Частни училища - информативна тема 25

• 44 872
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте Simple Smile Аз също бях на срещата на Иззи снощи и искам да допълня, че таксата е 1000лв без клубовете (т.н допълнителни дейсности) до 18:30ч. С клубовете е 1200лв. Изрично попитах Доротея тази сума от 1000лв до колко часа покрива грижата. Става въпрос за учебна година от септември до юни включително Simple Smile
Ако с клубовете приключват в 18:30, до колко часа продължават ежедневните дейности без клубове?

# 361
До 16:30 приключват с ежедневните дейности.

# 362
А какво правят от 16.30ч до 18.30ч.? Може да стоят до 18.30ч дефакто, нали?

# 363
  • София
А какво правят от 16.30ч до 18.30ч.? Може да стоят до 18.30ч дефакто, нали?
Ако плащаш 1200 лв

# 364
  • София
до 18:30 може да седи и при 1000 лв, просто ще се занимава с нещо, а не с клубовете

# 365
до 18:30 може да седи и при 1000 лв, просто ще се занимава с нещо, а не с клубовете

Супер! Днес и ние сме на отворените врати в Изи. Много ми е интересно как ще го усетя. Но от всичко написано ми се струва доста добър вариант.

# 366
Коя е Доротея и в крайна сметка КОЙ е собственика? Хора, как литкате така без да сте наясно това училище чие е и дали има финанси да продължи да съществува повече от година, че и сграда да строи?

# 367
Коя е Доротея и в крайна сметка КОЙ е собственика? Хора, как литкате така без да сте наясно това училище чие е и дали има финанси да продължи да съществува повече от година, че и сграда да строи?

То си има предистория, Доротея е човекът зад училището, т.е. тя прави абсолютно всичко и има доста опит. Основателят е мъжът й.  Ще го построят, в това не се съмнявам Wink

# 368
Последните дни се събраха няколко поста относно приема в Азбуки,затова реших да кажа как мина изпита при нас.
Дъщеря ми кандидатства за 1ви клас. Преди 1вия изпит бяхме повикани да огледаме училището,да се запознаем с директорката, да видим обстановката и да зададем въпроси. Беше ни обяснено,че в Азбуки държат на Английския език, затова на изпита децата ще бъдат препитвани и по Английски език. Исках да знам какво ниво на трудност ще е изпита - беше ми обяснено,че ще е стандартен изпит и ще покрива материала от предучилищна група. Дъщеря ми кандидатстваше само в това училище и аз нямах никаква представа какво ниво на сложност ще е изпита, подготвях я 2-3 месеца в домашна обстановка (+ това,което учеше в ПУК). В резултат, на края на този период, можеше да събира и изважда почти без грешка до 15, да пише правилно 90% от думите, които диктувахме (средни по сложност). Всъщност можеше да пише цели изречения (стига да не са продиктувани много бързо). По английски не съм я подготвяла, защото го говори свободно. Говори го толкова правилно и добре,че даже в случаите, когато не се сеща за конкретна дума, успява да обясни търсената такава с повече думи,за да бъде разбрана.
Първият изпит, според дъщеря ми, е бил лесен. Не е имало от задачите, които подготвяхме в нас - спомняше си,че е имало лабиринт, подреждане по големина,писане на букви и цифри. По английски са я помолили да представи семейството си и да каже някои от животните. Тя беше очарована от училището,
Дойде и втория изпит, който беше присъствен ден, за който се заплащаше такса. Тя отново разказа,че не е била заруднена, правила е това,което и връстниците и. Направи ми впечатление,че им бяха дали лист с нарисувани професии и липсващи букви под картинките (това по английски). Каза,че госпожата диктувала звуците на липсващите букви, а те рябвало да ги напишат. Изключително добро впечатление ми направи,че са я предизвикали с по-сложна задача. Дъщеря ми не искаше да си тръгва в този ден.
Нямам представа до каква степен има разлика в приема за ПУК и 1ви клас, но ми направиха впечатление негативните коментари тук, затова реших да добавя още едно мнение от първа ръка.
Оставам на разположение ако имате въпроси:)

# 369

То си има предистория, Доротея е човекът зад училището, т.е. тя прави абсолютно всичко и има доста опит. Основателят е мъжът й.  Ще го построят, в това не се съмнявам Wink

Това същата Доротея, която миналата година прави новото Монтесори училище Лозен ли е? Тя и двете училища ли ръководи и те под една шапка ли са?

Редактирам след долния пост - явно е Доротея Воева. Странно ми стана, че са и в двете училища.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 16:42 от Patitsa Edna

# 370
Явно съм много назад и безхаберна, защото моята цел е детето ми просто да не учи в училище, което е 150то на НВО за 7ми клас в София, а за друго ДУ няма как да съберем точки. Grinning
 И да кажат кой е собственикът (казаха - Мартин Воев), на мен нищо не ми говори това, нито ми говорят имената на преподавателите по наука. Отидох, защото може би има шанс да влезе там преди и за това да започнат да кандидатстват по 100 деца.
Харесаха ми преподавателите, хареса ми концепцията, но най-вероятно сърце няма да ми даде от 2ри клас да пътува по близо 20 км в посока.
Казаха, че новата локация нямало да се отрази на таксите.
Не ми хареса миниатюрният двор и залата за ядене/танци/игра, която си е мазе с килим и мънички прозорченца.

# 371
  • София
Ео, вие в кой район търсите?

# 372
  • София
Ако направят Околовръстното, няма да е такъв проблем пътуването. Нали Южната дъга трябва да е готова през 2021г.? Съмнява ме да построят новото училище преди това, освен ако вече не е в строеж.

# 373
И какъв е опита на въпросната Доротея, освен, че е в управлението на някакъв институт Монтесори и има фирма за курсове. Т.е. тя е различна от тази в Лозен?
Независимо от всичко, независимо къде работи мъжа и, независимо какъв и е опита, независимо кои са великите имена, това училище е гола поляна. Сегашната сграда някакъв малък хотел ли е била преди?

Между другото адресът им на регистрация на тази, а и на другите им фирми е една неугледна панелка до офиса ми в Изток.  

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 17:04 от Анонимен

# 374
Това тази Доротея Воева ли е - Доротея Воева, управител на MDV Professional Education - вярно, че е панелка на ул Самоков. Ама добре де, който иска, да се записва при тях, на мен просто ми е любопитно кои са тези хора с такива големи обещания. Няма лошо, всъщност, що да не пробват и те.

Общи условия

Активация на акаунт