Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 101 059
  • 814
  •   2
Отговори
# 570
  • In transit
Бела, по цената, опаковката, няма производител .. държавата е наводнена с тия фалшиви зехтини, само се чудя защо БАБХ си затварят очите?

# 571
# 572
Може и да е помаче този зехтин, цената му е нещо такова 12-13 лв на литър.

# 573
Аз съм шокирана как цената на зехтина продължава да расте и то за качество, което никой не може да ти гарантира. Пример, La Espanola вече е 38 лв за литъра. На нищо не прилича вече тази наглост!! Специално това са продукти, които в повечето случаи не са наистина "extra virgin", а винаги имат добавени елементи... И накрая даваш една маса пари за химия.

# 574
Не разбирам какво не е ясно. Зехтинът е производство с точно определен жизнен цикъл, който е сезонен.
Докато не излезе новата реколта, в условията на оскъдно предлагане и постоянно търсене, цената ще продължи да расте.
През ноември, в зависимост от качеството и количеството на реколтата, ще видим дали ще има промяна. Предвид жегата и сушата в южна Европа, не очаквам особено подобрение.

# 575
Ами не е нормално, още повече на нашия стандарт като държава. И както казах, това не са продукти, които може да се докажат на 100%, че са първа цедка и т.н. Плаща се за нещо, което е съмнително откъдето и да го погледнеш и няма никакви гаранции.

# 576
Аз съм шокирана как цената на зехтина продължава да расте и то за качество, което никой не може да ти гарантира. Пример, La Espanola вече е 38 лв за литъра. На нищо не прилича вече тази наглост!! Специално това са продукти, които в повечето случаи не са наистина "extra virgin", а винаги имат добавени елементи... И накрая даваш една маса пари за химия.
Напълно съм съгласна, въпреки че съм добре запасена дори и с Испанка на 19 лева от пролетната промоция, но 38 не бих дала за зехтин. Имам доста марки в къщи, винаги си купувам по няколко бутилки на промоции, но все повече и повече използвам шафрана. Миналата седмица имаше промоция в ТМаркет на еднолитрова консерва някакъв Гръцки, от 35 лева го бяха свалили на 22. Зачетох се в етикета, така и никъде не видях срока на годност и се отказах. Тая седмица отново го качили на 35 гледам.

# 577
Абе, какво значи "за нашия стандарт като държава"?
Сега-засега в България зехтин не се произвежда. Каквото влезе като внос, на каквато цена прецени вносителят - това е. Пазар. Относно ментетата - не са само тук. Това е най-фалшифицираният хранителен продукт в цяла Европа.

# 578
Манията да се използва зехтин поддържа тези цени. И преди съм писала, ползвам за овкусяване вече най -различни други студено пресовани масла, всяко с различните си качества. Разбира се, че харесвам и зехтинът, но цените му вече минават психологическата ми граница за такъв вид продукт.
За качествен зехтин с доказан произход -да бих платила такава цена, но такива цени за нищо особено в супера - не.
Произвежда се зехтин за български фирми, вече има няколко български марки на пазара .

# 579
Как и защо реши, че не са истински? Предполагам говориш за испанката.

Цената е точно х2 спрямо Испания, говоря за цена на дребно там и тук, или казано нашите търгаши слагат поне 100% печалба, като е доставен вече тук.
Но това не е нищо ново и се наблюдава за всичко което е вносно.

# 580
На пазара няма 100% истински зехтин. Всичко се прави с добавена химия и вкусът, консистенцията лесно могат да се докарат. Затова ме дразни, че цената е космическа. Иначе и аз харесвам испанката на вкус, но изобщо не мисля, че е стопроцентов екстра върджин.

# 581
Soft_Rain сигурна ли си? В Германия не е позволено да се продава продукт, на който не е написано всички добавки вътре и ами зехтина излиза че си е зехтин.

# 582
Продава се истински зехтин, това с добавките се води менте или помаче предлагат за extra virgin. Което пак е някакъв вид измама. Целта на темата е да отсеем истинския extra virgin от другите.

# 583
Soft_Rain сигурна ли си? В Германия не е позволено да се продава продукт, на който не е написано всички добавки вътре и ами зехтина излиза че си е зехтин.
Специално в Германия съм попадала на зехтин, на чийто етикет пише екстра върджин, но е смес от останали масла. Беллино ли беше, не си спомням, но определено не е екстра върджин. И хората като прочетат екстра върджин и мислят, че купуват истински зехтин.

# 584
Как и защо реши, че не са истински? Предполагам говориш за испанката.

Цената е точно х2 спрямо Испания, говоря за цена на дребно там и тук, или казано нашите търгаши слагат поне 100% печалба, като е доставен вече тук.
Но това не е нищо ново и се наблюдава за всичко което е вносно.
Oт всичко което съм купувала от нашите хипермаркети, стремя се да не пропускам марка когато е на промоция, за мен лично най добър си остава Испанката. И ме е яд че на промоцията не си взех още някое шише.

Общи условия

Активация на акаунт