Промяната след раждането

• 31 739
  • 855
  •   1
Отговори
# 495
За да завърна темата в прави път: Как ви се отрази промяната физически?  На зъбите примерно?

# 496
За да завърна темата в прави път: Как ви се отрази промяната физически?  На зъбите примерно?

20 години нямах кариеси, след 2 породени плюс кърмене - 5 кариеса. И за пръв път в живота си започнах да трупам зъбен камък. Буквално през бременността ми се промени съставът на слюнката дотолкова, че разяждаше дъвки. Съответно доведе до деминерализация въпреки хигиената.

# 497
  • Terra incognita
Със зъбите нямах проблем. Всъщност, май с нищо. Поне така го чувствам. Даже ми се отрази положително, защото цикълът ми стана точен и през по- кратък интервал.

# 498
На зъбите никак, но моите като цяло са проблемни. Слава Богу не се влошиха. Иначе като изключим първите 3 - 4 месеца когато още не се чувствах съвсем себе си на някои места, предвид вагиналното раждане, след това вече всичко си е ОК и нямам физически промени. Много се радвам, за което, защото съвсем искрено си признавам, че това ми е един от основните страхове, как се отразява раждането физически.

А, пропуснах за цикъла - по - безболезнен е, преди не минаваше без обезболяващо. За сметка на това по време на овуалция болките се увеличиха сериозо.

# 499
Първото раждане /27/ не ми се отрази на зъбите. Второто обаче - много зле. Зависи от възрастта също така. Wink

# 500
И на мен са ми интересни физическите промени. На едната ми близка приятелка много й се развалиха зъбите, освен това ми сподели, че косата й е започнала да пада доста

# 501
Сега ще видим с второто как ще е. Няма да лъжа ,този път ме е страх повече и съм една идея по- уплашена.
След дъщеря ми имам стрии и целулит, но пък станах по-женствена и хубава. Пък и пораженията са по корема ми, та могат да се прикрият Simple Smile Много качих, но и ги свалих в рамките на месеци. По-скоро мен малко към края на майчинството си ме удари една депресия. Просто вече не можех да стоя у дома.
Друго си е да се стегнеш сутрин, да си сложиш червилото и парфюма.

# 502
Ами, кой твърди че е интересно?
Нали за комфорта на детето е това оставане вкъщи?
Нали затова държавата дава 2 години майчинство?

Някакси не мога да разбера чак толкова огромния егоизъм- да не можеш да сложиш своето удоволствие зад нуждите на детето си за едни 2 години.

Кое точно е егоизъм? Че искам да имам НЯКАКВА работа след двете години майчинство ли? Не, при самонает и при моята професия, не мога да я оставя за 2 години, защото няма да я има след това. Клиентите, които съм събирала с години, просто ще са отишли другаде. Или наричаш егоизъм това, че искам да получа помощ при гледането на детето от бавачка /защото няма как да разчитам на баби/? Едно нещо научих тук - по лесно е когато имаш помощ и не, не е необходимо да си майка героиня. Никой няма да ми даде медал, че сама съм си гледала детето.
Аз ако не исках да направя жертва /или както там се води/ въобще нямаше да раждам. Не всички жени са с програмисти и провайдъри и могат да не работят 2-3 години, за да гледат детето.
И защо реши, че работата е супер удоволствие и ходя само за забавление? Ми не, с нея се издържам. С нея ще издържам и детето си /не на 100%, все пак ще има и баща/. Просто се е случило, че си харесвам професията и не считам майчинството за начин да избягам от работата.

# 503
Аз ако не исках да направя жертва /или както там се води/ въобще нямаше да раждам. Не всички жени са с програмисти и провайдъри и могат да не работят 2-3 години, за да гледат детето.
Е как можа така да се прецакаш, да не родиш от програмист?
Скрит текст:
Wink

# 504
Не, при самонает и при моята професия, не мога да я оставя за 2 години, защото няма да я има след това.
Значи смяташ, че оттук нататък никой повече не може да започне работа в тая сфера? Който почнал-почнал, край. Струва ми се, че не страдаш от егоизъм, а работохолизъм.

# 505
  • София
В екип съм с няколко програмисти, неженени - освен да им поискам съгласие да пристанат на желаещи девойки от тук Wink

Темата за физическите промени е далеч по-интересна от кариерната. На мен лично зъбите не ми мръднаха, косата, на която много държа също - все така здрава и хубава е, но пък стресът покрай бременността и раждането ме обзаведе с автоимунно заболяване, което ще влача до гроб. А, и циците наедряха - на мен не ми е гот, щото харесвам малки цици, но ММ е доволен.

# 506
След всяка бременност ми падаше 30% от косата и после расте наново, но по-тъмна.

# 507
Tаис- не знам дали в тази тема, но прочетох за раждането ти и тръпки ме побиха. Като знам, че и мен секцио ме чака направо настръхвам Simple Smile
Абе може ли все аз да съм наобратно Simple Smile От живот години наред с програмист да се омъжа за два месеца за земеделец Simple Smile

# 508
Предпочитам аз да си мисля за своето добро, не експерти някъде там. Второто ми е малко зловещо. Не че нещо, но вече едни овчари по тия земи са ни мислили доброто има-няма 45 години.

Определено работиш за рептилите:) като чуя, че нещо е за добро, си представям точно обратното. И какво точно добро твориш?

# 509
  • София
Лолита, то почти цялата ми бременност плюс раждането си беше хорър филм, ама така ми било писано. Имам приятелки, родили със съвсем нормално, безпроблемно секцио. Само спокойствие и положителни емоции, пожелавам ти леко раждане един ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт