За парите и семейството

• 52 119
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 440
  • На топло в неговото сърце.
От как свят светува,повечето родители оставят нещо в наследство!

# 1 441

И пак да смятаме като как се изплаща за 4 години, като месечната вноска е 400 лева? Joy

Бавно и ясно: месечната вноска за 10-годишния кредит е около 400 лева, да. Изплаща се за 4 години, като просто събереш парите в тоя период, отидеш в банката и им кажеш - ето ви тия пари, погасям си ипотечния кредит предсрочно. От 2013 мисля или 2014 няма наказателни лихви за това.

Ха, Norry, сега кажи на Еленна, че няма висок стандарт, щото има ипотечен кредит:) ипотечният кредит е необходимост, просто така се случват нещата. Рядко някой вади 100% кеш за имота. Все пак имоти пазаруват младите семейства, а там понякога доходът все още има накъде да расте.

Ами жалко, че ви разочаровах, както казах - нямаме Тадж Махал и космическа совалка, съвсем обикновено семейство сме. Просто ни е добре да не влачим кредит.

Аз нямам ипотечен кредит Wink И мъжът ми няма. Виж, карам кола с 0 процента лихва, финансирана за 3 години от банка. Лусковете на добрата кредитна история и силната, за момента, икономика

Но и нямам страх от кредити или как ще  ме заробят на някаква тръстика, защото ако финансово има смисъл от тях, то всичко е обмислено в уравнението преди да бъдат взети.

# 1 442
Аз не разбрах как Таис е допринесла, като просто е продала едни имоти и е купила друг. И не е купила още един през работния си живот.

Наследството е наследство, ама покупката на първия имот обичайно се случва в годините, в които няма наследствени имоти все още.

# 1 443
Темата сама по себе си продължава да ми е интересна, но ако сирената продължи да наводнява пространството с много, неморални и най-вече непоследователни постове, ще се наложи да напусна. Не харесвам продажници и емоционални инвалиди.

# 1 444
Аз не разбрах как Таис е допринесла, като просто е продала едни имоти и е купила друг.
Просто е. Ако е уцелила подходящ момент и точен имот, купеното днес може да е много по-скъпо от продаденото, така че ако сега продаде имота, да вземе пари като за два като стария.

Начини има, но се съмнявам Таис да е толкова глупава, че да даде точни и изобилни подробности.

# 1 445
По-добре продажба на наследствен имот отколкото провайдър с ипотечен кредит за основно жилище.

# 1 446
От как свят светува,повечето родители оставят нещо в наследство!
Апартамент на село разделен на 3 деца един ден... знаш ли га ще чакам Grinning

Продажба на имот, само при закупуване на друг, иначе е излагация просто. Всяко поколение трябва да надгражда, ако наследиш имот и не вземеш поне още един... си чист търтей Simple Smile

# 1 447
  • София
LeClerc, именно.
Един ден детето ще ни наследи, плюс имотите на майка ми. И тя ли ще е търтей? На кого да ги завещаем тия имоти, на църквата ли Simple Smile Откакто свят светува, хората оставят нещо на децата/внуците си, когато имат възможност, както и Деница отбеляза.

# 1 448
Ех Таис, търтей, който един провайдър няма да може да си хване ще е. Дано поне от наследството има парици да обядва в Хепи, че като се загърчи на тръстиката, съвсем няма да ѝ излезе сметката. Все пак, ако си отговорна майка, ще я обезнаследиш не-за-бав-но.

# 1 449
Таис, ела да обясняваш за мъжа си, плс..

Да, я кажи, програмист ли е Simple Smile?

# 1 450
Добре де, Таис, а дъщеря ти ако реши да се отдели да живее някъде, какъв точно ще е изборът й по отношение на жилище? Нали няма като новобрачни да получат подарък имот? Все някой ще трябва да го купи точно в момента, в който им потрябва. Да сте живи и здрави дълги години, но или ще трябва тя да събира за вноска и да плаща ипотека, или заедно с провайдъра. А ако реши и да роди и да спре да работи...

# 1 451
Защо пък провайдър си избра като дума ?

# 1 452
  • Куциндрел
Абсурт, явно с им дошли пари накуп от някъде + спестявания малко и са успели да изпратят апартамента. Сега май се оглеждат за друг, че да имат и двете щерки къщички.
И ето, пак сама си каза тя колко им е бил ремонта и какви са им плочките и ел. уредите. Joy

Сирено, за къф чеп някой, който има собствено жилище да се пъне да постига такова на кредит?

# 1 453
Абсурт, явно с им дошли пари накуп от някъде + спестявания малко и са успели да изпратят апартамента. Сега май се оглеждат за друг, че да имат и двете щерки къщички.
И ето, пак сама си каза тя колко им е бил ремонта и какви са им плочките и ел. уредите. Joy

Сирено, за къф чеп някой, който има собствено жилище да се пъне да постига такова на кредит?

Абе от детската градина пак ли са ви пуснали по форума, аман! А я кажи, ти днес какво обядва?

И въобще, какво стана: излизам за ден от темата, вие от Хепи сте минали на мерене на ипотеки ?!

# 1 454
за къф чеп някой, който има собствено жилище да се пъне да постига такова на кредит?
Защото ако не смениш селската къща с двустаен в работнически квартал, не си успял.
Или защото, което е по-умното, селската къща е с двама и повече наследници и е по-гот да я шитнете и да си вземете гарсониери в работнически квартал.

Общи условия

Активация на акаунт