Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 100 969
  • 814
  •   2
Отговори
# 690
Гръцки зехтин от малък производител на тази цена и на мен ми се струва скъп, собственикът е добър в маркетинга да стигне до нас.
Приятели ми донесоха от малка маслобойна в Гърция, откъдето всяка година купуват и знаят от кои маслини се прави на 15 лв литъра. Не съм експерт, но за моя вкус е добър и е гарантирано екстра върджин.
И преди съм писала, че не използвам основно зехтин, а използвам и други масла в готвенето и за салати.

# 691
Точно барбалена е пуснала различни линкове , за различни зехтини

Е как..конкретно този е пуснала..от първия линк

От втория линк също е екстра върджин.

# 692
Наистина ли си мислите, че консумирате качествен зехтин? Дори и на ... Запад. Моля ви се бъдете сериозни. Всичко е химия за масово производство...

Сигурно и за виното така мислиш?
Само на дядо домашното е истинско, чувал съм го десетки пъти.
за всичко е така. Мисли си че ядеш нещо истинско. Камо ли зехтин Grinning

# 693
Щом казваш, така е. Сега остава да кажеш ти какво ядеш, всичко си отглеждаш и правиш ли? От месо до сирена и зеленчуци

# 694
По същата логика и слънчогледовото може да излезне дизел, но дизела не е ли по-скъпичък на литър ?

# 695
  • София
Аз нямам против масовото мислене да е " мислете си че ядете качествен зехтин", ха дано пък да има ниско търсене и цената да намалее 😆.
На мен ми е важно как се чувствам като го консумирам, а не кой каква конспирация вади за качество.
То и въздуха не е качествен вече, но всички си го дишаме.

# 696
Я кажете (конспиративно) помачето истински зехтин ли е или не? Yum

# 697
  • София
Не е.

# 698
# 699
# 700
  • пустинята Гоби
А някой пробвал ли е зехтин ан ДМ Био? Дали е хубав?
Да, аз редовно си купувам. Има два вида, вторият е мътен. Без да съм експерт, харесват ми и двата вида, в момента вкъщи имам мътния.

# 701
Любимият зехтин от висок клас е Kreta Nativ Extra на Rapunzel, критски, от коронейки маслини, с био-печат на ЕС. Един от зехтините на пазара, тествани по европейски стандарти и НЕсъдържащи остатъци на пестициди, петрол и други нежелани примеси. Доказано "чист", био-зехтин. На вкус за мен е отличен - леко лютив и нагарчащ, което е още един знак за високото му качество, идеален за салати е. Взимам го от Амазон, с поръчка.

# 702
Вкуса-нагарчащ или друг зависи от сорта на маслините, не от това дали е био, мио или с високо качество.

# 703
За коронейки зехтина не е обичайно да е нагарчащ. Иначе Рапунцел е известна немска марка храни, т.е. е немски зехтин от критски маслини Simple Smile

# 704
Като ви чета, сериозно се притесних. Зехтин и олио от ленено семе единствено мога да консумирам. Спазвам неприет от медицината хранителен режим. От дълги години зехтин само в чашата с вода не слагам. След Брекзит основно купувам от Теско, испански La Espanola. Имате ли мнение за него? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт