OPA*******L2 , това е кода, звездичките 7 броя са цифри. Не ми позволява да го въведа целия, пробвах само цифрите, невалиден, моля за разяснение. Вероятно вече е писано, извинете.
Миналата година с бая зор я попълних, че имах да събирам доходите от няколко местоработи при попълването на Приложение 1. Но от 2018 г. съм безработна, плащам си единствено здравните осигуровки. Сега като попълвам приложение 6 (за доходите от игрите), виждам, че има редове в които трябва да се декларират и "Окончателни осигурителни вноски по чл.40, ал.5 от ЗЗО, включително за минали години." Да разбирам ли, че платените от мен здравни осигуровки за годината ще бъдат приспаднати от облагаемият доход? И всъщност облагаемият ми доход ще бъде намален и от там и данъка, който трябва да внеса ще е по-малък? 

Миналата година с бая зор я попълних, че имах да събирам доходите от няколко местоработи при попълването на Приложение 1. Но от 2018 г. съм безработна, плащам си единствено здравните осигуровки. Сега като попълвам приложение 6 (за доходите от игрите), виждам, че има редове в които трябва да се декларират и "Окончателни осигурителни вноски по чл.40, ал.5 от ЗЗО, включително за минали години." Да разбирам ли, че платените от мен здравни осигуровки за годината ще бъдат приспаднати от облагаемият доход? И всъщност облагаемият ми доход ще бъде намален и от там и данъка, който трябва да внеса ще е по-малък? Препоръчани теми