За парите и семейството

• 52 604
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 540
Добре де, аз като съм водил лекции на ученици, никой не ми се е дзверил. Обикновенно, ме гледат и слушат с интерес и внимание .. мисълта ми е, че е както си го направиш. 
Зависи в какво училище си и с какви деца работиш. Когато бях на 24 хвърчах и мислих, че всичко зависи от мен и моята работа. Минах през една доста трудна школа. Има ситуации в които съм оставала без думи.
Вижте сега, ако искаш да тъпчеш на едно място съм съгласна. Работиш 5 часа и толкова. Аз обаче сядам у дома и продължавам още 5. Ако искаш да да се развиваш е така. И пак казвам, децата усещат Simple Smile

# 541
Обаче да направя забележка: важно е да се знае дали мъжът изкарва парите със зор или само движи вече добре смазана машинария. Ако е в период на зор и задвижва, не е гот да му скочиш на веждите за 50:50, щото си режеш клона, на който седиш. Дори да не си глезена кифла, пак е тъпо да саботираш така семейните финанси. Вече ако нещата са задвижени, има повече гъвкавост.

Иначе за мен вече работата е главно за пари. Предпочитам непрестижна за пари, отколкото уж престижна, с нерви и натоварване, за малко пари.

Относно преподаването - някои се раздават, други са си изградили система и карат учениците да се раздават. В Английската имахме едни динозаври със зверски материали, подготвяни 20 години - само ги пускаха в действие, мъчеха ни, а те си стояха само и си бутаха лекичко. Ама опитните. Младите се изтощаваха.

Да не говорим дъртите даскали-динозаври после от уроци колко си докарват.

# 542
Сирен,
личи си, че не си изкарвала. Без зор е само рентиерството, и даже то си има своите предизвикателства. Не бъркай това човек да си обича работата и да полага усилия доброволно, без ментална съпротива, с това да не си дава зор.

# 543
  • София
Да, всеки може да си сготви или да си изкара сам парите, но какво лошо има мъжът да изкарва парите, а жената да му готви? Ако и двамата са хепи, какъв е проблема? Какво е това мерене чак толкова?

Веднага изкарват мъжа провайдър, а жената държанка, пиявица, паразит и т.н. В много развити европейски държави голяма част от семействата са именно на този принцип. А България сме все европейци, но само избирателно.

# 544
Касиопея Дювал, запозната ли си от първо лице с това, което твърдиш за европейските държави?

# 545
Аз, честно казано, не познавам нито една неработеща жена извън България (нямам предвид имигрантки, а и местни). В България познавам доста. Може да е проблем на извадката обаче Simple Smile

# 546
Аз не съм, но знам къде да ровна в Евростат, за да видя заетост на жените. И се вижда една специфична картинка, особено за Холандия...

Параход, имам предвид, че в една професия първите 10 години винаги изискват най-много работа, след това става по-лесно и може да си вземеш парите за по-малко усилия. И да, може да се каже, че съм изкарвала пари, и в момента изкарвам. И има разлика дали си на първия месец от нова работа или на 10-я. Има значение дали полагаш основи или само движиш. Има значение колко активна ангажираност се изисква, и доколко се иска само да следиш някои ключови моменти, другото да си върви. Всички сме работили и знаем, че от един момент нататък адски много неща са на автопилот, а в началото са искали мислене и настройки.

# 547
  • София
Аз не. Но съпруга ми да. А и имам достатъчно информация от приятелки, които от години живеят там. Подчертавам, че са женени за чужденци, а не са емигрирали там със семействата си. И имат наблюдения върху други местни семейства

# 548
И има разлика дали си на първия месец от нова работа или на 10-я.
За мен няма особена разлика - и на 10-ия си аматьор. Ела ми кажи на 10-ата година как си. Ама с толкова деца и мрънкане по форумите - не мисля, че си натрупала 10 години общо от всичките си дейности.

# 549
В страшно много професии се изисква да седнеш и да го свършиш. Няма автопилот, няма побутване, а по скоро си е работа на 100%.

# 550
Аз, честно казано, не познавам нито една неработеща жена извън България (нямам предвид имигрантки, а и местни). В България познавам доста. Може да е проблем на извадката обаче Simple Smile
Останала съм с напълно противоположно впечатление.

# 551
Изписали сте света.

основно жени работят в нископлатените професии. По ред причини, включително исторически и манталитетни, но все някой трябва да ги работи, нали.
То затова вече век и кусур се мъчим да обясним, че тези неща все някой трябва да ги свърши, но мъжете някак не се наканват, щото им е под нивото. Ама и не искат да си платят за свършване на една работа.

пускам Слипнот вкъщи, отварям си бирата и сядам да строя Лего с детето.
Как възпитаваш дете със Слипнот 😂

2. Домашен комфорт и уют ( включва вкусна храна, чиста и подредена къща, жената да е в приятно и весело настоение, или просто да го остави да си гледа мача)
В една работеща двойка жената какво получава от това, че си е дала зор, за да не си даде мъжът зор?

# 552
За кои професии, Сирено?
Безкрайни глупости пишеш.

# 553
Ами всъщност ако си преброя годините, в които се занимавам общо взето с едно нещо...събират се 10 години. Аз говоря за нова позиция с някои детайли.

# 554
основно жени работят в нископлатените професии. По ред причини, включително исторически и манталитетни, но все някой трябва да ги работи, нали.
То затова вече век и кусур се мъчим да обясним, че тези неща все някой трябва да ги свърши, но мъжете някак не се наканват, щото им е под нивото. Ама и не искат да си платят за свършване на една работа.

Баш като видях постовете на онзи със салатата, и се плеснах по челото, че век и отгоре феминизъм нахалост.

Общи условия

Активация на акаунт