За парите и семейството

• 52 142
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 470
  • На топло в неговото сърце.
По повод наследствените имоти!

# 1 471
Апартаментът е за щерките.
Много се фрапирам как с лека ръка апартаментът на родителите се счита за най-голямо благо за децата.
В масовия случай родителите си го ползват до 80+ /дай Боже всекиму толкова, а и повече/ години и детето си намира друг начин да задоволи жилищните си нужди през /да кажем/ най-пълноценната част от живота си.

# 1 472
Аз от тази тема разбрах,че провайдърите,които се дъвчат във всяка тема са всъщност средностатистически мъже.

# 1 473
  • София
За мен зависимостта е в главата. Да, съпругът ми осигурява добър стандарт. За секунда не съм се почувствала зависима, нито пък той да е ''покровител''.
Провайдер е, откъдето и да го погледнеш.
Щом 'осигурява', така си е. Айде, слагам те провайдната. Wink

Айде и аз ли влизам в кюпа по стандарта Simple Smile
Айде честито Wink Да почерпиш (в Хепи!) Smile

# 1 474
Аз от тази тема разбрах,че провайдърите,които се дъвчат във всяка тема са всъщност средностатистически мъже.
Вярно е!

# 1 475
Скрит текст:

Ето един пример. Мисля, че е реалистичен. София, заплата на жената 2К лева. При липса на държавна градина веднага 1,000 заминават за частна. И веднага става ясно, че всеки ден обяд в Хепи (400 лева за целия месец) ще понатежи. Ако има кола - и тя. И накрая нетният приход може да е не повече от 500 лева. Ако детето се разболее и има болнични - може и да нулира заплатата на работещата мама. Тя си остава само с признанието и нематериалните ползи.

Иза, щом твърдиш, че съм неработеща домакиня...ама знам ли, то от чужбина всичко знаете и разбирате...
Тоест на тази жена мъжът и не работи нищо?

1. При липса на държавна градина има частни и за 550 лв, има и кооперативи за 350 - 400 лв.

2. Не виждам причина да яде на Хепи, то ще кажеш, че в София има Хепи-та на всеки 500 метра и задължително до всяка офис сграда. В работата на мъжът ми, както споменах и той програмист, има колеги, които си носят храна от вкъщи.

3. Ако детето се разболее, нали ще получава болнични тази майка за периода на боледуването, които се изчисляват на база 2,000 лв, не 200 лв.
Да.
1. Kaкто някой спомена, децата порастват и не ходят цял живот на градина, но дори и на майката да йс е струва безкрайно дълго, има и държавни градини, а и таксите в частните са по-малки от 1000 лв.
2. Колкото и да си офисен планктон, все в някакъв момент, ще ти писне да ядеш в "Хепи" и ще избереш форнетите, например (Цеца е пример, че се отразяват добре на настроението, а то е важно за офисния планктон, който не се задоволява само с разсносване на костюмчета).
3. Всеки месец ли ще боледуват тези деца?! Нали в някакъв момент ще развият имунитет. Дори и моята, която яде много малко, боледува по-тежно само в първа група, след това изкарваше по една стандартна настинка на зима.
Отново се правят чужди сметки с много преекспонирани критерии.

# 1 476
Забравяш още един доста съществен момент. Като ходиш на работа и поддържаш отношения с хора, печелиш шанса за намиране на друга работа поради познанство, чуване на информация, препоръка и т.н. Т

Имаме победител!
Не случайно ключът към намиране на добра работа е да имаш вече добра работа. И много контакти. Което е малко гадно, защото когато човек напусне колелото за известно време или реши да смени попрището, това е най-трудната част: изграждането на мрежа, от която да черпиш новини къде какво се случва.
Последните ми 3 работи не са били обявени никъде. Всъщност, тази на която съм сега, беше "измислена" за мен, от хора, които настояваха да дойда да работя с тях. Това е защото им липсваше компания за обяд Simple Smile

# 1 477
С три деца е първа в детската градина. Даже на съседката третото дете май не плаща такса. Съвсем икономично значи. Ето, още първия месец, е спестила за една колица от Дупница - нали се оплаква, че от крайния квартал ще й трябва втора кола, за да ходи на работа.

# 1 478
Еленна, на мен дори ми е странно, че трябва да се коментират очевидни неща (за които и човек са малък трудов опит може да се досети).

Да не говорим, че на някои ценни (и не толкова ценни, според фирменната политика) кадри често им осигуряват или покриват транспорта.

# 1 479
Забравяш още един доста съществен момент. Като ходиш на работа и поддържаш отношения с хора, печелиш шанса за намиране на друга работа поради познанство, чуване на информация, препоръка и т.н. Т

Имаме победител!
Не случайно ключът към намиране на добра работа е да имаш вече добра работа. И много контакти. Което е малко гадно, защото когато човек напусне колелото за известно време или реши да смени попрището, това е най-трудната част: изграждането на мрежа, от която да черпиш новини къде какво се случва.
Последните ми 3 работи не са били обявени никъде. Всъщност, тази на която съм сега, беше "измислена" за мен, от хора, които настояваха да дойда да работя с тях. Това е защото им липсваше компания за обяд Simple Smile

В Хепи нали?

# 1 480

Имаме победител!
Ма каква връзкарка си значи, че и се Фалиш. И аз така с последните позиции, сигурно щото цели 17 г. съм разхождала костУмчета и съм яла на обяд с колегите 😁.

# 1 481
Ядеш редовно в Хепи, запознаваш се със сериозни хора и те вземат на работа. Както и да го гледаш си струва яденето Simple Smile Нали по същата причина се учи в престижни университети (Харвард, Оксфорд) - за да се запознаеш с бъдещи големци, а не че ще научиш нещо съвсем различно.

# 1 482
Това кърти! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 483
Нищо не разбирате вие, учи се от къщи 10 години, после чакаш примамлива оферта, щото си една вездесъща фея и всеки би те взел, която оферта ти отказваш по обективни причини и продължаваш блажено да разтягаш локуми в бгмама. Mr. Green

# 1 484

Айде честито Wink Да почерпиш (в Хепи!) Smile
Ааа, аз искам в Рафи.

Общи условия

Активация на акаунт