Промяната след раждането

• 31 561
  • 855
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Иза, негативното впечатление не е заради споделянето, а за назидателния тон и намека към майките, чийто деца не са обиколили половината свят...
Както и да е, темата наистина зави в неприятна посока, надцакване, нападки и мерене на...не знам си какво.
И аз съм пас.
В твоята глава е ''надцакването''. Или имаме право да говорим само за ходене до кварталната градинка, или айде до съседния град, щото сакън да не се засегне някоя майка като Сирената. Всъщност тя дори и това не прави. И да, полезно е за децата да излизат от затворения кръг на мама-баба-съседското дете.

Не е сляпо, Абсурт. Педиатърът ни е прекрасен лекар, поел детето още от самото начало и се съветвам с него вече 8 години. Опитът ти за преувеличаване не минава, отново.

# 766
Нищо лошо няма да излизаш на всякакви температури, но защо трябва да искаш и другите да го правят? Всеки си решава, няма нужда някое мнение да се натрапва като единственото вярно.

# 767
Скрит текст:
..сякаш бабите са по- големи орлици, пазят детето да не се изпоти, тикат му банички и кифли в устата на всяка крачка, а играчките им вардят като че ли е Панагюрското съкровище.

Образът на българската баба Simple Smile

Ставала съм свидетел на грозни сблъсъци между изтрещели майки, между деца не толкова. Тъжно е когато някоя натокана майка, нагласена така, все едно от площадката веднага ще мръдне до някое фенси заведение, започне да бълва простотии и да кълне чуждите деца. За разлика от Бианка обаче, на мен не ми е било смешно.
Педиатърът изрично ми е казвал да я извеждам и когато са минусови температури. И аз съм зиморничава, да не говорим, че съм израсла в много по-топъл климат от вас, но следвам съвета, а не собствените ми прищевки.

На нас също. Общо взето само в мъгла и силен вятър каза да не се извежда. Така и правя.
Страхотно си прекараха зимата моето и компанията им. Шейни, когато имаше достатъчно сняг, снежни човеци, търкаляне в снега Grinning Догодина пак.

# 768
Нашата педиатърка пък за 18 години съвети за това не е давала. На минус 10 аз самата едва издържам навън и не знам за какви разходки и активности става дума.

То има и клипове как разни майки излизат с малки бебета на снега, едва ли не новородени, и ги заливат с ледена вода. Те са убедени, че си закаляват децата. За мен са луди. Сега кой е прав?  И те за себе си, и аз Simple Smile

# 769
Има огромна разлика между дете, което е вече на възраст само и активно да играе навън и малко дете, което изисква наглеждане. При последния сняг повече от 40 минути да разхождам деца не можах да издържа. Иначе ако съм сама и се движа активно - ок, но да наглеждаш деца си е мъка. Може би трябваше да подтичвам на място...абе тъпотия е зимата, какво да се лъжем, канадците се адаптират от немай къде.

# 770
Нищо лошо няма да излизаш на всякакви температури, но защо трябва да искаш и другите да го правят? Всеки си решава, няма нужда някое мнение да се натрапва като единственото вярно.
Ама естествено. Всеки си прави, каквото прецени. Но си мисля, че прекаленото пазене на детето, сакън да не го лъхне вятър, води до по-голямо изнежване и постоянно боледуване. Имам такава приятелка българка, но тя постоянно има спорове с мъжа си немец, който иска детето да спи на леко открехнат прозорец, но вече навън е 10 градуса, което е ок. Но немците са си калени, на тях им е простено.

# 771
Мен тия клипове с луди майки в снега с малки бебета голи и заливащи ги с ледената вода, са ми противни, а много хора ги лайкват и се възхищават. Различни сме, това е.

# 772
  • София
При условие, че навън е тихо без вятър, какво лошо има, ако се излезе навън. Навремето като падаше страхотен сняг, колко сме играли навън, да не би да сме чакали да се разтопи и да се стопли? Все пак няма неподходящо време, има неподходящо облекло.

Ние сме играли- напълно съзнателно излезли на студа, но тук говорим за задължителното изкарване на бебета и малки деца, защото "така се прави".
От друга страна- много рядко по нашите ширини се съчетава студ без вятър и влага.

Таис, ние сме различни с теб- ти си готова да приемаш безрезервно мнения от разни авторитети "по принцип", а аз винаги първо мисля и търся най- добрия вариант за себе си или детето, защото хората сме различни и което е добро за един, не е толкова добро за друг. Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 12:06 от absurT

# 773
По отношение на великото каляване - ами не, когато съм излизала повече на студ, съм имала повече гърлобол, главоболия, мускулни и ставни болки. Като се "изнежа" на топличко, знаеш ли какъв ми е кеф - почти нула настинки за целия зимен сезон. И с децата е нещо подобно. Студът си е студ, от едни температури надолу не може да се адаптираш трайно, все пак сме хора, не полярни мечки. Дори да излизаш на студ, минус 25 пак е неприятна температура, която след време ще те убие дори - не може да се адаптираш и да оцелееш. Има някакви маниаци с екстремна адаптация на студ, но те не са го постигнали с разходки, а със специфични техники. И пак си е в екстремния спектър, не са се адаптирали да им е топличко при минус 30, все едно е пролет.

# 774
При условие, че навън е тихо без вятър, какво лошо има, ако се излезе навън. Навремето като падаше страхотен сняг, колко сме играли навън, да не би да сме чакали да се разтопи и да се стопли? Все пак няма неподходящо време, има неподходящо облекло.

Ние сме играли- напълно съзнателно излезли на студа, но тук говорим за задължителното изкарване на бебета и малки деца, защото "така се прави".
От друга страна- много рядко по нашите ширини се съчетава студ без вятър и влага.

Таис, ние сме различни с теб- ти си готова да приемаш безрезервно мнения от разни авторитети "по принцип", а аз винаги първо мисля и търся най- добрия вариант за себе си или детето, защото хората сме различни и което е добро за един, не е толкова добро за друг. Simple Smile
Добре де, ако зимата не стане по-топло от 0 градуса, това означава ли, че 3 месеца няма да си подадеш носа навън?

# 775
След третото раждане например - зимно бебе - се чувствах зле и просто нямах сили да излизам на студ. Камо ли да увия бебето и да дежуря права до количката в студа. Все пак и моето здраве е важно...а и някак вече не гоня тиквени медали.

През зимата излизаш, докато ти е приятно. Ако ти стане неприятно след 10 минути, се прибираш, не висиш като Гюро Михайлов, щото някой казал, че било полезно.

# 776
Evencee,  би ли споделила защо те втриса от насядали на пода деца, очевидно през лятото и защо не приемаш скачане в локви, благодаря предварително.
Еее, Dincho, друго си е като бабите да подложиш едно вестниче отдолу или поне брошурка от въпросния музей. Само от мисълта за дупе в летни одежди и студени плочки веднага ми се обостря цистита. А пък съм си и чистофайница и такива неща като детето да се пльосне на място минали хиляди обувки преди това си ми е откровена мърлявщина.
За локвите - е, нямам толкова пауър уви. Щом кажа Не, разбира се ще скочи със засилка и цялата вода и кал се озовава по мен, но вече и това притръпнах след като от толкова време си ходя с минимум 10 пъти настъпани бели кецове за едно излизане. Подсигурявам за нея гумени ботуши да не ходи мокра и вътрешно си мрънкам, друго не ми остана.
За пясъчниците - позволявах т.е. кой ли ме питаше като беше на 1 година. НО като започна да ми носи котешки подаръци после сама се отказа да влиза. Сега ходи да обяснява на децата какви съкровища ще намерят.
За изкарването в студа - аз деца 2-5 годишни и на +5 градуса по площадките не съм виждала да играят, пък вие си твърдете обратното. Само полузадушени от одеяла бебета в колички със зъзнещи майки.

# 777
  • София

Добре де, ако зимата не стане по-топло от 0 градуса, това означава ли, че 3 месеца няма да си подадеш носа навън?

Първо, няма такава зима в България- за тия 3 месеца, 2- 3 пъти падат "като хората" и веднага се обявява бедствено положение, и второ- допреди няколко поста говорехте за извеждане при -30, а сега питаш за няколко градуса под нулата!? newsm78

# 778
Проблемът е в крайностите. Аз не ги обичам. То не може всички да чувстваме едно и също.
Нека пак да се върнем към темата. Мен ми се иска да попитам майките с повече от едно дете. Как се промени всичко при поява на второ?  Мен ме притеснява. С дъщеря ми сме много близки, вече споделих. Водя я навсякъде и не ми се е налагало да търся гледачи. Освен за работа. Има ли ревност и как се справихте ?Имате ли време за себе си ?
Едно от нещата, което ме тревожи е да не се изоставя. Не говоря за изряден маникюр, устни и мигли. Просто има жени, които много се занемаряват, надебеляват и изглеждат нещастни. Не знам , но може би всяка майка минава през труден период и разни такива мисли.
Не съм от жените, които много дълбаят. Има такива, които държат да бъдат перфектни майки. Аз далеч не съм, просто искам щастливи деца Simple Smile

# 779

Иза, въобще не съм имала предвид теб и нямам абослютно нищо против децата, пътували по самолети и кораби, независимо от причините, но да се твърди, че ако детето ти не е обиколило половината свят до 3 годишна възраст си най - задръстената майка е прекалено.

Ако става въпрос за мен, нямам спомен да съм квалифицирала майките като задръстени или каквито и да били, понеже децата им не са обикаляли половината свят. Написала съм, че по мои наблюдения, но моето дете пътуванията се отразяват добре. Не съм написала - Резервирайте утре 2 - 3 дестинации и почвайте да отмятате държави. А за пътуванията с дете - то дори не е и свързано с допълнителни финанси да вземеш малко дете - с круизната компания, с която ходихме, за деца не се плаща, освен пристанищни такси, по самолети децата до 2 летят безплатно, в хотелите не се плаща нищо за децата.

На мен пък ми е интересно как хората си гледат децата в Канада, Англия или където там живеят и с удоволствие чета. Различен светоглед е. Та - всеки си отбира от темата.

Общи условия

Активация на акаунт