За парите и семейството

• 52 554
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 555
Баш като видях постовете на онзи със салатата, и се плеснах по челото, че век и отгоре феминизъм нахалост.
Мога да си напиша пак теорията, но ще се отплеснем.

# 556
Дай по-добре да преминем на песента "феминистките са грозни", поне снимки ще пускаме Stuck Out Tongue

# 557
Женските, както подчертава човекът )))

# 558
О, не, срам ме е. Няма кой да ме поддържа и да кихне за цици, джуки и ринопластика, затова съм феминистка 😁

Всъщност съм женско шовинистично прасе. На мъжките шовинистични прасета обаче не им изнася, щото са бедни, безотговорни, живеят с мама и единственото, за което могат да ми принесат полза, е заплождане - а те не искат деца.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 20:42 от Анонимен

# 559
В една работеща двойка жената какво получава от това, че си е дала зор, за да не си даде мъжът зор?
Нищо, какво да получи.
В случая на dnes sum получава платен наем и ток.

# 560
В една работеща двойка жената какво получава от това, че си е дала зор, за да не си даде мъжът зор?
Нищо, какво да получи.
Не мога да спра да се смея. И секс. Блазе и 😀😀😀

# 561
Нищо, какво да получи.
Не мога да спра да се смея. И секс. Блазе и 😀😀😀
Вие какво още искате да получи?
И двамата работят, и двамата се грижат за домакинството, повечето разходи аз покрити от него, нямат деца.

# 562
Касиопея Дювал, а в какви професионални среди са местните и за кои държави става дума? Интересно ми е, защото моите наблюдения са от първо лице.

# 563
  • София
Изписали сте света.

основно жени работят в нископлатените професии. По ред причини, включително исторически и манталитетни, но все някой трябва да ги работи, нали.
То затова вече век и кусур се мъчим да обясним, че тези неща все някой трябва да ги свърши, но мъжете някак не се наканват, щото им е под нивото. Ама и не искат да си платят за свършване на една работа.

пускам Слипнот вкъщи, отварям си бирата и сядам да строя Лего с детето.
Как възпитаваш дете със Слипнот 😂

2. Домашен комфорт и уют ( включва вкусна храна, чиста и подредена къща, жената да е в приятно и весело настоение, или просто да го остави да си гледа мача)
Възпитавам детето да слуша хубава музика Sunglasses

Изкарахте европейките домакинки, само тук работим, цъ цъ. Достатъчно лични впечатления имам, които се покриват с казаното от Параход и Iza.

# 564
  • София
Касиопея Дювал, а в какви професионални среди са местните и за кои държави става дума? Интересно ми е, защото моите наблюдения са от първо лице.

Едната ми приятелка е женена за доцент педиатър, който е завеждащ педиатрично отделение в болница в Щутгард. На втората съпруга й е адвокат - живеят в Дортмунд, а третата е женена за военен и живеят в Берлин. И трите не работят.
Имам и братовчед, чиито баща е датчанин. Леля ми не е работила, от както се е оженила за него и е заминала там. В момента братовчед ми също живее в Дания, женен е, има две деца и съпругата му също не работи. Но какво точно работи ще те излъжа - наистина не знам. Съпругът ми има приятел /той вече си е българин/, който живее и работи в Германия вече повече от 10 години, като счетоводител. Неговата жена също не работи.
От всички съм чувала, че и немците, и датчаните са антисоциални, няма го това, което се среща тук - майки, събиращи се на групи да си разхождат децата и това много им тежи, защото са свикнали на доста по-социални отношения тук

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 19:21 от Lady Cassiopeia Duval

# 565
Ами пак не бива да се обобщава.  И домакини има и  работещи има.
Но моите познати са емигранти. Жените на повечето не работят. Но те са без образование и си им харесва така.
Далече съм от мисълта, че само българките сме най - работливите Simple SmileПросто си мисля, че при нас има много жени на които им се иска да са си домакини, но няма как .
 Мен пък ме влудява мисълта да не работя цял живот. Но сме различни и всеки се чувства щастлив по неговия си начин.

# 566
  • София
Ами пак не бива да се обобщава.  И домакини има и работещи и работещи има.

Разбира се, че е така. Но едва ли домакините отнасят такъв хейт и епитети, като тук. Там, ако си домакиня си домакиня и точка. Тук, ако си домакиня си паразит, интересчийка, държанка, която се е чудила на чии врат да увисне и каква ли още не. Мен лично това ме дразни.

# 567
Благодаря, Касиопея! Предполагам, става дума за местни жени, защото това беше въпросът ми.

Нв знам, какво имаш предвид под хейт. За мен е нормално жена, която говори за партньора си като за провайдър, да бъде наричана по съответния начин. Интерпретациите са в "междуушието" (по цитат на съфорумка) на четящия. Аз не бих се засегнала, ако съм спокойна с избора си, нямам нужда да се обяснявам и бих била напълно удовлетворена от това. Включих се в разговора след пренебрежителните подмятания за чужди пари.

# 568
  • София
Освен, че сме най-работни, сме и най-зли. Ох, не мога просто Joy

Понеже съм се прибрала преди миуото, отивам да нарежа една салата. Ако не беше детето у дома, и за секс щях да се приготвя подобаващо по без дрехи, ама ей на - както каза Сирената по-назад в темата: децата развалят всичко.

# 569

Иначе за мен вече работата е главно за пари.

Сирен, защо една жена-трофей с провайдър, за каквато винаги се пишеш въобще използва времето си да работи за пари нещо, което не и доставя  никакво удоволствие. И парите всички знаем какви са за фриленс задачи от интернет.

Защо една жена-трофей, която нон-стоп набива на целия профил заплатата на мъжа си, не се занимава с трофейни неща като хобита, спорт и т.н. а работи за пари? Излиза, че си изкарала 6 години блато, за да работиш нещо неудовлетворяващо те, за малко пари. Но поне не го работиш много, това ли е наградата? Въпросът ми е искрен, защото не се връзват нещата, дето пишеш и сигурно изпускам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт