Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 100 973
  • 814
  •   2
Отговори
# 765
Alexslav много си взел .От кой линк?

# 766
Alexslav много си взел .От кой линк?
Някои са от миналата година, други  дойдоха този месец. Не всички са за мен.
Двата вида на mueloliva, вента де барон и другия 5л пикуда  пак пускам линк.
https://www.mueloliva.es

Вече нямат от 5л ранната реколта от която взех, явно е свършила бързо.

Писах наскоро за тези, преди седмици ми дойде малката туба със специалния сертификат за качество SIQEV, за който писах също. Тези също са начело по състезания и тестове.
https://www.suertealta.es/comprar-aceite/es

# 767
Това, ако се направи обща групова поръчка, дали няма да излезе по-изгодно? Вкъщи поне на месец се изразходва около литър и нещо. Ама пък и такова голямо количество не мога да поръчам. 😂

# 768
Марка качествен турски зехтин може ли да ми препоръчате.

Комили, Кристал, Тарис... Но са скъпи, трябва да се дебнат промоции.
От евтините фирменият на магазини Филе не е лош, марката е Харас. Този на магазини Бим също го хвалят, но не съм го пробвала.

# 769
Здравей!
Супер изглеждат.
Как би ги подредила според твоя вкус?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:12 от AnMary

# 770
Ето и моята колекция от миналата година

Испанските зехтини са божествени. Oro Balien ми е фаворит, като Venta da baron има почти същия вкус, но понеже е по-скъп на дребно, бих предпочел първия. Бях чел доста преди да се сдобия с тях и някак очаквах вкуса на пикуал да бъде много тежък, но всъщност се оказа много свеж с вкус на домати. Арбекина също е приятен, но малко по-неутрален на вкус.

Този в тенекията е гръцки, беше препоръчван по назад в темата, но ми идва някак блуткав, не бих повторил.

Alexslav, как е пикудата сравнена с барона?

# 771
Не съм отворил пикудата, но един приятел каза, че бил много хубав, но как е сравнение с Барона и на мен ми е интересно.
А барона е ранна реколта също, не стандартен.

# 772
  • София
Какво количество е минимум (оптимално) за поръчка до БГ , за да оправдае и куриерите?
Сега е студен период и съм по-подходящо за транспорт на подобни стоки.
И има ли вариант за кооперативно поръчване - че тукашните са хем скъпи хем съмнителни.
Ps, и всъщност колко време може да трае?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:56 от Starrydream

# 773
Всъщност, въпросът за сравнението бе към теб Алекслав, но много се радвам на включването и на awesometoday и показването на всичките тези зехтини!

Не съм отворил пикудата, но един приятел каза, че бил много хубав, но как е сравнение с Барона и на мен ми е интересно.
А барона е ранна реколта също, не стандартен.

# 774
Здравейте, исках да питам дали тази утайка на дъното на тенекията е нормална? При друга тенекия от друг производител нямаше такива екстри, а изглежда доста...неприятно Grinning

# 775
  • In transit
Барбалена, какъв е този зехтин? Снимай етикета. За мен не е нормална, но нека и по вещите да се изкажат.

# 776
Мики, този е, поръчан директно от сайта:

https://elaioladopiliou.gr/product/extra-virgin-olive-oil-5lt/?v=461b1990fe86

Някой друг също беше поръчал от този, имаше ли такава утайка при него?

# 777
За първи път виждам, такава утайка в тенекия!
Според мен, този зехтин е много стар, поне реколта от преди 4 - 5+ год.

# 778
За мен не е нормално, хвърляйте на боклука тия сурогати кой ги знае от кога са и как са правени, от личен опит пиша, миналата пролет така ми пламна стомаха от подобни "здравословни" храни и зехтини че още не мога да се оправя. Изхвърлих всичко и сега съм доста по добре, само масло или домашна свинска мас, нищо по хубаво от тях няма

# 779
А маслото домашно ли е и то, ако да, млякото домашно ли е, пред теб доено, че в пластмасовите бутилки, които се продават от разни уж производители нелегално, не е ясно какво има..

Общи условия

Активация на акаунт