Ситуация с половинката

• 10 041
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Интересно е, че не се гнуси от готовата храна...
Интересно, защото лъже и маже и сам се оплита
Да, недобре обмислените подробности говорят много и за историята, и за автора. Детайлите са важни, ама кой ти да внимава.

# 226
Да не излезе, че си я забременил бързо бързо, сакън да не разбере за 'чергата ВИ'.

И ОКРто и викането е ОТДЕЛНО от това което току що написах. Споделих с един приятел - юрист, и ми каза, че съм корав, че още го търпя това поведение и ме посъветва абсолютно същото нещо като другите във форума. Да намеря професионална помощ и ако тогава няма индикации да се ходи по другия път. И точно това мисля и да направя. И не, не е пързалка, и да, ще кажа как е минало.

# 227
  • София
Vasilena, как установи, че авторът е луд манипуларор? И да, наистина, с каква цел да губи време, в писане на дълги постове и обяснения?
Материализира си фантазиите, в които нещата стоят така, както той ги описва и е прав, бял и добър, съответно и жертва. Ако жена му е психичноболна и я обича ще бъде силно притеснен за нея, още по-притеснен за детето, което по цял ден е само с нея и най-вече ще е наясно, че в постъпките ѝ няма нищо лично, защото са плод на болест и няма при всяка реплика егото му да кърви така, както кърви тук във всеки следващ пост. При всеки, който обвинява близък в лудост така можем да разграничим дали това е пасивно-агресивна форма на обида "тя е луда" или е автентична загриженост. Доказано е, че хората се страхуват от лудостта повече, отколкото от смъртта, самата лудост, психичните отклонения са тегави за разбиране от неспециалисти и затова често именно тази карта се вади от манипулативни хора или такива с психични отклонения в клъстър Б, т.е. така наречените отровни хора. Нормалните хора ако заподозрат половинката в психични отклонения или болест като при всяка болест са загрижени и търсят медицинска помощ, а не се сърдят и не опяват по форуми.
Постовете на автора са откровено манипулативни, пълни с противоречия маскирани със съответната тъжна история водеща към очертаването на автора като жертва и мъченик. Той прави всичко (тук противоречията взимат връх, защото почти нищо от описаното не се връзва), тя луда, ама и лоша, той нормален и така добър, че готов за канонизиране. Да се пита човек как сам не вижда какво е написал...

# 228
Интересно е, че не се гнуси от готовата храна...
Интересно, защото лъже и маже и сам се оплита
Да, недобре обмислените подробности говорят много и за историята, и за автора. Детайлите са важни, ама кой ти да внимава.

Тя твърди, че пакетираната храна е професионално обработена и е най-добре от нея да се купува. Отделно на това, твърди, че самото готвене е голям стрес за нея. Дори се опитах аз да готвя няколко пъти на сила, застана до мен да гледа всяко едно нещо което правя и когато оставих черпака на "мръсния плот", резултата беше абсолютно ненормален скандал. Всичките тези неща които ми ги казвате "опита ли това опита ли онова", вече съм ги пробвал и резултата е един ужасен ден в който си лягаме след лют скандал и викане, което се чува няколко етажа надолу.

# 229
Не че нещо, но нормално е в 21 век, с тоя бум на строителство, младите жени да искат чисто нов и свеж дом. И на мен са ми леко гнусни употребявани мебели, каквото и да значи "запазени".

# 230
Vasilena, как установи, че авторът е луд манипуларор? И да, наистина, с каква цел да губи време, в писане на дълги постове и обяснения?
Материализира си фантазиите, в които нещата стоят така, както той ги описва и е прав, бял и добър, съответно и жертва. Ако жена му е психичноболна и я обича ще бъде силно притеснен за нея, още по-притеснен за детето, което по цял ден е само с нея и най-вече ще е наясно, че в постъпките ѝ няма нищо лично, защото са плод на болест и няма при всяка реплика егото му да кърви така, както кърви тук във всеки следващ пост. При всеки, който обвинява близък в лудост така можем да разграничим дали това е пасивно-агресивна форма на обида "тя е луда" или е автентична загриженост. Доказано е, че хората се страхуват от лудостта повече, отколкото от смъртта, самата лудост, психичните отклонения са тегави за разбиране от неспециалисти и затова често именно тази карта се вади от манипулативни хора или такива с психични отклонения в клъстър Б, т.е. така наречените отровни хора. Нормалните хора ако заподозрат половинката в психични отклонения или болест като при всяка болест са загрижени и търсят медицинска помощ, а не се сърдят и не опяват по форуми.
Постовете на автора са откровено манипулативни, пълни с противоречия маскирани със съответната тъжна история водеща към очертаването на автора като жертва и мъченик. Той прави всичко (тук противоречията взимат връх, защото почти нищо от описаното не се връзва), тя луда, ама и лоша, той нормален и така добър, че готов за канонизиране. Да се пита човек как сам не вижда какво е написал...

А на теб кой, ти каза, че не съм притесненен, защо ще я пиша тази тема? И да, тя си има проблемите, но самата и личност и това, че едва ли не и засягам честта когато и направя забележка за нещо да не го прави така (и това е за всичко), а аз трябва да се съобразявам изцяло с това което тя иска и ако не го направя съм обвиняван че са "само аз и детето и сме сами", при положение, че помагам с всичко как ти се струва? Честно ли? Казвам ти, пробвах с добро, пробвах и с виканици, сега ще пробвам и с това но съм далеч още от това да се откажа от нея, но ако наистина стане въпрос за това, ще го направя и още как - живота е кратък, по дяволите!

# 231
Не че нещо, но нормално е в 21 век, с тоя бум на строителство, младите жени да искат чисто нов и свеж дом. И на мен са ми леко гнусни употребявани мебели, каквото и да значи "запазени".

Така е, но не би ли било по правилно решение, тия хиляди за нови мебели и 50 инчов телевизор да отидат за нова боя и други темподобни "по-належащи" ремонти, от които тя сега се оплаква всяка вечер??

# 232
E как изобщо се влиза в апартмент без една нова боя първо...странна работа. И не, ТВ 50 инча не е толкова епично и огромно, нито толкова скъпо. Нито пък миялна и сушилня. Колко да си дал общо, под 10 хил. лева. Айде 15 да са - изкарват се за месеци. Ако бачкаш повече де...ми правете си сметката, като правите бебенца.

# 233

И дори да не съм прав, аз пак съм се съобразил (за пореден път), но моето мнение минава през едното ухо и излиза от другото и това ми е най-голямото притеснение - че дори да и помогна, тази черта в характера трябва да и се промени, защото реално тя не е толкова лош човек колкото изглежда, въпреки обидите, след това се извинява и ми казва абсолютно след всеки скандал, че осъзнава колко много правя за тях и не ги е мислила тия неща а ги казва, защото се чувства адски депресирана, че не излиза. Аз всеки път я подтиквам да излиза, да се види с приятелки,  но тя не ми вярва да оставам сам в къщи, още по-малко с бебето. И когато аз излеза с мои приятели (а то това се случва 1, максимум 2 пъти в месеца), започва скандала, че съм адски нечестен спрямо нея и започва да ме обижда отново с всякакви епитети. А тя самата, не иска до супера на 1 крачка да излезе за да напазарува. Един път не е пазарувала - ЕДИН! И то не е защото я мързи или нещо подобно, според мен е, защото се притеснява да излезе. Когато излезем с детето отива 1 шише дезинфектант за ръце. Ортопеда и той се пошегува когато ходихме да сме си направили 2, 3 деца за да не го мислим, същото което един юзър по нагоре написа. Изобщо имам чувството, че съм срещу някоя стена, която трябва да разбия, защото няма никакъв ефект каквото и да правя.

# 234
E как изобщо се влиза в апартмент без една нова боя първо...странна работа. И не, ТВ 50 инча не е толкова епично и огромно, нито толкова скъпо. Нито пък миялна и сушилня. Колко да си дал общо, под 10 хил. лева. Айде 15 да са - изкарват се за месеци. Ако бачкаш повече де...ми правете си сметката, като правите бебенца.

Някъде там са, да, обаче тя иска всичко и го иска веднага и се обижда адски много когато аз не мога в момента да и удовлетворя желанията. За бебето всичко съм вземал от нищо не е лишавано, никога. На нея и взимам кремове, маски за лице, всякакви козметики като ми иска, защото съм упрекван, че не се грижа и за нея, а аз и преди това и бях обещал да и взема такива неща. Просто имам чувствотото, че и имение да взема, ще се иска замък.

# 235
Материализира си фантазиите, в които нещата стоят така, както той ги описва и е прав, бял и добър, съответно и жертва. Ако жена му е психичноболна и я обича ще бъде силно притеснен за нея, още по-притеснен за детето, което по цял ден е само с нея и най-вече ще е наясно, че в постъпките ѝ няма нищо лично, защото са плод на болест и няма при всяка реплика егото му да кърви така, както кърви тук във всеки следващ пост. При всеки, който обвинява близък в лудост така можем да разграничим дали това е пасивно-агресивна форма на обида "тя е луда" или е автентична загриженост.
Да, благодаря за пространното обяснение, добре си описала това, което мисля аз.

Хайде пак - тя, тя, тя. Наистина, ако беше загрижен, последните неща, за които щеше да мислиш, щяха да бъдат миялната и сушилнята.
Разбрахме, че е лоша и луда, а ти как помогна, освен да я забремениш, пак питам? Била е луда, вместо да правиш деца, да беше помислил преди това. Не, че сега е късно, не е. Но на теб проблемът ти е ТЯ, ТЯ и пак ТЯ.
Да, раждането на дете се отразява зле на някои жени, добре дошъл на земята! Особено пък, ако са с предишна история на заболяване. Кризисните моменти изострят проблемите, не ги тушират. Раждането на дете е криза в живота. Изобщо - за теб - кратки и прости изречения явно трябват.

# 236
Авторе,защо толкова се палиш от разни коментари.Тук съм  забелязала(нова съм),че има разни хора,които чоплят и чоплят,изтъкват някакви детайли от историята и намекват за неща,които са само в техните глави.Да не говорим,че твърдят,че се взират в детайлите уж,а реално не им е познато понятието "четене с разбиране".Удобно се пропускат цели редове от поста.
Радвам се,че няма да се откажеш от нея,ще положиш усилия да и помогнеш,а относно това колко е "луда"тя, си има съответните специалисти,които ще преценят.По мои наблюдения(не като пациент)не е толкова лесно да заблудиш един психиатър.Щом си се допитал да юрист,той те е открехнал за всички възможности,психиатърът е също човек,който дори и процедурно ще те запознае и с най-крайните мерки,които се вземат когато болния стане опасен за себе си и околните.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 11:30 от BaklavaTa

# 237
  • София

А на теб кой, ти каза, че не съм притесненен, защо ще я пиша тази тема? И да, тя си има проблемите, но самата и личност и това, че едва ли не и засягам честта когато и направя забележка за нещо да не го прави така (и това е за всичко), а аз трябва да се съобразявам изцяло с това което тя иска и ако не го направя съм обвиняван че са "само аз и детето и сме сами", при положение, че помагам с всичко как ти се струва? Честно ли? Казвам ти, пробвах с добро, пробвах и с виканици, сега ще пробвам и с това но съм далеч още от това да се откажа от нея, но ако наистина стане въпрос за това, ще го направя и още как - живота е кратък, по дяволите!
Защото постовете ти са пълни със злоба, агресия и "Аз, аз, аз", понякога и майка ти. Ако сериозно подозираш, че половинката ти е болна и си достатъчно интелигентен, както е видно от написаното, ще знаеш какво е болест и може ситуацията да ти е неприятна до степен на трагична, но нямаше да твоята чест да е засегната от симптомите на чуждата болест. А тук става именно това. Чета за едно ужасно наранено его, твоето, и чета един войнствен тон и декларации, че досега си бил добър и сега я почваш с лошо, като не разбира от добро. Това обичната ти болна, според теб, жена. Тонът ти е агресивен и към мен, защото ти противореча. Нали търсиш истината. Ами ако грешката е в теб? Съветвам те да потърсиш психиатър, не психолог, и да му разкажеш нещата, както си ги описал тук. Да видим какво ще коментира истински специалист при истински преглед.

# 238

Ами не, не е така. Аз отначало, започнах да гледам вината в мен. Оттам тръгнах да се съобразявам адски много с нея и след това започнах да гледам другите хора как си гледат децата. След това питах няколко човека и всички ми обясниха, че адаптирано мляко се прави за 10 минути а не за 1 час и това далеч не е нормално, както и, че поведението и не е някаква фаза, а сериозно нещо, което трябва да се лекува.

# 239
Авторе,защо толкова се палиш от разни коментари.Тук съм  забелязала(нова съм),че има разни хора,които чоплят и чоплят,изтъкват някакви детайли от историята и намекват за неща,които са само в техните глави.Да не говорим,че твърдят,че се взират в детайлите уж,а реално не им е познато понятието "четене с разбиране".Удобно се пропускат цели редове от поста.
Радвам се,че няма да се откажеш от нея,ще положиш усилия да и помогнеш,а относно това колко е "луда"тя, си има съответните специалисти,които ще преценят.По мои наблюдения(не като пациент)не е толкова лесно да заблудиш един психиатър.Щом си се допитал да юрист,той те е открехнал за всички възможности,психиатърът е също човек,който дори и законово ще те запознае и с най-крайните мерки,които се вземат когато болния стане опасен за себе си и околните.

Мерси, няма естествено. Не съм опитал абсолютно всичко, за да се отказвам още. Може би, ги взех малко навътре коментарчетата.

Общи условия

Активация на акаунт