Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 629
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ами аз съм на мнение че без ясла е по-добре.Много малки мо се атруват децата сега, мисля че им е травмиращо да се отделят от семейна среда толкова рано.Това е мое мнение , а и има хора за които си е необходимо. Ние имаме свободни баба и дядо и сме решили че няма да ходи и на градина.Ние с баща й също не сме ходили. На курсове по нещо ще я запишем и толкова 😊На мен ми е ужасно гадно , че ще трябва да ходя на работа и да я оставя.Ако можех щях да си седя у нас до 1ви клас.....
Като каза първи клас се замислих,че нашия след по-малко от 2 години ще почне училище . Тук започват от 3 годишни ...;х

# 571
Училище,къде е това?

# 572
Аз също не съм ходила на детска градина! Но е имало кой да ме гледа! Синът ми няма да ходи на ясла, ще си го гледам, въпреки че ми се връща на работа! За мен по-хубаво от детство вкъщи и излизане с приятелите на улицата / живеем в къща/ - няма! Сега всичко е различно, но все още има деца около нас! Ако мога - не бих го пускала на детска поне до 5, но най-вероятно на 3 или 4 ще ми се наложи!
Разбира се, далече съм от мисълта да седи само в двора. Не съм много запозната, но мисля че има почасови занимални и много курсове и занимания за през деня!

# 573
  • София
Детските заведения си имат и своите предимства. При голямата имат много допълнителни занимания, които чисто логистично аз няма как да й осигуря. Отделно децата се социализират в среда без присъствието на родителите си. Научават много нови неща.

Лошото е че групите са много големи и честите боледувания, но тях няма как да ги избегнем. До към 5 годинка съзрява малко имунната система и става по-лесно.

# 574
В Малта,доколкото съм говорила с други родители първата година учат основно числата , азбуката , цветове,животни и  да рисуват . Но пак ми е странно как 3 годишни ги задържат да стоят мирно на стол цял час 😀

# 575
В Малта,доколкото съм говорила с други родители първата година учат основно числата , азбуката , цветове,животни и  да рисуват . Но пак ми е странно как 3 годишни ги задържат да стоят мирно на стол цял час 😀

Да,това наистина е много странно и аз също не си го представям.

# 576
8ми ден след поставянето на ваксината против Морбили вдигна 38,5. Цяла нощ и тази сутрин е с тази температура. Давах панадол през ноща и Нурофен сутринта. Сега пак спи. За колко време е нормално да поддържа температура, ако е реакция от ваксината? За 2-3 дни мисля, че трябва да отшуми?

# 577
Момичета, вие по колко време излизате като времето е облачно, но около 10 градуса! А спят ли децата ви навън? Моя син спи адски много навън и си го изкарвам, но се чудя дали е правилно!

# 578
  • София
Момичета, вие по колко време излизате като времето е облачно, но около 10 градуса! А спят ли децата ви навън? Моя син спи адски много навън и си го изкарвам, но се чудя дали е правилно!
Не виждам защо да има ограничения. Щом на детето му е конфортно, какъв е проблема

# 579
Само на много силен вятър или дъжд не излизаме.Иначе по 2 пъти на ден сме навънка,не е спал в количката от месеци,но и аз се съобразавам с него.Примерно става в 6-7,до 9 сме излезли и към 12 се прибираме да яде и спи.После става към 3 и до 4 сме излезли пак и към 7 се прибираме.Не излизаме ако не е ял или не се е спал на обяд,моите задачи ги нагаждам според него.Преди или след парка ходим до еконт,магазина или някъде другаде ако се налага.Купихме му пясъчник сега и в неделя баща му ще го подготви за игра.Да видим дали ще се заиграва в него на двора или ще стане като с люлката да седи за украса.

# 580
8ми ден след поставянето на ваксината против Морбили вдигна 38,5. Цяла нощ и тази сутрин е с тази температура. Давах панадол през ноща и Нурофен сутринта. Сега пак спи. За колко време е нормално да поддържа температура, ако е реакция от ваксината? За 2-3 дни мисля, че трябва да отшуми?
Обади ли се на лл? Аз бих звъннала,тя да каже. Наща лл само ни предупреди че м/у 5 и 12 ден да чакам евентуално обрив,питах да Т каза че до сега само 1 дете й вдигнало. И нз сега и аз съм на нокти

# 581
И ние взехме пясъчник! Не му обръща много внимание -  повече му харесва да рови в градината! Но от люлката... не слиза! Може един час да седи сигурно....

# 582
Обади ли се на лл? Аз бих звъннала,тя да каже. Наща лл само ни предупреди че м/у 5 и 12 ден да чакам евентуално обрив,питах да Т каза че до сега само 1 дете й вдигнало. И нз сега и аз съм на нокти

На мен пък ми каза само, че около 10-тия ден да очаквам температура да вдигне. Обрив - не.
Говорих с нея. Утре ще го водя да го види, че за днес е приключила, но според нея е ваксината.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 14:56 от Tropic

# 583
  • София
Момичета, докладвате ли нежеланите реакции?

Редно е, защото ЛЛ вече не са длъжни, а това е ценна информация. Не само за реакции от ваксини, а и от лекарства.

# 584
Момичета, докладвате ли нежеланите реакции?

Редно е, защото ЛЛ вече не са длъжни, а това е ценна информация. Не само за реакции от ваксини, а и от лекарства.

Аз бих го направила. Смятам, че е от значение.
Би ли споделила, ако знаеш, каква точно е процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт