СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 453
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
При мен също пъпките и умората бяха през първия триместър.С изключение,че вечер след 20ч се чувствам много тромава и определено изпитвам дискомфорт в коремната област съм ок.

# 646
Успокоявам се (сама) , че след 20 седмица нещата пак се променят, уж към положително, и доста неудобствата отшумяват. Дано да е така. Че в 3тия триместър пак други оплаквания ще ни налегнат. А уж бременнето било най-хубавия момент от живота. :-/
При мен умората и запекът (които бяха едни от основните оплаквания през 1ви триместър) за късмет отминаха.
Косата ми като че ли е малко по-суха, както и кожата. За ноктите не мога да кажа нищо, защото съм с ноктопластика (гел).
Но пък ходенето час по час до тоалетната през нощта все още е на лице при мен.
Даже започнах да хъркам вечер, защото носът ми е постоянно запушен през нощта. Някой намерил ли е лек за това?

# 647
  • София
Аз имам 3-4 ,пъпки от самото начало, които обаче не минават. С всички бременности наблюдавах при мен, че косата спира да ми пада през първия триместър - понякога едно косъмче нямаше, обаче втория и третия започва пак.
Мисля, че това за пола и разхубавяеането/погрозняването си е поредният мит и отново всичко си е до човек и хормони. Имам деца и от двата пола и не забелязах с момченцето да съм се разхубавила Grinning само коремът ми беше по-голям и той се роди 800 гр. по-тежък от кака си.

# 648
Да чукна на дърво, но се чувствам прекрасно!
Разхубавих се (всички ми го казват), чакам момиченце.
Косата си ми пада умерено, както преди да забременея. Ноктите са си в същото положение, не мога да кажа кой знае какво, защото съм с гел лак.
Пъпчици нямам, е от време на време излиза по някоя, но си минава много бързо.
Единствено, което ми се промени след като забременях е, че кожата ми стана суха (преди бях с мазна кожа).
Понякога си имам своите болки, присъщи на бременността (считам ги за нормални), носът си ми е запушен, но само сутрин.
Вече не се изморявам така, както преди, не ми се спи.
Леко бременее на всички! Каквото и да е, ще си го изтърпим.

# 649
Абсолютен мит. И аз чакам момче. Имам пъпки още от самото начало, няколко от тях изобщо не минават. Първия триместър косата ми беше ужасно мазна а по принцип не е. Сега съм в 16 г.с.и с косата съм добре. Запек имам и аз. Носа ми всякаш  постоянно е пълен. С тоалетната ( малката нужда) не бих казала че имам проблем, но аз и не пия кой знае колко течности. Зъболекаря ми каза че към 8 месец ще започне кървене от венците, което ме ужасява... в момента съм настинала и смуча хомеопатични лекарства... от време на време имам болки в кръста и таза леки. Гърдите спряха до болят толкова силно, но не спряха да растат 😂. Продължавам си с течението, воднисто без мирис и сърбеж, от време на време и белее, но пак без признаци за гъбички. Доки каза че е нормално. Общо взето това е.

# 650
Аз съм в 16та гестационна, от 12та някъде изобщо не се чувствам бременна, не съм наддала нито грам, нямам коремче, не усещам нищо отвътре, но за сметка на това толкова големи гърди не съм имала през живота си Grinning (и не ме болят вече). Някой от тук ме беше посъветвал за повечко витамин Ц при кръвотечение от носа - е не знам дали си въобразявам, но започнах да хапвам повече цитрусови плодове всеки ден и наистина ми намаля, а вечер се мажа с Низита унгвент и определено лигавицата ми не засъхва и не се получават крусти, съответно дишам по-леко от преди. По отношение на коса, кожа и нокти нямам промяна, но се чувствам погрозняла в лице (май ми излиза пигментно петно на челото точно) Grinning Нямам търпение да усетя малкото същество вече, но май ще трябва да почакам още поне месец Smirk

# 651
Аз да чукам на дърво нямам кой знае колко оплаквания. Гаденето е поносимо само като съм гладна и не всеки ден. Косата и кожата са ми нормални. Може би на лицето ми е една идея по-суха кожата. Единствено ме наболява ниско корема чат пат, но скоро преди да забременея оперирах херния и мисля, че от нея ми дърпа. Коремът като че ли порасна малко към 13-14 гс. Днес влизам в 18 гс и разлика не забелязвам от месец. Момиче чакам. Бебка вече ме рита от 10тина дни и съм по-спокойна като я усещам Simple Smile.

# 652
Аз съм с умора, апетит и постоянно запушен нос. Sad

И аз съм със запушен нос.
А също и много течности ми се пият(леко студени)

# 653
Момичета, някоя от вас правила ли е този пренатест "nifty pro" и какво е мнението ви? Също ще съм благодарна, ако ме посъветвате за какъвто и да е пренатест, понеже не съм на ясно, а ни предстои да направим такъв.

# 654
Аз започнах дребни неща да купувам. Излиза ми рентабилно финансово. Като има промоция на някой неща изобщо не се колебая да ги взема. Не се виждам лятото,когато ще ми тежи и ще ме мори и жегата и килограмите да обикалям. А и изведнъж толкова много пари да се дадът ще си е удар на портфейла. 
А списъка изобщо не е малък. Прикачвам примерен на приятелка,която е в 7 месец.

# 655
Момичета, някоя от вас правила ли е този пренатест "nifty pro" и какво е мнението ви? Също ще съм благодарна, ако ме посъветвате за какъвто и да е пренатест, понеже не съм на ясно, а ни предстои да направим такъв.

Аз правих. Nifty Pro, той е по-подробен от обикновения NIFTY, а при нашия доктор цената беше една и съща.

# 656
Здравейте днес и от мен. Умора и в някои дни/като днешния/ страхотен апетит....FlushedFlushedFlushed Дори не смея да споделя до момента какво съм изяла Satisfied Нямам никакви проблеми с кожата, освен че тя моята почти навсякъде е в стрии от първата бременност. Тогава се мазах с какви ли не от скъпи по-скъпи препарати, но уви, няма ефект. Затова сега, както скоро ви споменах ползвам само кокосово масло. Относно косата, не смея да я подстрижа, поради суеверия, иначе е прекрасна, не се омазнява почти, успявам да я мия два пъти седмично, което преди не ми се бе случвало. Корем..... ами вече си имам като за 6ти месец, а съм едва 17та г.с. Докторите и предния път ми казаха , че значение за големината има колко си тесен или широк в таза, в случая съм тясна и затова коремчето рано изхвръква. Отделно си имам и малко мазнинки де, на хормонална основа. Движенията на бебо.... хм абе уж усещам нещо странно, но не са онези ритничета ясни. Едва чакам вече да съм наясно, че са те и да са по-силни. На 9ти съм на преглед , стискайте палци всичко да  е наред и вече да разберем пола на нашето човече. Прекрасен ден на всички Flowers Hibiscus

# 657
Здравейте, момичета,

Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile Чета ви отдавна, но исках да напреднат малко нещата, за да се включа.
В момента трябва да съм в 15 г.с., но бебето отговаря на 17 г.с., много дълго чакана и желана бременност. Имам момиче почти на 12 г., новото попълнение също ще е госпожица, живот и здраве.
Първата ми бременност беше изключително лека и приятна, но както се казва, невежеството е сила Simple Smile Сега много повече се притеснявам и се вглеждам във всичко, но гледам да мисля позитивно.
Според мен вече отчетливо съм бременна, но според околните изглеждам по-скоро преяла, + 2 кг. съм. Апетит имам определено, други оплаквания засега не. Започнах да ходя на йога за бременни, преди спортувах доста и сега ми липсва.
Нищо не планирам да купувам засега, от каката не пазя почти нищо, но мисля, че има време. Въпреки че онзи ден почти се разлях в локвичка пред едни бебешки лачени обувки с панделка...

Freya питаше за отзиви за д-р Янкова от Св. Петка. При нея си правих първата фетална морфология, симпатична е, но не говори много, трябва да я разпитваш. Иначе много подробно разгледа бебето, кара ме да ставам и да се разхождам, за да заеме по-удобна позиция, стори ми се съвестна.

Хубав ден на всички Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 14:56 от Ronique

# 658
Аз с първата бременност също се мазах с какво ли не и имам стрии като за щастие поне на корема ми се размина.Качих 12-13кг.,а сега съдейки по наедрялите си вече бедра ми се струва,че ще ги подмина и може би и стриите,ще се увеличат.Сега съм си забъркала кокосово+какаово масло и смятам само с това да мажа.

# 659
  • София

Aз правих Veracity, 1150 лв в Бодимед, възможно най-разширен пакет. След проучвания този ми се стори най-изгоден.

Ronique  добре дошла Yum

Мен умората ме наляга като съм на работа, следобяд едвам си държа очите отворени..като съм в нас съм ок, тогава към 8 ме налягам умората, но то е време и за почивка по това време вече Relieved

Първата ФМ правих при Стратиева, доволна съм, въпреки че чаках час и нещо. Може би втората пак ще е при нея.

Кожата ми е ужасно суха, вече и аз не знам с какво да се мажа и къпя, но е зле положението...

Общи условия

Активация на акаунт