Прозрачни шини – алайнери

• 90 722
  • 413
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, носила съм брекети преди години, но зъбите ми отново се разместиха. Положението като цяло е зле, защото имам и дълбока захапка. Искам да подобря поне малко състоянието си, но не знам дали има смисъл заради възрастта ми. Никъде не намирам информация за горна  възрастова граница. Ако някой знае максималната възраст за поставяне на алайнери, моля за информация.

# 391
  • София
Няма. В международната група има хора в Щатите на 70 с алайнери.

# 392
Алайнерите не могат да коригират дълбока захапка. За съжаление изгубих 4 години в носене и няма резултат. Ако знаех това преди, бих избрала лечение с брекети, но бих проучила добре ортодонта. Много зависи и от неговите умения.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 08:18 от Sunnysky123

# 393
Не е вярно това, абсолютно невярно е. Не сте били при читав лекар просто.

# 394
Аз бях с дълбока захапка, успешно коригирана с Инвизалайн за година и половина. Това, че не сте попаднали на читав ортодонт не означава, че системата не става..

# 395
Вероятно причината е и в ортодонта, но след последваща консултация с друг ортодонт, който работи и с инвизалайн и с брекети, той препоръчва брекети за проблем със захапката, а инвизалайн само за по-леки корекции. Нека не се лъжат хората, че инвизалайн работи при всеки.

# 396
Ама това също не е вярно, много се дразня на разпространяване на невярна информация. Аз бях много тежък случай и съм лекувана с алайнери. Това, че ортодонтите предпочитат брекети, защото имат повече опит с тях, не означава, че с алайнери не могат да бъдат лекувани тежки проблеми.

Реално има наистина много малко случаи като едностранна кръстосана захапка, с които алайнерите не могат да се справят.

# 397
Добре, няма да споря с Вас. След като Вие сте доволни от лечението с инвизалайн, много се радвам. Както обаче всички знаем, из форумите има ортодонти под прикритие и разбира се, че те защитават лечението с прозрачни алайнери, понеже това са лесно изкарани пари, без да се вложат толкова усилия, както при брекетите. Целта на мненията ми тук е да разкажа за моя случай и нека хората, които все още не са започнали ортодонтско лечение да бъдат по-внимателни и да не смятат, че лечението с инвизалайн и други алайнери е панацея за всеки. Не препоръчвам лечение с инвизалайн при д-р Мисова.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 14:59 от Sunnysky123

# 398
Добре, бъдете недоволна от Мисова, но недейте да разпространявате грешна информация. Добрите ортодонти влагат усилия в алайнерите, точно колкото ще вложат и в брекети. Математиката и механиката са същите.

# 399
  • София
Да ви питам нещо, от 5 дни съм с алайнери и все още ги чувствам като чуждо тяло в устата си. Нямам болка, а по-скоро като сърбеж, едно такова странно усещане, освен напрежението. Та въпросът ми е към носилите, ще настъпи ли момент, в който ще се слеят с мен така да се каже и няма да ги мисля непрекъснато?

# 400
Имате ли повече кариеси, откакто носите алайнери?

# 401
Да ви питам нещо, от 5 дни съм с алайнери и все още ги чувствам като чуждо тяло в устата си. Нямам болка, а по-скоро като сърбеж, едно такова странно усещане, освен напрежението. Та въпросът ми е към носилите, ще настъпи ли момент, в който ще се слеят с мен така да се каже и няма да ги мисля непрекъснато?

О, да. Ще настъпи. Даже без тях ще ви е шантаво

# 402
  • София
Ох, мерси за инфото, дано да е така, че в момента направо съжалявам, че ги сложих, много ме изнервят.

# 403
Бях същата. Минаха няколко дни и не свиквах, и си казвах - защо си го причиних?! Че и една торба пари дадох? Но, след месец някъде свикнах напълно. Ще мине много бързо времето, опитайте да не го мислите. Къде ги сложихте?

Ох, мерси за инфото, дано да е така, че в момента направо съжалявам, че ги сложих, много ме изнервят.

# 404
  • София
Ох, мерси и на вас, месец значи, ще трябва да почакам. Същите мисли ми минават и на мен, защо си го причиних, и то на 52 г. Не че нямах нужда, но не крещяща, а сега не ми е ясно как ще издържа 44 седмици.
В Ортоестет ги сложих, ок са като цена, Smilers е марката.

Общи условия

Активация на акаунт