 месеца. Други дърпат през първите месеци с килограмите и после качват съвсем умерено през последните месеци.
Сега съм отслабнала /утре влизам в 19 седмица/, но почвам от наднормени килограми и съм на диета заради гестационен диабет последните близо 2 месеца.

# 580
За последен път се включвам на тема "колко сте качили". И не защото упреквам въпроса, а защото искам да подкрепя всички онези, които като мен се борят с това въобще да износят живи и здрави бебета, при наличие на резусфактори и хормони които атакуват бебчето, за всички онези които сме претърпели спонтанен аборт на така желани деца.... Всички сме индивидуални, кой колко качва не зависи само от това как се храниш, а и самият ти организъм как приема бременността. Бъдете спокойни, хранете се здравословно и някак помнете, че някъде там има жени които мечтаят за нашите коремчета и качени килограми Yellow Heart  След като бебчовците се появят, със сигурност ще ви чакам в едни други теми за спорт и диети след раждане Innocent
Прекрасен Април на всички желая, скоро да усетим отчетливо ритничета и да дойде време да си покажем коремчетата с гордост.

# 581
И аз съм на същото мнение, килограми се качват и свалят, при всеки е индивидуално, но не това е най-важното в случая, а да имаме живи и здрави бебчета.

# 582
  • София
Здравейте,Мами! Повечето от вас научиха пола на детето Wink Чувала съм за стар акушерски метод, според който полът на бебето може да се определи според пулса в първия триместър.
Ако е под 140удара/минута - момче
Ако е над 140удара/минута. Може ли тези от вас,които знаят колко удара са били да споделят дали при тях е така Wink)) Моят преглед е на 9ти тогава ще разбера какво ще е при нас Wink)

160-161 на прегледите в 11, 12та г.с, в петък на последния (14+4) беше 149, но според Пренаталния тест (демек 100%) е мъж Laughing

И аз още не усещам бебето, въпреки че ми е трето + е задна плацентата, тъкмо съм 15та г.с.. пърия път в 20та го усетих, втория в 19та, сега явно пак ще е по-натам. Ама и тогава не е много успокоително, чакаш да го усетиш и броиш хаха, не знам и аз кое е по-добре Rolling Eyes

За КГ просто според мен може да се внимава все пак какво и колко се яде, за да не се качват много. И не е вярно, че не е от значение, ако се качат много кг накуп, може да стане проблем....При всеки случай не е ок да се яде като за двама, както казват бабите...

# 583
От колко кила и при какъв ръст почваш бременността? Ако си по-слабичка, е възможно да качваш повече през бременността. Също имай предвид, че качването не е равномерно и е различно при всеки - с предишната бременност до 5-ти месец включително нищо не качих, после избухнах с 15-16 кила за последните 4 месеца. Други дърпат през първите месеци с килограмите и после качват съвсем умерено през последните месеци.
Сега съм отслабнала /утре влизам в 19 седмица/, но почвам от наднормени килограми и съм на диета заради гестационен диабет последните близо 2 месеца.
Висока съм 1.75-6, към 80 кг.мисля, че започнах бремеността. Висока съм и съм си едра по принцип. Не се притеснявам, че няма да ги сваля, притеснявам се да не отключа диабет.

# 584
Аз съм в 16 гс + 5 дни, до момента само 0,400 кг съм качила... не съм мръднала, но мисля че тепърва ще качвам.. Бебчо вече го усещам Simple Smile Незаменимо чувство..

Общи условия

Активация на акаунт