Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 54 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Мами да ви попитам и аз. Моят син от януари до сега една седмица е болен с температура, супол и кашлица и две е добре и така се въртим вече 3 месеца. Давам имуностимуланф Ликвид фор кидц, няма файда. Миналата седмица всичко беше ок, но понеделник вечер вдигна пак 38 температура и вторник на обяд беше края й. От тогава няма температура. Опитва се обаче да отхрачва. Вчера бяхме при педито и той го прегледа каза, че гърдите са чисти, няма налепи, няма червено гърло. Имал някакво секретче, което не било ит “лошите” и затова отхрачва. Иии каза, че няма причина да отлагаме вече морбили ваксината и му я сложи. И всичко ок, но днес кашлицата зачести, вече и като спи кашля, а не беше така. Иии мама вече е филмирана естествено. Моля споделете вашия опит, дали трябва да се притеснявам Sad(( има и суполи от днес, но не текат силно, и са прозрачни. Влагам физиологичен разтвор, но тази кашлица ме тревожи, дали може да е от ваксината...знам ли и аз вече Sad

# 481
Мами да ви попитам и аз. Моят син от януари до сега една седмица е болен с температура, супол и кашлица и две е добре и така се въртим вече 3 месеца. Давам имуностимуланф Ликвид фор кидц, няма файда. Миналата седмица всичко беше ок, но понеделник вечер вдигна пак 38 температура и вторник на обяд беше края й. От тогава няма температура. Опитва се обаче да отхрачва. Вчера бяхме при педито и той го прегледа каза, че гърдите са чисти, няма налепи, няма червено гърло. Имал някакво секретче, което не било ит “лошите” и затова отхрачва. Иии каза, че няма причина да отлагаме вече морбили ваксината и му я сложи. И всичко ок, но днес кашлицата зачести, вече и като спи кашля, а не беше така. Иии мама вече е филмирана естествено. Моля споделете вашия опит, дали трябва да се притеснявам Sad(( има и суполи от днес, но не текат силно, и са прозрачни. Влагам физиологичен разтвор, но тази кашлица ме тревожи, дали може да е от ваксината...знам ли и аз вече Sad
Ние сме със същите симптоми от месец и половина и точно заради това все още отлагам тази ваксина. По същия начин една седмица болна, две здрава уж... Ходихме при няколко лекари, всички казват едно и също както при вас-гърди чисти, леко червено гърло и секрет. За отхрачване ни изписаха сироп Мукоплант, от който съм доволна. За кашлицата не знам при вас дали е от ваксината, но ние имахме период три, четири вечери, в които беба кашляше много през нощта. Температура се появява за един, два дни, после изчезва. От една седмица е здрава, ще изчакам още няколко дни и ако не започнат пак тези симптоми ще я заведа да й сложат ваксината.
П.С. Миналата година есента два месеца бяхме с кашлица и сополи, които никой лекар не разбра от къде идват.

# 482
  • София

Пуснете един носен секрет. Най-вероятно има някаква бактерия.

# 483
Ами и ние минахме през какви ли не лекари през последния месец съм пускала носен и гърлен секрет през една седмица. Последния излезна тази сряда, всички са чисти. Освен секретите пускам и ПКК, СУЕ и CRP за да проверяваме дали е вирус. И последните изследвания са ОК всичко в норма. Вече откачам наистина Sad едно и също слушам от лекарите. И аз тази вечер не издържах и му дадох Мукоплант. Ще давам и уикенда и ако до понеделник не спре нямам избор - отново ще трябва да сме при педито явно.

# 484
А защо сложихте ваксината, аз не бих. Педиатърът ясно че ще иска да я сложите, тях ги натискат в момента, но решението е ваше в крайна сметка...

# 485
  • пловдив

С този комбинация как премина за Морбили ваксината?
[/quote]

Сравнително добре. Два-три дни беше малко по-неспокойна, събуждаше нощем и по час - два не можеше да заспи. Незнам дали не съвпадна със зъбите този период.
Иначе, тази комбинация съм я давала с другите ваксини и добре се отразяваше.

# 486
А защо сложихте ваксината, аз не бих. Педиатърът ясно че ще иска да я сложите, тях ги натискат в момента, но решението е ваше в крайна сметка...

Ами защото ходим на ясла в малкото седмици в които сме здрави и като няма ваксина се притеснявам два пъти повече. Доверих се като неразбиращ човек на лекар, който казва детето не е болно, няма причина да се отлага повече... сега въпросът е дали има вариант след ваксината тази кашлица да се задълбочи един вид като нежелана реакция?

# 487
  • София
Тоест всички микробиологии са чисти плюс добри кръвни изследвания.

Кашлицата може да е предизвикана от рефлукс. Само през нощта ли е?

# 488
На алерголог ходили ли сте за кашлицата.
На 1та ми племенница беше по същия начин ходи на градина 1 седмица,  2 си е вкъщи. Майка й започна да  я забира на обяд,защото детето каза че като легнат за следобедния сън те още не са заспали (а тя по принцип не спи,само се върти в леглото) и лелката почва да мие с препарати ..от както не спи в градината не кашля вече цял месец. Явно е алергия към някой препарат .

# 489
Ние вече сме 17 дни след ваксината за морбили. 4-5 дни беше със субфебрилна Т, повърна един път, имаше диария 2 пъти.

# 490
Тоест всички микробиологии са чисти плюс добри кръвни изследвания.

Кашлицата може да е предизвикана от рефлукс. Само през нощта ли е?

Ами не, през ноща и през деня е. Аз се чудя ако суполът е предизвикан от ваксината, което не знам дали е възможно и в следствие на него да отхрачва предвид че гърдите у гърлото са чисти. Никога до сега не е проявявал реакция от препарати за чистене, не че е имал пряк достъп де. Но ако е алергия не е ли кихане а не кашляне реакцията?

# 491
О ако е алергия реакции хиляди има. Аз лично кашлям и ми става сухо на гърлото от препарати като мия банята,от дезодорант, а на скоро си взех сух шампоан щях да си изкашлям дробовете ..

# 492
Хм ами ще проверим тази работа значи. Може ли да ми препоръчате детски алерголог? Много ще съм благодарна Simple Smile

# 493
  • София
Хм ами ще проверим тази работа значи. Може ли да ми препоръчате детски алерголог? Много ще съм благодарна Simple Smile

Д-р Мустаков от Александровска болница и д-р Димитров от Токуда.

# 494
  • Down Under
Според мен щом детето е било здраво и кашлицата се е появила след ваксината, значи е от нея. Моят син беше с кашлица и хрема (воднист секрет) две седмици след ваксинацията. За съжаление това са част от възможните реакции при морбили

Общи условия

Активация на акаунт