За парите и семейството

• 52 139
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Куциндрел
Еленно, пак ядох суджук с туршия, ама тоя път и някакъв пълнозърнест хляб добавих.

# 1 456
А колко струваше?

# 1 457
  • София
Добре де, Таис, а дъщеря ти ако реши да се отдели да живее някъде, какъв точно ще е изборът й по отношение на жилище? Нали няма като новобрачни да получат подарък имот? Все някой ще трябва да го купи точно в момента, в който им потрябва. Да сте живи и здрави дълги години, но или ще трябва тя да събира за вноска и да плаща ипотека, или заедно с провайдъра. А ако реши и да роди и да спре да работи...

Ама ти за мойта щерка ли се притесняваш? Споко, бе. Забрави ли, че в темата за имотите вече писахме по тия казуси. Майка ми ще й даде единия си апартамент когато навърши 18, отдавна е решила и аз не се бъркам. Ако иска - да се изнася. Ако иска - да живее с нас докато - ако - следва. Следването все пак не е задължително. Ако не следва, ще трябва да работи. Нещата са прости.

Ахх, суджук Heart Цеценце, давай насам.

# 1 458
  • Куциндрел
за къф чеп някой, който има собствено жилище да се пъне да постига такова на кредит?
Защото ако не смениш селската къща с двустаен в работнически квартал, не си успял.
Или защото, което е по-умното, селската къща е с двама и повече наследници и е по-гот да я шитнете и да си вземете гарсониери в работнически квартал.
Ами ако има хубав имот в що-годе престижен квартал? Или успее да продаде нещо като Таис и да си купи? Дай ся всички като Мамасита да изпащаме апартамент на кредит на човек, с които даже и брак нямаме.

# 1 459

Ето един пример. Мисля, че е реалистичен. София, заплата на жената 2К лева. При липса на държавна градина веднага 1,000 заминават за частна. И веднага става ясно, че всеки ден обяд в Хепи (400 лева за целия месец) ще понатежи. Ако има кола - и тя. И накрая нетният приход може да е не повече от 500 лева. Ако детето се разболее и има болнични - може и да нулира заплатата на работещата мама. Тя си остава само с признанието и нематериалните ползи.

Иза, щом твърдиш, че съм неработеща домакиня...ама знам ли, то от чужбина всичко знаете и разбирате...

Тоест на тази жена мъжът и не работи нищо?

1. При липса на държавна градина има частни и за 550 лв, има и кооперативи за 350 - 400 лв.

2. Не виждам причина да яде на Хепи, то ще кажеш, че в София има Хепи-та на всеки 500 метра и задължително до всяка офис сграда. В работата на мъжът ми, както споменах и той програмист, има колеги, които си носят храна от вкъщи.

3. Ако детето се разболее, нали ще получава болнични тази майка за периода на боледуването, които се изчисляват на база 2,000 лв, не 200 лв.

# 1 460
Как да подпише Сирената, като очевидно Провайдърът се дърпа? Нали има син тя.
Апартаментът е за щерките.

Таис, ама ние знаеш ли за кой път нищим финансовата и жилищна зависимост на Мамасита?
Как си пропуснала? Crazy

# 1 461
Нали няма като новобрачни да получат подарък имот?
И ако получат, какво?

# 1 462
3. Ако детето се разболее, нали ще получава болнични тази майка за периода на боледуването, които се изчисляват на база 2,000 лв, не 200 лв.
Аа, това вече не е сигурно. Тя намерила работа за 2000лв чисто, че и осигурена на толкова. Не винаги се случва, но все ще вземе някакво обезщетение.

И малко извън темата, това "които си носят храна от вкъщи" някак звучи по-правилно "носят храна от къщи". От-В-къщи е с лек излишък на предлози и представки.

# 1 463
Впрочем ако си доктор, кое точно щеше да ти пречи да изкарваш пари? Ей на, според Еленна докторската степен е билет към мнооогото пари.

Значи, за един ден липса от темата си успяла да ме споменеш повече от веднъж, не знам да се притеснявам ли или да се гордея Simple Smile И то все с измислени от теб неща за моя живот или мнения, които ми приписваш.

За мен лично докторската степен беше ако не задължителна, то силно необходима, за да мина на следващото ниво в кариерата си откъм позиции и съответното заплащане, свобода и всички екстри. Но аз не съм с академична кариера и съм в област, където най-висшите позиции са за хора с т.н. "терминални" научни степени, обикновено докторат (правен, медицински, на философските науки и т.н).

Таис говори за академична работа.

# 1 464
За мен зависимостта е в главата. Да, съпругът ми осигурява добър стандарт. За секунда не съм се почувствала зависима, нито пък той да е ''покровител''.
Провайдер е, откъдето и да го погледнеш.
Щом 'осигурява', така си е. Айде, слагам те провайдната. Wink

# 1 465
За мен зависимостта е в главата. Да, съпругът ми осигурява добър стандарт. За секунда не съм се почувствала зависима, нито пък той да е ''покровител''.
Провайдер е, откъдето и да го погледнеш.
Щом 'осигурява', така си е. Айде, слагам те провайдната. Wink

Айде и аз ли влизам в кюпа по стандарта Simple Smile

# 1 466
На мен все още не ми е ясно каква е разликата между провайдър и един нормален мъж, с нормален брак, деца, задължения и т.н.

# 1 467
Аа, това вече не е сигурно. Тя намерила работа за 2000лв чисто, че и осигурена на толкова. Не винаги се случва, но все ще вземе някакво обезщетение.

И малко извън темата, това "които си носят храна от вкъщи" някак звучи по-правилно "носят храна от къщи". От-В-къщи е с лек излишък на предлози и представки.

Цитирам парите, посочени в поста на Сирен. За предлозите изобщо не съм се замислила, нито имам претенции, че съм особено грамотна, но благодаря за поправката.

# 1 468
На мен все още не ми е ясно каква е разликата между провайдър и един нормален мъж, с нормален брак, деца, задължения и т.н.
Провайдърът няма нормален брак. За задължения у дома и дума не може да става.

# 1 469
Не знам, но не приемам мъжа си като покровител. Ами работи човека, носи повече пари. Нищо не се знае в този живот, утре може да ги нося аз .
 Ще стана провайдърка , хо хо хо 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт