Инфлуенсърите във форума

• 22 251
  • 147
  •   1
Отговори
# 45
Трудно ли е да уважим чуждото мнение, трудно ли е да напуснем безпредметен спор, без да го афишираме?

За някои явно е изключително трудно. Даже мога да ти дам пример Grinning

# 46
  • София
Не ми харесва тази дума "инфлуенсър". Кой ,кога и къде реши да ги нарича така - не знам, но на мен не би ми харесало да ме наричат грипава.Да, може работата им да заразява хората, но да ги наричат заразни и грипави,хич не ми харесва. И гледам да не употребявам тази думичка.Има овце, особено в определени теми.Отдавна не пиша там.

# 47
По-скоро влиятелни\влияещи.
influence - https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/influence

# 48
Мисля, че има хора, които се опитват да дават тон или налагат мнение с условието, че ако не си съгласен или не разбираш, значи си прост, но мисля, че това сработва само в техните глави.
Реално едва ли някой ги взима насериозно, именно заради отношението им.

# 49
  • София
За мен, като от старото поколение, инфлуенца е грип и винаги ще ми звучи като грипави  Joy Joy Joy.Има и други нови думички,които не ми харесват хич.

# 50
Мисля, че има хора, които се опитват да дават тон или налагат мнение с условието, че ако не си съгласен или не разбираш, значи си прост, но мисля, че това сработва само в техните глави.

Не  е точно така.Да имаш различно мнение  е едно, да си прост е  съвсем друго и има прости хора, дето се учат.Има и простаци ,светът е шарен.Защото ако не си достигнал едно ниво и не знаеш за него, другите знаят и повече.Не боли да изслушаш.После оборвай ,защитавай с доводи и с мерак.Ниощ към теб, думите ти  ме провокираха.

# 51
  • София
Смятам,че в повечето случай дебата и обсъжданата тема не прерастват в нищо ценно.Обиди,тръшкане за чуждото мнение,грам градивна критика не се приема.Засягане на лична основа.
Празни думи без обосновка и факти.

Това,че има заигравки и шеги между потребители е нормално за мен.

# 52
Нямам нищо против различното мнение, всеки има различен опит в животът си, имам против налагането му по грозен начин, а именно с тънко обиждане между редовете. Това се нарича пасивно-агресивно поведение и е също толкова токсично, колкото и директната агресия.

# 53
  • София
Абсурт - за дългогодишните не е съвсем анонимен форума.

Ами, всеки решава колко анонимен да бъде и си носи отговорността от решението, нали?
За мен, форумът е анонимен и така трябва да е- виртуална комуникация за забавление.
В реала си имам приятели и познати.
От друга страна, пак според мен- като изключа изхвърляниците на тема "ВИП живот" и "Перфектната аз, перфектния ми мъж", никой не може да се представи и да задържи представата за нещо съвсем различно от това, което е в действителност.
Но, може и да греша.

# 54
  • Пловдив
Абсурт - и други съфорумки са били уверени в своята анонимност, но се е оказвало, че не са анонимни.

# 55
При изразяване на аргументирано мнение, колкото и да се опитват да ви задушат на стадно ниво, няма да се получи. За мен няма значение нов/стар и не се впечатлявам от групови нападки. "Феноменът" нов съм и за това ме нападат е оправдание.

# 56
Tamarau e права. Има теми, дори цели подфоруми, където "царуват" старите потребители - превзели са си територията и всеки го е страх да каже нещо - всеки се съгласява с това, каквото са написали "цариците", дори и да не споделя същото мнение... Жалко е

Глупости твърдиш, ама си и вярваш! Mr. Green
Че теб те е страх да си напишеш мнението или че просто не можеш да участваш умно и аргументирано, не е проблем на другите.
Често избухват караници, че и войни, но се намесват "властите" и замитат.
Това е анонимен форум и само силно комплексиран човек може да се страхува и от сянката си.

А, чакай малко. С теб до сега не сме попадали в общи теми - как така прецени, че ме е страх да си напиша мнението?! Страх ги е да го прочетат - докато адресирам коментар към някой от "инфлуенсърките", цяло село бяга да докладва коментара ми, с разтреперени ръчички, макар и нищо лошо да не казвам, а просто да изказвам мнение.

# 57
И аз мисля, че т.нар. анонимност е силно преувеличена. Една част от нас сами са си пускали снимки във форума, на други им биват постнати снимки от срещи/събития, та напълно анонимни не сме.

А някои от по-новите влизат направо от фейсбук профилите си, в които всичко им е на показ – имена, месторабота, снимки, приятели...  Grinning

# 58
Потребителите, задържали се и пишещи ката ден във форума, че и пускали си снимка, едва ли могат да претендират за анонимност. Все пак живеем в едно малко село, в което инфото се разнася със скоростта на светлината.

# 59
Не смятам, че иска да каже това.
Иска да каже, че има хора от форума, които не се интересуват от чуждото обосновано мнение щом то не е като тяхното, започват да спорят и ако не успеят да го оборят започват да обиждат . В същото време колко просташки се държат изобщо не осъзнават. Когато друг ги обори и по своя, и по тяхния начин се започва "няма да коментирам", "колко си такъв, онакъв"..
Всъщност тяхното държание обърнато към тях никак не им харесва,но иначе е "много правилно" когато те го прилагат срещу някой.

Не  е точно така.Да имаш различно мнение  е едно, да си прост е  съвсем друго и има прости хора, дето се учат.Има и простаци ,светът е шарен.Защото ако не си достигнал едно ниво и не знаеш за него, другите знаят и повече.Не боли да изслушаш.После оборвай ,защитавай с доводи и с мерак.Ниощ към теб, думите ти  ме провокираха.

Общи условия

Активация на акаунт