Женени от пръв поглед (II сезон) тема 1

• 45 898
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Хайде и аз цоп в новия сезон! Изчетох ви, както винаги много интересно - темите са по- забавни и от самите епизоди! Даже много повече неща разкриват за участниците! Simple Smile

Отново "специалистите" ме втрещиха - имам чувството, че тези хора се правят антиреклама - първо с избора си, втора с поведението си на екран - на мен не ми вдъхват доверие изобщо - изглеждат ми като хора, които само повтарят заучени фрази и не навлизат в дълбочина изобщо - не бих им се доверила. Маги, ако това е Маги на Слави е много простовата, даже прекалено, не че той е нещо кой знае какво, но дори и за него ми изглежда твърде повърхностна.

За двойките - определено са търсили сеира - без значение дали не е имало достатъчно различни типажи при подбора или просто са решили, че така ще е по-интересно, но са заложили на противоречията - един вид предизвикателство - дали въпреки "определен" проблем любовта може да пламне! Simple Smile Всичките тези неща, за които си мислим, че на пръв поглед двойките имат нещо общо, всъщност са нещата, които ще се окажат проблем във връзката им.

Първо възрастната двойка - да и двамата имат общ проблем - загубили са съпруг и са се сблъскали с диагнозата "рак", но това може повече да им попречи, от колкото да им помогне. Без да ми се е случвало, мисля, че когато някой остане сам заради съдбата, а не защото се е разделил с половинката си - любовта към бившия остава завинаги и дори човек заради носталгията и мъката от загубата започва да го идеализира като помни само хубавото и забравя проблемите. Няма лошо да потърсиш нова любов, но дали на тази възраст можеш да бъдеш толкова отворен и да приемеш новия човек без да си мислиш - ама мъжа ми, жена ми не правеха така - те бяха други! Едно е да искаш, друго е да си способен да го направиш! За мъжа не знам, но жената определено не ми се вижда готова. Съгласна съм, че двамата имат най-много шанс, все пак те са друго поколение, изглеждат интелигентни хора - ще си дадат шанс и на другия и на себе си, ще поживеят дори заедно, но според мен няма да се получат нещата - твърде много образите от миналото ще изплуват и ще пречат - те търсят нов човек, който да запълни празнотата, а не осъзнават, че празнотата ще си стои и за новия човек трябва да направят друго място - той си е нов, не заместител на предишния. За диагнозата рак - може и да се изплаши мъжа, веднъж е загубил жена поради тази причина, ще има ли сили да си го причини отново? Едно е да се грижиш за човек, с който си бил цял живот, друго е да започваш връзка с някой, който в момента има проблема. От друга страна пък може и да изпитва и някакви скрупули да отхвърли жена, която не му допада, но има същия проблем като бившата му съпруга - за да не я нарани или пък да го приеме като някаква възможност за реванш - нали все се чудел можел ли още нещо да направи? Абе всичко това повече ще пречи, от колкото да ги обединява.  Иначе не мисля, че той е толкова зле финансово, къщата е малка, но пълна с някакви колекционерски предмети, е не са супер ценни антики, но не са и никак евтини и за да има някой такова хоби - определено има и средства за това. Това със загубата на къщата и измамата- смятам, че ще се окаже афера с жена. За нея - определено иска да се махне от къщата - не само за да освободи място на децата, но и за да избяга от спомените, които вещите й навяват.

Мерал и Ивана - уж млади, успели, поддържани хора, но всъщност пълна противоположност. Е да - може и да се харесат - той нея визуално, тя него финансово(ако се заблуди в началото) и сигурно биха изживели интересна връзка, но не са хора, които биха създали семейство и биха били щастливи заедно. Нейната професия не се връзва по никакъв начин с представите му за морал  и патриархални отношения в семейството. Иначе като хора - смятам, че момичето просто си прави реклама - даже може някой чичко паричко да е платил за нейното участие във формата, защото преди него тази "успяла" певица не беше известна на никого! Simple Smile Сигурно е симпатично и весело момиче, но до там - твърде пошли са й песните и мисля, че дори за жанра са си много ниско ниво. Като гледам семейството и е  доста бедно и явно от много малка се  е налагало да се прехранва сама, повече с визията си, от  колкото с песните си. Мерал е някакво обикновено, средностатистическо момче, което си има добра работа, нормални доходи и живее без да се притеснява, но в никакъв случай не е богат - то си личи и по поведението му - никой успял човек не афишира колко е богат и никой мъж, който е имал много жени не се хвали с това!:) Може да е имал връзка с някоя девойка, чиито мама и тате не са го одобрили заради произхода му и сега да му е комплекс  - каза нещо, че момичета, с които бил живеели в свят на фалш и интириги! Simple Smile Тях ги виждам като хора, които ще се позабавляват за сметка на предаването и ще се разделят - той ще се хвали със завоеванието си и ще е по-атрактивен вече сред младите девойки, защото е разпознаваем, тя ще си извлече дивидентите за кариерата!

Другите двама Василена и Светлозар ли беше също нямат нищо общо! Ама тя имала дете, пък той искал дете. Ама чакайте малко!!!!!! -тук говорим за типичния балкански мъж - иска дете, ама свое! Simple Smile Иска неговите собствени гени и тези на майка му да се продължат, не да гледа чуждо! Simple Smile За мен това, че тя вече има дете повече ще то отблъсне, от колкото ще му помогне да я приеме. На мен той ми прилича на човек, на когото не му се правят много усилия да приеме и опознае детето на партньора, а и може да реши, че Ивана няма да се реши лесно и скоро на второ. След като му разгледах фейса и видях любовните обяснения към майка му и приятелката и аз мисля, че или е гей или мъж, който няма никакъв подход към жените, като повече клоня към второто. На всички снимки е прегърнал някоя мацка, която видимо е позната или колежка и се вижда, че тази прегръдка по-скоро я притеснява, защото се усмихват сконфузено и леко дори се дърпат - езика на тялото показва, че не им е приятна тази демонстрация на близост. Може би не е лош човек и сигурно иска да срещне подходящия партньор, но малко ми прилича на Наско - струва ми се леко отчаян в желанието да му се случат нещата. От друга страна Наско беше склонен на всичко за да се хареса на жената до себе си(въпреки че тотално объркваше нещата), докато сега Светлозар ми се струва, че няма да се мори много - бързо ще реши, че явно жената има някакъв проблем, щом не го приема - имам усещането, че то този момент така е подхождал - на принципа "кисело е  гроздето".  Василена пък ми изглежда дете на заможни родители, която е имала неподходяща връзка с обвързан мъж. Не вярвам да се издържа от този сайт - по-скоро й е за забавление, мисля, че тя и към предаването подхожда така - търси си някой, с  който да се забавлява, а не баща на детето й. И си е права за себе си - най-вероятно детето си има баща и си поддържа контакти с него, от друга страна - финансова помощ явно не й е необходима - нейните интереси се свеждат до това да се издокара и да излезе някъде с някой готин - Simple Smile, за съжаление обаче я събраха с човек, който е пълната противоположност. Мисля, че и двамата ще бъдат разочаровани още в началото и дори няма да го скрият. Тя защото ще е наистина, а той защото веднага ще разбере, че няма шанс при нея и по-добре да не се и насилва. А за това, че не желае детето да присъства на сватбата аз я подкрепям напълно. Все пак детето е отговорност и не може в живота му да влизат хора, които не са проверени и преценени. Това може на документи да е истинска сватба, но на практика не е - редно едва когато нещата са сигурни и е ясно какви точно са им отношенията да му позволи по-задълбочен контакт. Много объркващо е за едно дете - ето за този човек се ожених, сега живея с него, ама не знам дали искам да живея и дори не знам харесвам ли го. Най-вероятно дори ще изпрати детето временно при баба и дядо за да може тя да посвети повече време на предаването.

# 496
  • Варна
Не се кахърете чак толкова. След като сключат брак нали ги пращат на почивка, ще се позабавляват и после кой от къде е. 😁

# 497
Също и че нямам особено чести контакти с потенциални младоженки в ежедневието си, а като видя някоя в някое заведение, която да ми привлече вниманието, не я заговарям, за да не ѝ досаждам или просто защото не съм сигурен какво да ѝ кажа различно от "здравей, аз съм ***" . Simple Smile

Те хубаво казват, че ако било писано щяло да стане, но ако някой не е активен, колкото и да му е изписано - нищо няма да стане.

В един момент просто става изморяващо.

Грешна ти е тактиката, затова. Нямаш големи шансове със случайни запознанства по заведенията. И да откликне някоя, няма да е точно това, което търсиш... да го кажа по-меко.  Laughing
Помисли за други места, където да се запознаеш с различни жени – спорт, хобита, приятелски компании... И в процеса на общуване ще намериш подходящата за теб.
Не търси само с очите, щом искаш сериозна връзка, семейство и деца.

# 498
Аз оставам с впечатление , че той не търси на всяка цена, по-скоро се надява(..хм..даже не съм сигурна , че това в най-точната дума) да му се случат нещата спонтанно. Записал се е в предаването, за да види, доколко такъв тип странични хора, наистина биха могли да му помогнат и евентуално да потърси професионална помощ, ако реши, че наистина може да вярва на професионалните да го срещнат с подходяща за него жена.

# 499
Цитат
Наско си беше Ок, работеше си човека, с една стабилна жена до себе си ще е идеален съпруг. Парите се изкарват, богатството не е в тях.

Не съм съгласна. Насето си беше пълен мухльо, който си търсеше чехъл, под който да се завре. И така и стана. Само дето чехъла беше прекалено тежък за него, защото вървеше с кредити, които се очакваше той да погасява, а той нямаше такава възможност. Това е мъж, който по никакъв начин не би направил впечатление на някоя жена. Изглеждаше нечистоплътен, беше доста простоват, затова и беше такъв добряк. Нищо мъжкарско нямаше в него

Стефан си беше ясен - чалга-плейбой. Затова не им се получиха нещата със Светла, въпреки заявката, която дадоха по време на снимките. Георги беше най-стабилен от всички. С w00x дори си приличат по това, че знаят какво предлагат и не правят компромиси с изискванията си към жените. Гергана беше същата в това отношение. Просто някъде се разминаха. Всъщност дори не разбрах къде се скъса нишката при тях. В един момент всичко беше наред, а в следващия вече не се харесваха. Предполагам, че някои кадри са ни били спестени, затова и не стана ясно, защо не се случиха нещата между тях.

Направи ми впечатление, че всички съобщаваха на семейството си - по-младите на родителите си, по-възрастните на децата си, а само Василена съобщи на приятели. Не видях нито един от двамата й родители на записа.

# 500
Здравейте,
Чудесна тема за обсъждане Simple Smile  Едва вчера я видях Simple Smile

И на мен ми се виждат много странни тези двойки..
Не разбирам защо примерно Светлозар има златни пръстени, лъскав часовник, дъщеря.. пък бил изгонен на улицата. А защо не е останал при щерката, и къде изобщо живее тя?

''Тях ги виждам като хора, които ще се позабавляват за сметка на предаването и ще се разделят - той ще се хвали със завоеванието си и ще е по-атрактивен вече сред младите девойки, защото е разпознаваем, тя ще си извлече дивидентите за кариерата!''
 + 1, точно моето мнение  за ''певицата'' и турчина Simple Smile

А Василена..леле.. неизживяно детство и мечти..и макар и на 33 с дете, още не е приела, че тези мечти - да е принцесата-булка от приказките - няма да се сбъднат (вече). Още не го е преглътнала.

Никифор.. да, никакъв подход явно няма. Старомодно възпитан, тип ''на мама момчето е прекрасно, и ако някоя не му обърне внимание  - тя няма вкус; а аз ще му направа супичка, да го утеша''. Нещо ми изглежда, че няма решителност, нито амбиции. И чака някоя него да го хване. А ми е чудно, че не е имало такава, защото познавам доста жени, омъжени за някой, просто защото е бил тип ''добър съпруг'', без да са го обичали и т.н. Просто ''семеен тип чехльо"

# 501

Не съм съгласна. Насето си беше пълен мухльо, който си търсеше чехъл, под който да се завре. И така и стана. Само дето чехъла беше прекалено тежък за него, защото вървеше с кредити, които се очакваше той да погасява, а той нямаше такава възможност. Това е мъж, който по никакъв начин не би направил впечатление на някоя жена. Изглеждаше нечистоплътен, беше доста простоват, затова и беше такъв добряк. Нищо мъжкарско нямаше в него

Хахаха, и аз нещо подобно си мислех. Той иска и се оставя да бъде командван, просто трябваше да е мааалко по-леко това командване. Така че да не му мачка съвсем самочувствието и да го оставя да се чувства като мъж, все пак.
Страничен въпрос - ''беше доста простоват, затова и беше такъв добряк.'' -  всички простовати ли следва да са добряци, и съответно - всички добряци ли са простовати? Стана ми интересно, лични причини Simple Smile

п.п. Много исках Светла и Стефан да останат заедно.. тя май се беше и влюбила, милата

# 502
Хахаха, и аз нещо подобно си мислех. Той иска и се оставя да бъде командван, просто трябваше да е мааалко по-леко това командване. Така че да не му мачка съвсем самочувствието и да го оставя да се чувства като мъж, все пак.
Страничен въпрос - ''беше доста простоват, затова и беше такъв добряк.'' -  всички простовати ли следва да са добряци, и съответно - всички добряци ли са простовати? Стана ми интересно, лични причини Simple Smile

п.п. Много исках Светла и Стефан да останат заедно.. тя май се беше и влюбила, милата

Не разбира се Simple Smile Просто един интелигентен, уважаващ себе си мъж с някакво нормално самочувствие не би позволил на жената до него да го мачка и да се държи с него по начина, по който Антония се държеше. Мъжът може да е добряк и без да позволява такова отношение към него. При него просто важеше израза "Толкова е добър, че чак простее." Познавам такива хора - добри, добри, та чак глупави. Но това със сигурност не важи за всички добри хора Simple Smile В интерес на истината Никифор ми се вижда подобен тип мъж, поне на първо четене. Но пък той е скорпион - може и да се крие нещо не много добро под повърхността

# 503
Също и че нямам особено чести контакти с потенциални младоженки в ежедневието си, а като видя някоя в някое заведение, която да ми привлече вниманието, не я заговарям, за да не ѝ досаждам или просто защото не съм сигурен какво да ѝ кажа различно от "здравей, аз съм ***" . Simple Smile

Те хубаво казват, че ако било писано щяло да стане, но ако някой не е активен, колкото и да му е изписано - нищо няма да стане.

В един момент просто става изморяващо.

Грешна ти е тактиката, затова. Нямаш големи шансове със случайни запознанства по заведенията. И да откликне някоя, няма да е точно това, което търсиш... да го кажа по-меко.  Laughing
Помисли за други места, където да се запознаеш с различни жени – спорт, хобита, приятелски компании... И в процеса на общуване ще намериш подходящата за теб.
Не търси само с очите, щом искаш сериозна връзка, семейство и деца.

Тия работа всички ги казват, вярвай ми. Simple Smile В реалност обаче нещата седят по по-различен начин.
А и никъде не съм казал, че искам семейство и деца. Simple Smile
Не започвам нищо с предварителни очаквания, защото това предразполага към провал, дори и такъв да няма. Предпочитам всичко да се случва по естествен начин. Ако имаме ясна представа какво искаме да се случи, вероятността да останем разочаровани, защото не се е случило е голяма. А в същото време, може да се е случило нещо различно, но по-хубаво и тези ни първоначални очаквания няма да ни позволят да го видим и оценим.
Надявам се, че съм успял да изразя мислите си.

Аз оставам с впечатление , че той не търси на всяка цена, по-скоро се надява(..хм..даже не съм сигурна , че това в най-точната дума) да му се случат нещата спонтанно. Записал се е в предаването, за да види, доколко такъв тип странични хора, наистина биха могли да му помогнат и евентуално да потърси професионална помощ, ако реши, че наистина може да вярва на професионалните да го срещнат с подходяща за него жена.

С правилното впечатление оставаш.
За професионалната помощ не си права обаче.
Записах се, за да си направя експеримент и да си докарам някакви емоции различни от сивото повтарящо се ежедневие. Simple Smile Не съм се записал със сърчица в очите, вярвайки, че ще ми намери някой жена, защото "вече е време".
Дори бях решил, че ако ме изберат и ако ми намерят подходяща жена, ще се разведем след края на предаването и ще започнем връзката си по нормалния начин. Като гаджета. Да живееш с партньор, с който си се ЗАПОЗНАЛ преди 4 дни е немислимо в моите очи. Всичко си има ред, по който нещата трябва да вървят. Като рецепта за сладкиш. Simple Smile

И чака някоя него да го хване. А ми е чудно, че не е имало такава, защото познавам доста жени, омъжени за някой, просто защото е бил тип ''добър съпруг'', без да са го обичали и т.н. Просто ''семеен тип чехльо"

Ей тоя манталитет много го мразя!

# 504
Аз имам приятелка, която не е щастлива с човека до себе си, но въпреки това остана с него и много искаше да има дете. Питам я защо? Защото знам, че ще се грижи за детето, въпреки че аз не съм щастлива. (Това по повод "добрия съпруг") Обаче и от тия "сигурните добри съпрузи" има изненади щото на моята приятелка нейния си хвана любовница, докато моята приятелка е бременна в 8мия месец. То в днешно време и на "чехльото" вяра да нямаш.

# 505
Това не го разбирам.

# 506
И аз , но по скоро приятелката е гледала някаква сигурност. Имала е подходящ човек, който е смятала , че ще е добър родител, а може да е била в напреднала възраст и да не е била сигурна, че ще намери скоро нов човек, с който да създаде семейство. Явно просто е искала дете на всяка цена.
А на чехльото може да му е искало да смени чехъла с нов по-удобен...

# 507
  • Варна
Егати объркания живот, зорлем си го причиняват. Страшно тъпо е да си прецакаш живота, мислейки, че със схеми некви ще си що-годе ок.Аз съм на мнение, че човек трябва да е щастлив с половинката си, да,правят се компромиси, ама чак пък толкова.

# 508
Или само приятелката му го възприема като чехльо Grinning, а той е решил да потърси някой с който по му върви.

# 509
Да! Как не гръмват от това изкуствено щастие не ми е ясно, но и това ще се случи рано или късно.

Общи условия

Активация на акаунт