За парите и семейството

• 52 209
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 275
И в Хепи можеш да преядеш за 20 лв, вярно - сам, но ще преядеш. Е, освен ако не си прасенце по принцип и товариш самосвала с 2 кила манджа на хранене.

# 1 276
Хепи не е класа много отдавна, дори и там можеш да преядеш за под 20.

# 1 277
Какви класни ресторанти за обяд сънувате всъщност? Като давам пари за класен обяд, искам да го ям спокойно и бавно. Такава гъзария и дегустиране някак не ми се връзва с час, че и два обедна почивка на човек на заплата с премии.

# 1 278
  • София
Дори не знаех, че някога е било класа. Все едно О!Шипка или Кривото или Дон Домат да са класа. Ми не са, съвсем обикновени заведения са. Всяка седмица съм в някое от трите с детето, преди това, докато следвах, с колеги.

Идея си нямам кои са “класните” ресторанти в София, не ходя по такива места.

# 1 279
Сума ти хора написахме, че нямаме подобни “колеги с претенции”. Самата идея лично на мен ми е смешна - да ме притиска някой да ям в точно определено заведение. Пращам го на майната му и отивам да обядвам където аз искам.
Поначало Сирената подхвана темата колко много разходи имал човек като ходи на работа - например, ако е "задължен" да яде в Хепи. И аз бих казал на колегите да си гледат работата, но ако работата е невероятно доходна и държиш да се интегрираш в колектива, една подобна жертва не е голяма драма. Хепито не било престижно - кой твърди, че е върхов луксозен ресторант? Просто е място, където малко от малко се стараят и с обстановката и с кухнята за разлика от 90% от местата за хранене (назначава се готвач, желанието му да се доказва премината след 1-2 месеца и започва лотарията днес какво е решил да промени от рецептите или да спести някоя операция).

# 1 280
От няколко страници се чудя - верно откъде тръгна темата Simple Smile
Колко харча за обяд зависи първо и основно на колко дни съм от заплата. Бедняшка му работа.

# 1 281
  • София
Аз съм в ступор. Преподавател съм, ама то е непрестижно, а и в АУБ не мога да се пласирам, че с друго се занимавам. И Хепито за обяд ми е далече. Отивам да плача, че пак изпаднах от елитната група - нито съм дива бизнесдама, нито рационално мамче. Уф.
П.П. Провайдерът ми не знае, че е провайдер. Това нормално ли е или трябва да му изясня статута?

# 1 282
Според мен трябва срочно да му обясниш, че истинският мъж издържа семейство, така че - ако обича, да намери още една работа и да посъбере пари за по-шикарен хотел, преди да е дошло време за отпуска.

# 1 283
  • София
Точно Сирената да подхваща темата за колегите и кой къде яде, е смешно. Все едно аз да подхвана тема как се гледат три деца. Гьон съм там, не знам и не ме вълнува.

Работата ми не е “невероятно” доходна, но ми дава добри пари, а с колектива (ех, че думичка!) отдавна сме се интегрирали взаимно. Ядем кой където и каквото иска - един сандвичи, друг си носи, трети готвено, пети нищо, щото е на поредната диета. Когато се съберем да хапнем заедно, се разбираме за няма и минута къде ще се яде и отиваме.

# 1 284
Точно Сирената да подхваща темата за колегите и кой къде яде, е смешно.
Ето го стартът на Хепи дискусията:
Еми аз съм била 4 години в редакция и после още около 3 и половина по офиси - мисля, че все пак знам за какво говоря, като описвам съвсем стандартни елементи на работния ден. А ако левълът във фирмата е висок и яденето в Хепи е задължително, то наистина ходенето на работа може да излезе солено. И в буквалния, и в преносния смисъл.

# 1 285
  • София
Моята работа, пък, си я намирам за оптимална. За мен. Съотношението пари/интереси/свободно време/развитие ме устройва идеално. Не съм се замисляла, че ощетявам провайдера с нея, като го принуждавам да пазарува или прибира чиниите в миялната.

# 1 286
  • София
Точно Сирената да подхваща темата за колегите и кой къде яде, е смешно.
Ето го стартът на Хепи дискусията:
Еми аз съм била 4 години в редакция и после още около 3 и половина по офиси - мисля, че все пак знам за какво говоря, като описвам съвсем стандартни елементи на работния ден. А ако левълът във фирмата е висок и яденето в Хепи е задължително, то наистина ходенето на работа може да излезе солено. И в буквалния, и в преносния смисъл.
Висок левъл + ядене в Хепи, хехе. Темата вече звучи като сай-фай комедия.

# 1 287
  • Куциндрел
Сирената има опит кой как яде във фирма на обяд само от четене по интернет.

# 1 288
Тея провайдъри и дрън-дрън истории за сметки и протекции ми навяват разни мисли.  Все едно са извадени от ,,Разказът наа прислужницата,, но  с малко корекции. Сухо , студено и чак сърцето да те заболи, че си родена жена.

# 1 289
Редакция, значи.
Яденето на неща от Хепи за една редакция е бартер за реклама, храната е без пари или с чувствителна отстъпка. Просто не е шик и паралийско да кажеш, че фирмената култура тръгва от фирмените бизнес договорки и всъщност яденето в Хепи става с доставка на храна до офиса веднъж на 1 или 2 седмици.
И аз няколко месеца обядвах в един уж класен ресторант (не софийски), но от обедното им меню и с допълнителна отстъпка за служители - беше собственост на шефа.
То като се замислиш реално, кой семеен човек с поне едно дете дава 400+ лв за обяд навън месечно? Измислици на уонаби снобари са това.

Общи условия

Активация на акаунт