Как да си намеря мъж програмист?

• 110 518
  • 118
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Програмист, айде. Иди- дойди. Ама кой би си търсил лекар Laughing
Понеже нагоре се спомена и това. Е, там вече стереотипите важат в едни 80% от случаите.  

# 76
Здравейте,

За пръв път пиша тук и имам един малко глупав въпрос Flushed
В момента приключвам връзка ,в която меко казано не бях щастлива Broken Heart . И вече се замислям ,какъв мъж всъщност искам до себе си. Мисля ,че професията е особено важна и най-добрият избор ми се струва програмист Nerd . Не само заради високите заплати  Flushed но и защото обикновено са интелигентни и естествено могат да се оправят с компютри и телефони.

Само ,че нямам никаква идея как и къде да търся необвързани програмисти.Познавам бегло само един програмист който е сам , но е прекалено нискък и дебел Flushed .

Има ли примерно барове където се събират повече програмисти в София? Това единственото ,което ми хрумва като възможност. Ще са ми интересни и други идеи.

Не е речено ,че трябва да се обвържда непременно с такъв човек ,но от това което виждам около себе си мисля ,че е подходящ избор.

Joy Joy Joy Joy

Popcorn Popcorn Popcorn

Да речем, че мога да ти дам съвет, ама първо трябва да си отговориш на въпроса: този програмист, който не трябва да е нисък и дебел като единствения, който познавам, аз за какво съм му, за какво да ме вземе?
а) красива съм и ще му крася къщата
б) умна съм и ще му бъда на нивото
в)притежавам други качества, които останалите момичета нямат
г) друго
Та??

# 77
Те наистина са мързеливи в отношенията и надменни,та трудно ги търпят, може пък активната й стратегия й да проработи. Ама пък тук не е подходящо място, няма много такива.

# 78
Понеже нагоре се спомена и това. Е, там вече стереотипите важат в едни 80% от случаите.  

Би ли споделила за тези 80%?

# 79
Трябвало е да даде шанс на ниския и дебел да я заухажва, че да се докопа до Клуба на програмистите. Нататък- лесно. Път широк, програмисти -бол.

# 80
  • Сан Франциско
Четене с разбиране му е майката бре, другари. Как само сме се заяждали, пък момичето искало съвети, а не подигравки? Съвети по темата, колкото щеш, ама внимание трябва...парите са много важни, но не най-важни; трябва да дадеш, за да получиш; трябва да си подготвена за отговори, които не ти харесват, когато зададеш въпрос в обществен форум; трябва да си наясно, че характерът се гради много преди професията е избрана и въпреки, че тя е донякъде показателна, не е водеща за гореспоменатия характер...и т.н.

# 81
Добре де, що не си признаеш, че не ти трябва програмист, а провайдър. А това определено разширява полето за избор.
Като знам колко изкарва днес един добър фаянсаджия... Програмистите могат само да им дишат праха.
Сещам се за един, предлагащ строителни услуги, който е завършил българска филология и пише стихове в свободното време. Ама е зает – жена, деца... Но сигурно има и други, та се позамисли дали да не промениш критериите.  Laughing

# 82
Медицинските сестри?

# 83
Мисля че програмист е за предпочитане пред лекар или фаянсаджия. Нищо лично, но момичето според мен е добре ориентирано.

# 84
Запиши се в СофтУни. Започни да столкваш лектора. Или хвани някой от по-талантливите новаци.

Сериозно, за мен темперамента на човек, който става за програмист, ми пасва. Е, на моменти и дразни, щото си има професионални изкривявания, както и дни, в които е три инсепшън-нива навътре в матрицата и се държи странно. Но в повечето случаи - мисъл, търпение, висока абстрактна интелигентност, ориентиран към намиране на решения, идеално си е.

С фаянсаджия не мога да живея, ще ми липсват репликите и лафчетата на човек с абстрактен интелект.

Другият начин да си хванеш програмист е да си на 17. Има една част, които взимат супер малки гаджета. Или първокурснички информатика.

Има и още един начин - пускаш обява в джобса:)

# 85
Депутат мисля също е добър избор? Кмет? Не кмет на село, разбира се.

# 86
Изпратих темата на един програмист, той на други. До утре и във ФБ ще цъфне Joy

Та от Клуба на програмистите ми казаха да напиша на авторката следното :

"програмистите вече много отдавна не са пъпчиви, дебели, саможиви същества живеещи в мазе обградени от монитори. За сметка на това в следствие на високите си заплати много често просто избират някои от другите стереотипи и се адаптират великолепно в него - прородо защитник, веган, фитнес мутра, гмуркач , планинар, ловец, пътешественик, меломан ..."

# 87
Не знам защо, но нямам чувството, че програмистите са с много семейна нагласа - поне моите лични познати. Семейни са повечето, обаче е доста проформа. Хвърлят там едни пари и се чувстват свободни да си въртят паралелния живот в хобита, любовници и други способи за разтоварване. Пък и са парични, позволяват си доста неща. Може да се окаже, че IT-то на Сирената е приятно изключение.

# 88
Оттам нататъка, начи, да си знаете, че за да е програмист+ провайдър, не може да е какво да е. Да не вземете някое аматьорче с PHP, че да мизерувате.

Има една пловдивска фирма, Фейсбук алгоритъмът ми пуска техни служители, ми то всичкото направо манекен, ох, котьо, да бях мома...само не знам да не са минали на другия бряг. Обаче в последните 10 години породата "дебел с метъл тениска" се подмени от фитнес батки с интровертен поглед.

И си ходиш и гледаш - ако е фитнес батка, ама не гледа тъпо, има вероятност да е програмист.

# 89
Значи природо-защитник и веган напълно ми пасват.

Общи условия

Активация на акаунт