За парите и семейството

• 52 130
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 425
Absurt, и колко излиза викаш довършването, че не ми е минало през ръцете и не знам?

"Разбира се, че си зависима. Ако си представим хипотетично, че мъжът ти изплиска легена и те изхвърли заедно с децата, ти нямаш финансовата възможност нито да купиш жилище, нито да издържаш сама вас четиримата."

Вече имам. Ако ме беше питала дали е така преди около 2 години, щеше да е "не" отговорът. Но...живот, еволюция.

# 1 426
Аз купих без кредит и без наследствено финансиране. А нито съм, нито имам провайдер. Нито имам готвач, чистачка и т.н.
Ами колко му е ... 10тина години по 2000лв на месец да отделяш и купуваш кеш Simple Smile

# 1 427
  • На топло в неговото сърце.
Да при заплата 10К.

# 1 428
Малко е страшна тази мантра "всичко се променя и животът се върти" (не твърдя, че не е вярна), защото предполага неочаквани обрати.И не винаги всичко, което се случва, е само за добро.

# 1 429
Такова настървение към чуждите финанси!

Всичко тече и се променя.

# 1 430
  • София
Сирен, купих хубав имот в хубав квартал - продадох имоти, които не ми вършеха работа, но от които взех добри пари. Ако вие имате нужда от повече от едно жилище, ние не. Нито пък искам къща. Нямам проблем да издържам детето си, плюс кучето и двете котки, ако остана сама. Няма да се чудя къде да ходя и на чий врат да увисна.

Според мен си в зависимост. Рядко давам съвети, дори и в реала, но в твоя случай бих се замислила и бих подписала.

# 1 431
То няма такава, само един едничък ги изкарва.
Права си, Таис, с тази склонност към постоянно участие в леки препирни може да стане доста натоварващо в даден момент.

# 1 432
  • На топло в неговото сърце.
Е,значи тогава никой не трябва да създава семейство щом не докарва такива пари Joy
Големи локуми,голямо мерене,голямо чудо.

# 1 433
За мен зависимостта е в главата. Да, съпругът ми осигурява добър стандарт. За секунда не съм се почувствала зависима, нито пък той да е ''покровител''.

# 1 434
  • София
То няма такава, само един едничък ги изкарва.
Права си, Таис, с тази склонност към постоянно участие в леки препирни може да стане доста натоварващо в даден момент.
Той май беше с 12к, някакъв смътен спомен от сиреновите писаници ми се върти в главата.
Може и да бъркам, де.

# 1 435
Сирен, купих хубав имот в хубав квартал - продадох имоти, които не ми вършеха работа, но от които взех добри пари. Ако вие имате нужда от повече от едно жилище, ние не. Нито пък искам къща. Нямам проблем да издържам детето си, плюс кучето и двете котки, ако остана сама. Няма да се чудя къде да ходя и на чий врат да увисна.

Според мен си в зависимост. Рядко давам съвети, дори и в реала, но в твоя случай бих се замислила и бих подписала.

Тоест двама млади и прави работещи в рамките на работния си живот не са взели дори 1 жилище със собствени усилия? Е това не е постижение, сори. Това е постижение на предишното поколение плюс малко късмет на пазара.

Не, не мисля, че ще съм на далавера, ако подпиша.

И да, животът се променя, именно затова в момента не сме се хвърлили с още кредити и още жилища. На този етап - толкоз, като се съберат повече, ще мислим какво и как.

# 1 436
Няма изчитане тази тема...
Само да напомня, че хората, наричащи жените - домакини по свой избор, търтеи и паразити и какво ли още не, не са с нищо по - различни и достойни от тези, които се подиграват на чуждите професии.
И в двата случая се цели обида и унижение, което е еднакво грозно.
Иначе голямо мерене на финанси, голямо нещо. То верно, че темата е за парите, но не знаех, че е точно за парите на Сирената и за нейния кредит и вноски.

# 1 437
Ъм, а да получиш наготово имоти не те ли прави нещо като търтей? ми нищо чудно, че сте некомерсиални, все пак нямате жилищни цели, а там си трябват пари. Доста по-големи от парите за пътувания и глезотии...

# 1 438
  • София
Не на ''далавера'', ама че дума. Просто се опитваме да ти кажем няколко души, че ако провайдерът реши да те изрита, няма да ти е лесно. Но пък ти си знаеш.

Ъм, човек не си избира роднините и какво ще наследи. Иначе е ясно, че не е постижение, кой твърди обратното. Продадох, купих. Доволни сме. Така или иначе парите са вложени в апарамент, който струва доста повече от продаденото.

# 1 439
Ъм, а да получиш наготово имоти не те ли прави нещо като търтей?
Ако всяко следващо поколение допринася и развива полученото, не, не са търтеи. Не е нужно всеки да започва от нулата. Само на наскоро излезлите от пещерата им се налага.

Общи условия

Активация на акаунт