СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 449
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета,

Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile Чета ви отдавна, но исках да напреднат малко нещата, за да се включа.
В момента трябва да съм в 15 г.с., но бебето отговаря на 17 г.с., много дълго чакана и желана бременност. Имам момиче почти на 12 г., новото попълнение също ще е госпожица, живот и здраве.
Първата ми бременност беше изключително лека и приятна, но както се казва, невежеството е сила Simple Smile Сега много повече се притеснявам и се вглеждам във всичко, но гледам да мисля позитивно.
Според мен вече отчетливо съм бременна, но според околните изглеждам по-скоро преяла, + 2 кг. съм. Апетит имам определено, други оплаквания засега не. Започнах да ходя на йога за бременни, преди спортувах доста и сега ми липсва.
Нищо не планирам да купувам засега, от каката не пазя почти нищо, но мисля, че има време. Въпреки че онзи ден почти се разлях в локвичка пред едни бебешки лачени обувки с панделка...

Freya питаше за отзиви за д-р Янкова от Св. Петка. При нея си правих първата фетална морфология, симпатична е, но не говори много, трябва да я разпитваш. Иначе много подробно разгледа бебето, кара ме да ставам и да се разхождам, за да заеме по-удобна позиция, стори ми се съвестна.

Хубав ден на всички Flowers Hibiscus

Добре дошла! Ами, то аз не знам и какви въпроси да задавам Joy следящия ме лекар е същата работа и той не е много разговорлив, но то на мен ми е важно всичко да е наред, пък той си знае какво прави. Леко бременеене! Hug

# 661
Freya, те мойте въпроси не бяха високо научни, просто исках да знам дали всичко е наред и от време на време едно "аааа, това краче ли е?". Тя дълго време мери и гледа някакви неща и чак накрая ми показа резултатите и ми обясни как се редактира статистиката от БХС след прегледа. Аз съм на 35 г. и чисто статистически рискът от аномалии е по-висок, но тъй като прегледът показа, че всичко с бебето е наред, коригираният риск е по-нисък.

Втората ми фетална ще е при Стратиева, че Янкова нямаше часове. Вече свикнах с чакането, нося си книга Simple Smile

Леко бременеене, момичета Simple Smile

# 662
  • София
Вече съм ви казвала, че с второто дете правих БХС и ФМ при д-р Стратиева и бях доволна. Но май не съм ви казвала за първото - тогава пак правех в Света Петка, но БХС при д-р Янкова, а ФМ бях записала пак при нея, но тя не беше там и ми я направи д-р Мануелян. Бях доволна като цяло, защото бяха мили, а на мен ми беше за първи път и не бях особено наясно какво се гледа. Обаче когато по-късно ми казаха, че имам плацента превиа и ми я показаха на нормален преглед, се зачудих как тези лекарки не са я видели преди това. Да речем на БХС е рано и матката и плацентата още са малки, но на ФМ в 20-та сесмица да не се види толкова важно нещо ... замислих се тогава дали имам спомен от тези прегледи някоя от тях да е споменавала плацентата и нямах такива, а на издадените документи пишеше плацента - задна, висока. Тя от висока не може да стане ниска, според мен просто не са я гледали. Разбира се това се случи преди повече от 5 години и сега може да е доста различно, но все пак реших да ви споделя защо за второто и третото дете избрах друг специалист.

# 663
Ronique, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile Ако желаеш да те включа в началния списък с термините ми пиши кога е.
Да Ви попитам бихте ли ми препоръчали лекар за следене на бременността по Здравна каса? В София.
(Ако може и мястото да е удобно за достъп с градски транспорт, може и с вървене около 10-20 минути. Големи претенции.. Grinning 
Обмислям да сменя моята АГ, но не знам при кой да отида.)
Предварително благодаря! Simple Smile

# 664
Аз мисля,че в първата тема бях споделила за д-р Папукчиев в Младост.Страхотен лекар и човек.Не ни беше в района,но ако сега бях в София,пак щях при него да се следя.
Ronique, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile Ако желаеш да те включа в началния списък с термините ми пиши кога е.
Да Ви попитам бихте ли ми препоръчали лекар за следене на бременността по Здравна каса? В София.
(Ако може и мястото да е удобно за достъп с градски транспорт, може и с вървене около 10-20 минути. Големи претенции.. Grinning 

# 665
Здравей,
препоръчвам ти МБАЛ "Света София" и по конкретно или Илияна Мазнейкова или Александър Кобаков. Намира се на бул. България и има удобен транспорт.

# 666
Здравейте! Simple Smile
Noname, fire lady, благодаря за препоръките! Simple Smile
Тъй като наближава времето за нова тема, имам няколко въпроса:
1 - Някой друг желае ли да я направи или пак ще съм аз?
2 - Заглавието на новата тема ще се променя ли или остава "Септемврийски мами 2019 - Тема 3"? (Ако искате ново заглавие, давайте предложения и да гласуваме. Simple Smile )
3 - Ако аз правя темата - моля да ми изпратите на ЛС данните, които искате да включим в началния списък. (Ако някой желае да се дописва, освен термин - град, години, поредна бременност, пол на бебчето, др.)
Забелязах, че доста от мамите включени в списъка, всъщност не участват в темата и не знам дали всичко е наред с тях и бремеността продължава да се развива. (Не искам да съм груба и им пожелавам всичко най-добро! Бих искала да съкратя списъка.)
Хубав ден! Hug

# 667
Здравейте! Simple Smile
Noname, fire lady, благодаря за препоръките! Simple Smile
2 - Заглавието на новата тема ще се променя ли или остава "Септемврийски мами 2019 - Тема 3"? (Ако искате ново заглавие, давайте предложения и да гласуваме. Simple Smile )
3 - Ако аз правя темата - моля да ми изпратите на ЛС данните, които искате да включим в началния списък. (Ако някой желае да се дописва, освен термин - град, години, поредна бременност, пол на бебчето, др.)
Забелязах, че доста от мамите включени в списъка, всъщност не участват в темата и не знам дали всичко е наред с тях и бремеността продължава да се развива. (Не искам да съм груба и им пожелавам всичко най-добро! Бих искала да съкратя списъка.)
Хубав ден! Hug
Подкрепям те да продължаваш ти с темите, за което много благодаря! За името аз съм си ок само поредността на темите да се сменя/3, 4, 5 и т.н./. Относно участие на всички мами е добре да се знае желаят ли да се включат или не, а и до колкото виждам се създаде група специално за момичетата от София, което е ок, иначе става банално да четем за неща, които не вълнуват всички ни /без да искам да засегна някого разбира се.
Ще ми се момичета които ходят на йога за бременни да споделят какви асани правят и колко време, за онези от нас които искат, за сега докторите не им дават, но и в града им няма специално йога за бременни. На 9ъи съм на консултация и надявам се видим пол, всичко да е наред с бебо и пак ще водя преговори за упражнения, въпреки, че при мен от рано започнаха леките контракции от растежа на бебчо.

# 668
Здравейте,

Относно йогата за бременни - аз започнах на скоро и се състои в дихателни практики, като при йога за бременни не се задържа дъха и се издишва през устата. Раздвижват се всички крайници с въртеливи движения, размачкване, разтръскване на ръцете. От към асани - правят се различни вариации на крокодилските усуквания, балансни пози в които се застава на 4ри крака и се вдигат едновременно срещуположен крак и ръка и така се редуват, също така вариации на котешки гръб за болките в гърба и кръста. Правят се и някои пози по двойки, като например да си сложите ръцете на раменете на партньора и да се отпуснете на ръцете като леко се залюлявате, в тази поза се усеща напрежението в краката. За разтягане на тазово дъно се прави поза в нисък седеж(http://spiritlot.blogspot.com/2018/03/blog-post.html) като в тази поза ни карат да правим  по 10тина Кегелс упражнения. Аз съм с ниска плацента и частта с кляканията и Кегелс упражненията я пропускам, но в общи линии е това. На края на часа има релаксация на специална музика която е съпроводена с инструкции за визуализация за свързване с детето.
Ако мога да съм полезна с по-конкретно инфо, пиши ми на лични и ще споделя каквото зная Relaxed
Хубав ден!

# 669
  • Sofia
Каква е тази група, специално за София?

# 670
Каква е тази група, специално за София?
И аз се интересувам?

# 671
.... до колкото виждам се създаде група специално за момичетата от София, което е ок, иначе става банално да четем за неща, които не вълнуват всички ни /без да искам да засегна някого разбира се. ...
И аз не знам за нея. Ако може да я споделиш с нас? Simple Smile

# 672
Групата мисля, че е във фейсбук с подобно наименование, или тук някоя мама бе споделила, че я създава за удобство. Ще ми отнеме време, но ще потърся линк.

# 673
Meri_Mar, относно йогата за бременни, аз ходя от скоро и както е писала и Milata12, са включени доста дихателни практики и упражнения за тазово дъно. Асаните, които правим са: Маласана, Дърво, Котешки гръб, Вирабардсана , Полу мост и др. Правим и слънчев поздрав за бременни, мисля, че има клипчета в you tube.

Аз съм абсолютен новак в йогата, така че и обясненията ми са лаишки Simple Smile

sun_777, мисля, че темите изглеждат чудесно и би било супер, ако продължиш да ги правиш, благодаря за труда Flowers Bouquet

# 674
  • София
Според мен най-добре ти да продължиш със създаването на новите теми (можеш само да копираш старата тема и да ъпдейтнеш информацията, ако някой ти пише лично съобщение, така че ти ще се справиш най-бързо със създаването). Аз гласувам за същото заглавие и само за промяна на номерчето на темата.
Групата мисля, че е във фейсбук с подобно наименование, или тук някоя мама бе споделила, че я създава за удобство. Ще ми отнеме време, но ще потърся линк.
Групата във фейсбук не е за софийските мами, а е за всички мами от Септемврийската ни темичка тук, които искат да се присъединят. В групата има много момичета, които не са от София, и която иска да бъде добавена във фейсбук, може да пише лично съобщение на praskovka30 или chipsi.

Общи условия

Активация на акаунт