Женени от пръв поглед (II сезон) тема 1

• 45 897
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Калгари, Канада
За мен мухльо е човек, който не може да работи и няма мозък в главата. Наско определено не беше такъв. Нито го смятам за нечистоплътен.
Момчето си работеше, гледаше на "жена си" с обожание. Ако жената беше на място, да оцени, че той всичко би дал за нея, ако беше му повишила самочувствието вместо да го срине, щеше да е един щастлив брак. Това да си под чехъл, т.е. да не си водещият, не е беда, беда е да те водят в грешна посока или да те мачкат, че не искаш да водиш. Хората са различни, ако едни си търсят, човек по-силен от тях, други си търсят по-слаб, затова и се казва търкулнало се гърненцето намерило си похлупака. Важното е да има уважение и да им спори на хората. Много семейства и без уважението живеят, но в случая точно понеже Наско не беше мухльо не можа да изтърпи на надменността и грубостта на жена му. Не вярвам, че заемите са го отказали, пари се изкарват, но отношението на жена му беше кофти на ента степен. Има пътници за всеки влак, ще си намери правилния човек и той. А колкото да не ви се вярва, най-вероятно и  бившата му жена може да си намери някой. Кой знае, то хора всякакви. 😀

Новият герой Никифор няма нищо общо с Наско. Наско беше чиста душа без опит във връзките, вярващ във вечната любов. А Никифор е със самочувствие, че всяка жена би му целувала краката за това, че иска семейство и деца, че има работа, а видът му - малко прегърбен, като че ли скрива тези му черти. Освен това няма изказ. Глуповат, но със самочувствие. Затова и казах, пази боже да те управлява такъв човек. Това на пръв поглед де, тепърва ще го видим какъв е точно.

# 511
Аз лично не видях самочувствие в Никифор. Даже ми се струва доста смотан и задръстен. Изглежда ми, като мъж, който все чака на жената да взима важните решения. Иначе съм съгласна, че е леко глуповат, а от постовете му във ФБ стана ясно, че е и неграмотен.

# 512
Уникална комбинация е!

# 513
Аз имам приятелка, която не е щастлива с човека до себе си, но въпреки това остана с него и много искаше да има дете. Питам я защо? Защото знам, че ще се грижи за детето, въпреки че аз не съм щастлива. (Това по повод "добрия съпруг") Обаче и от тия "сигурните добри съпрузи" има изненади щото на моята приятелка нейния си хвана любовница, докато моята приятелка е бременна в 8мия месец. То в днешно време и на "чехльото" вяра да нямаш.

Точно това исках да кажа, но ти си го изразила по-добре от мен Simple Smile
Woox, не беше написано за теб, а за това как ми изглежда този Никифор
Скрит текст:
Не съм такъв човек, или поне все още си мисля, че имам време да намеря моя Човек (на 28 съм, във връзка, която е към своя край, струва ми се). Но разбирам тези, които се страхуват, не им се рискува и се примиряват с някой, който изглежда  "подходящ"

# 514
Млади са и си правят експерименти...... Когато те обвързва брак, ипотека, деца които обичат баща си ( има за какво), раздялата, щото си усетила тръпка с колегата става безмислена......Нещата могат да се наредят с малко усилия и от двете страни а, тръпката.... днес е тук , утре не е Wink

# 515
  • Бистрица
Здравейте и от мен. Аз съм дъщерята на Таня. Ще надигна малко завесата над някои обстоятелства покрай нея, без да навлизам в подробности около шоуто, за да спазя клаузите за конфиденциалност.
Преди една година, апартамента ни не беше обитаван от никой от семейството ни. В него живееше една жена, приятелка на майка ми от провинцията, на която услужихме, за да не стои апартамента празен. По това време майка ми тренираше националният отбор по художествена гимнастика във Филипините, брат ми живееше с приятелката си на друго място, а аз със съпруга и децата си в къщата ни в полите на Витоша. Живота се стече така, че аз се разведох и напуснах дома си, тъй като за сама жена с малки деца е трудно да поддържа голяма къща с двор в планината, където през зимата пада много сняг за почистване и отоплението изисква да се зареждат по 5 чувала от 15 кг пелети всеки ден, косене на тревата, дребни и по-едри ремонтни дейности. Така се върнах да живея в апартамента, в който съм израснала. Месец по-късно брат ми се раздели с приятелката си и дойде при мен. Няколко месеца по-късно майка ни се прибра от чужбина. Цяло лято правихме ремонти, дъщеря ми беше лятна ваканция след 1ви клас и всички дружно си помагахме кой с каквото може. Малко преди да науча за предаването обявих, че ще се изнасям. Затова и майка ми, когато съобщи новината ми каза, че "плановете ти за следващата седмица ще трябва да изчакат".   
Как човек може да започне НОВ семеен живот в дом, където е бил щастлив с любимия си човек, където всяка вещ има история или спомен, където сте отгледали децата си и са минали най-хубавите ви години, там където той няма вече да се върне, но и от където усещането за него никога няма да си тръгне...
Как ще се чувства и другият човек, който ще остане чужд за този дом?!
Обстоятелствата са достатъчно сложни, хората на тази възраст са вече изградени като характери, манталитет, убеждения, а ще трябва да се съберат с човек, когото не познават, да го допуснат до себе си, да му се доверят на сляпо, да го опознаят, да го обикнат дори... А те са хора, които са преживяли много. Носят товар, който е белязал живота им и това няма как да не окаже влияние и за тяхното бъдеще. Най-доброто, което могат да направят е да започнат "на чисто", на място, което е неутрално и не носи на никой от тях емоционални преживявания.
Някой беше питал за хонорари- няма хонорари в това предаване. Тук се търсят хора с чисти мотиви, иначе всичко би било обречено на пълен крах, ако трябваше да отсяват и хора, които търсят награда или друга облага.

Постът стана доста дълъг...

Приятно гледане!

# 516
Благодарим за включването и успех на новата двойка, заслужават да им се получи Simple Smile

# 517
  • Телиш/Плевен
zaxarni4ka, много ти благодаря за включването и дано ако майка ти и Светозар са един за друг, да са щастливи заедно дълги години! Heart На теб също пожелавам да откриеш щастието, преминала си през тежък и труден период. Hug
Всъщност според мен (а май и според повечето пишещи в темата) само майка ти и Светозар имат някакъв реален шанс да им се получат нещата. На мен лично само те и Никифор са ми симпатични. Изглеждат ми искрени, добри и честни хора. Останалите трима (Василена, Ивана и Мерал) и без това май са се записали повече за шоуто, отколкото за нещо друго...

# 518
zaxarni4ka, успех и от мен и на майка ти и на теб в живота и благодаря че сподели тук такава лична информация, не всеки би направил това.

# 519
Аз се чудя как стои въпроса с имотите и дълговете на младоженците, и как ще ги предпазват от евентуални претенции в бъдеще. Толкова хора не подписват точно заради това, да не им вземе друг имотите или да не предяви претенции, а тук подписваш с някой, който изобщо не знаеш кой е и какъв е.
Ако някой дръпне някое кредитче докато е официално женен, акво се случва с половинката, дали не става съдлъжник?

# 520
За това си има предбрачни договори, и мога да ви уверя, че ако има такъв двамата във връзката са спокойни, како за себе си така и за децата си.
Когато ние подписвахме брак все още нямаше такива договори, но подписахме такъв когато ги въведоха. Това е на-умното нещо, което съм направила.

# 521
Те вероятно подписват, че избират режим на разделност, макар че е ясно , че в рамките на предаването едва ли ще придобиват имоти. Ако някой тегли кредит, той си е за него- те бързичко се развеждат Simple Smile По-интересното, ако има някакъв инцидент-нещастен случай с някой от участниците (теоритично е възможно) по време на брака , съпругът си има наследствени права. Възможно е да се консултирали и да са съставили завещания обаче.

# 522
Сигурно се анулира брака ,ако не се харесат ,едва ли е развод.
Светозар спомена ли ,че жена му ,която е починала,  е втори брак за него ,или бъркам?

# 523
Брак, сключен по българското законодателство, не може да се "анулира", а само да се прекрати. Един от начините за прекратяването му е развод. Друг начин е смърт на съпруга/съпругата....

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 19:06 от libellule123

# 524
Брак, сключен по българското законодателство, не може да се "анулира", а само да се прекрати. Един от начините за прекратяването му е развод. Друг начин е смърт на съпруга/съпругата....
Благодаря ти ,не знаех.
Значи ,така или иначе, всеки от тях ще се сдобие с по един брак и един развод ( наистина мисля,че не си подхождат и ще се разделят ).

Общи условия

Активация на акаунт