Любители на рози

• 52 481
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Пускам наследените рози, доста са стари, ще се мъча да ги спасявам някак (има и още, но не съм ги снимала все още):
Скрит текст:

Има и стари нарциси, трябва ли да ги разреждам, защото са доста нагъсто ?

# 211
Няколко години подред се опитвам да си захвана пълзяща роза и не успявам. Купувам разсада от Лидъл. Какви съвети ще ми дадете?

# 212
Нелка, като бонбон е розичката Green Heart
Утро, торя розите в няколко етапа с различни торове.
dreamingfly Храстите на снимките са здрави, цъфтежа е хубав. Разкопай около тях, сложи им оборска тор , ако има от къде да вземеш или гранулирана. Ториш след цъфтежа. Следващата пролет след подрязване същата процедура.
dedinkata даваш от 15 лв. за гол корен или около 25 лв. за контейнер. Така ще си сигурна в сорта и ще имаш желания катерач.
Cristoforo Colombo , огнено оранжева.

# 213
  • София
Пускам наследените рози, доста са стари, ще се мъча да ги спасявам някак (има и още, но не съм ги снимала все още):
Скрит текст:

Бялата роза в страйотна!
Моля по-опитните да споделите като прецъфти една пъпка трябва ли да се реже?

# 214
Здрави са да, имаше въшки, веднъж са пръскани само. Има и други. Много са ароматни. На някои не съм успяла да хвана красотата с телефона. Проблемът е, че трябва да ги местя. Ще пробвам първо с пръчки наесен.

# 215
Скрит текст:

Бялата роза в страйотна!
Моля по-опитните да споделите като прецъфти една пъпка трябва ли да се реже?

На мен комшийката-градинарка ми е казала, че прецъфтелите цветове се откъсват, за да се насърчи оформянето на нови клонки и пъпки. Ако се остави прецъфтелия цвят, растението почва да работи за оформяне на семена, а от розата не искаме семена, затова се късат (само върха, самия цвят). Същото ми е казано и за нарцисите - като откъснеш прецъфтелия цвят, силите на растението отиват в оформянето на по-дебела луковица или пък луковицата да стане на 2 луковици. А ако се задържи цвета, растението започва да работи за семена.

# 216
  • София
Много благодаря за отговора!

# 217
  • София
За сега са цъфнали тези рози:

Листата на бялата роза пожълтяват и почти са опадали. Моля за съвет:

# 218
Прецъфтелите цветове се режат до 5 листно листо , желателно от външната страна на стеблото. Под самият цвят листата са 3 листни и в тях няма заложени цветни пъпки. Реже се над 5 листно със заложена пъпка. Дали ще е на първото 5 листно или по-надолу е по желание. От външната страна на стеблото, за да пуска нови стебла навън, а не навътре в храста и да му взима въздуха. Никога не се къса нищо по розите на ръка! За това има градински ножици. Има и сортове със самопочистващи се цветове и те не се режат.
pnet много хубави розички. Има сорове рози , които оголват клоните от долу. Щом жълтеят и падат имат мана или черни петна. Пръскай, че ще се прехвърли по другите.
Jalitah на пъпка и отворен цвят.

# 219
  • София
Milita1, благодаря за разясненията! Разкошни рози и твоите Simple Smile

# 220
Благодаря, Matta.
Една от любимите ми рози First Lady

Johann Wolfgang von Goethe

Boogie-Woogie

# 221
  • Norge
Ама спри се малко, бе човек!  Shocked Не са ти 40 розите, 400 са!  Crossing Arms
И една от друга по' ядосващи такива като някои от нас, които си имаме само по няколко.
Милита, много  Hug Hug и за картинките, и за обясненията. Винаги е много интересно край теб.
За Първата лейди те разбирам много добре.
За пъпката на Jalitah - любов!  Heart Eyes

Утро, имат си име моите нови човечета. Мънички са, ама много шаренки.
 rose mandarin
Вече са поставени в собствената им каса, да видим само какво ще ги правя преди да дойде зимата.

Tи много ме отчайваш с твоите Еден-и. Много харесвам розовия и кой знае защо, все съм си въобразявала, че цъфти точно така обилно и с желание, както на рекламните снимки. Та щом имаш такива неволи с него, може би е по-добре да се въздържа и да не го търся.  Confused

# 222
Нелка, спрях се навреме да стигна такава бройка Smiley Намалявам ги постепенно. Днес орязях Perenial Blue и излезе една количка тръни. Другите са по лесни.
Мандарините са серия на Кордес. При теб може би трябва да се насочиш към Кордес и Тантау. Макар, че и там има топлолюбиви сортове като Елфа. Френските и италиански сортове са по-топлолюбиви. Аз лично съм фен на Тантау. Немско качество от руски каски Smile
Etude ме чака след седмица с поредната количка тръни. Три пъти по толкова има по стената.

Шопен в два етапа:

Eddy Mitchel от днес сутринта до вечерта:

Camelot

# 223
  • София
Леле, какви красоти!
Аз скромно, но от сърце. Рози на повече от 20г. ЗНе ги знам какви са като видове.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 21:38 от Matta

# 224
  • Norge
Леле, Милита, как да не харесаш Тантау, като там е такава красота с тази им Пиано - серия. От нея определено и Г-н Остин би имал какво да научи, а ти си нямаше друга работа, сега нова муха ми пусна с тях... ooooh!
Кордес пък имат една Blush™ Veranda®, оххххх, не питай...и само тя да беше... Whistling

Аз вярвам, че при нас в центровете се предлагат цветя, подходящи за тукашния климат. Много ме изкушават разни красоти по чуждите сайтове, но досега не съм рискувала, макар да живея в най=благоприятната зона на страната.

А за Eddy Mitchel  да разбирам ли, че много бързо са се разтворили цветовете?
Може и друго да си имала предвид, но тъй като аз вчера и днес се ядосвам с една Golden Showers, та това си помислих.
Купихме една такава онзи ден, хубава, жълта, феерия просто.
След като я засадих на мястото ѝ...ами тя отдалеч изглежда, сякаш съм закачила на нея няколко болни, изрусени прилепа.  Close
Въобще... Rolling Eyes
Ще я дебна поне да направя снимка на пъпките, през трите минути преди да се разтворят и да си изгубят цвета  Mr. Green

Успех с Етюда и ножицата!  Hug Ама много богата!

Матта
, хубава ти е розичкара. Милита сигурно ще изнамери и името ѝ.  Heart Eyes

Аз продължавам да работя по цъфтежа на моите  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт