Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да разбера дали тестът за бременност е положителен, след като съм приемал Дуфастон?
Нормално ли е да изпитвам коремна болка в ранна бременност?
Какви са нормалните стойности на hCG в кръвните тестове за бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да разбера дали тестът за бременност е положителен, след като съм приемал Дуфастон?
Тестът за бременност открива наличието на хормона hCG, който се произвежда след оплождане на яйцеклетката. Приемането на Дуфастон само по себе си няма да повлияе на резултата от теста и не може да причини фалшиво положителен резултат. Бледа втора черта върху теста може да означава ранен етап на бременност или че тестът е направен твърде рано. Важно е да повторите теста след няколко дни или да направите кръвен тест, който ще покаже точните нива на хормона.
-
Нормално ли е да изпитвам коремна болка в ранна бременност?
-
Какви са нормалните стойности на hCG в кръвните тестове за бременност?
В кръвния тест, предназначен да открие бременност, стойностите на hCG варират: 0 до 5 mIU/ml е отрицателен резултат, 6 до 20 mIU/ml е неясен, а стойности над 20 mIU/ml показват наличие на бременност. ЧХГ обикновено се удвоява на всеки 48 часа в ранните етапи на бременността, така че е важно да се проследят следващите тестове.
-
Как мога да съм сигурен, че бременността ми протича нормално?