Любители на рози

• 51 900
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Ако наистина са запомнили, че там има храна, много трудно ще се отучат. Животните помнят дълго Grinning По-скоро ще научат и малките си, да минават на проверка през твоите саксии Grinning
Бих сложила нещо безвредно, което да им мирише неприятно, за да отвикнат да ходят там. Но не знам какво.

# 601
Аз толкова обичам всякакви животини, че съм склонна да прежаля мушкатата, но за розите ще се разправяме Grinning.
Много се радвам на лилавата Simple Smile.
Ще ги отуча, приготвила съм “капани” с различни ядки в градината, га откажат да ровят в пръста. Маймуни сладки Heart!

# 602
Аз пък да се оплача реших, че ще гледам рази на балкона, купих вкоренена, засади я има вече 3 седмици и нищо. Същевременно от боднах две от разрез и вече имат признаци на живот, появиха се листенца много бързо за 10на дни.

# 603
  • Бургас
Какво значи нищо, няма листа или не цъфти?

# 604
Какво значи нищо, няма листа или не цъфти?
Няма листа, може би грешката е моя, че не подрязах корените. Може да опитам на есен да я боцна в градината под буркан пък дано да се прихване

# 605
  • Бургас

А на гол корен ли я купи (засадени в тези опаковки като торбички) или засадена в саксия?

# 606
Засадена в опаковка, корени си имаше и сега засадена и нищо

# 607
DolliGi, сега виждам, че си ме питала за жълтите рози.
Ами да ти кажа, не им знам имената. Специално жълтите ги купих от Флоров. Бях видяла в нета една негтова снимка на жив плет от рози четири цвята комбинирани и много ми хареса. Та поисках да ми изпрати като на снимката.  Малко бавно ми вървят обаче, уж катерачи. Надявам се тази година да тръгнат. Бяха в контейнер и се оказаха леко мижави растения. Купувала съм и на гол корен от Флоров и те са по-добре развити.
Много са хубави и твоите жълти розички.
Дали оголват краката? Мен само това ме е спирало да ги поръчам и аз, защото се опасявам, че ще се оголят, а за оградата, която си харесах от Флоров на снимка, ми трябват неоголени.

Изобщо... розите са голяма мания. Чак се ядосвам на себе си. Абе то няма спиране. Сега съм си наумила някакви рокади за есента и нямам мира да си търся още рози. Луда работа!

Чакайте да ви пусна няколко снимки на по-цялостен изглед на градината ми. Вчера правих.

Скрит текст:

# 608
  • Бургас
Принципно, ако купувам в такива опаковки, гледам да има клонки с листа или поне израстъчета, в повечето случаи седят по 2 -3 месеца в тези опаковки и ако са ги съхранявали правилно, трябва да са покарали още в тези опаковки в магазина...
Не ми се иска да ти попарвам надеждите, но най-вероятно си я купила умряла, въпреки всичко изчакаи още 2-3 седмици щом си я засадила, ако има живи корени и присадката не е умряла може да пусне нови клонки (повечко време им трябва на тях)
Ако пусне обаче клонки, гледай от къде излизат, ако излизат от присадката, ще имаш розичка, ако излизат под нея, ще си имаш шипка.

# 609
Утро,страхотно е при теб! 😍🥰
Моите рози са от Павликени. Тази година две нови купих,едната много добре върви,другата бавно и славно,но сега пуска листенца. Ето малко снимки и от мен:

# 610
  • Бургас
utro77 Разкош  при теб страхотни са! Голдена не оголва, даже прави и едни по-къси клонки които се извиват напред и много ми харесва, въпреки, че често ги режа, че там е портата и пречи при влизане, за другата нямам наблюдения още, на една година е втора кара и е на сянка, трябва да я местя, но ще видим кога, най-вероятно на есен, а ако дотогава мъж ми се накани с напояването, направо в новата градина може да я засадя, че тия дни видях че са 2 корена, едната по-малка..
Anyyyone и твоите са красавици, няма значение от къде са и какви важното е да ни радват Simple Smile
Те БГ производителите развъждат и патентни, ама ги пишат по друг начин, защото не са лицензирани, ама това не пречи да им се радваме Simple Smile

# 611
Принципно, ако купувам в такива опаковки, гледам да има клонки с листа или поне израстъчета, в повечето случаи седят по 2 -3 месеца в тези опаковки и ако са ги съхранявали правилно, трябва да са покарали още в тези опаковки в магазина...
Не ми се иска да ти попарвам надеждите, но най-вероятно си я купила умряла, въпреки всичко изчакаи още 2-3 седмици щом си я засадила, ако има живи корени и присадката не е умряла може да пусне нови клонки (повечко време им трябва на тях)
Ако пусне обаче клонки, гледай от къде излизат, ако излизат от присадката, ще имаш розичка, ако излизат под нея, ще си имаш шипка.
Ето направо снимах, вижда се тази която не иска да се развие и до нея боднах отрязък от трендафил, има листенце седи захлупено с пластмасова бутилка. Къде е листенцето, че както е ясно нищо не разбирам от рози и ще стане ли трендафил или ще е шипка?
И като има листенце то май не означава, че се е прихванала едва ли има развит корен за една седмица и колко време да го държа захлупено?

# 612
  • Горна Оряховица

Камелот вече 2 седмици след пресаждането цъфти, а Жасмин има пъпки, но цвят няма все още.

# 613
dete2, твоята розичка е засадена на гол корен и затова никаква я няма.... По това време на годината не се сади на гол корен, а само рози в конейнер /т.е. отгледани в саксия, те си имат и листа, и цвят дори/. На гол корен - декември и февруари.
Все пак не я отписвай напълно, дръж я там, пък може по някое време да се събуди.
Аз садих на гол корен зимата и пролетта тъкмо покара едно първо клонче и кучето ми го счупи. Чудих се да я хвърлям ли, какво да правя. Но я оставих и след доста време ми изкара нови клончета. Сега я гледам като писано яйце. Би трябвало да е Айсберг.  
Ако много ти се иска розичка сега, по много от разсадниците има налични рози в контейнер, които още сега ще ти цъфтят. Аз поръчвам основно от Оакплантс и много харесвам растенията им. От Бритрозако също.

Jeini, много е нежна. Много добре развито растение!

Anyyyone, чудесни снимки!
Тъкмо си поръчах една двуцветна, подобна на твоята. Катереща.
Нямам двуцветни....

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 14:25 от utro77

# 614
Аз април ги садя на гол корен и се хващат. Понеже тогава ми е рд и всеки ми подарява рози,за това помня кога са садени. Ето една от тази година,чакам я да цъфне:

Другата я настъпваха,подритваха и изкара едно стъбло с листа и до там,замръзна. Сега гледам се е активизирала,ще я бъде. Тя е лилава и много й треперя,но каквото такова. 😃

Общи условия

Активация на акаунт