Mами в Италия 10

• 18 150
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Най-после ви изчетох леле страхотни сте с вас ми е много гот щото не ми остава време да мисля много за проблемите !
Та на въпроса за имената на Самира го избира майка ми , от филма "Кобра-11",а освен това е с нейната буква тя се казваше Светла , бащами се казва Мавроди , а сестре ми Ася .Така са включени и тримата ми най-най-близки в БГ , при все това и една от зълвите ми се назва Самира та и нея я направихме щастлива.
Тя е майка на 3 момчета и със съпруга си много се радват на дъщеричките ни.
А на беба до последно съм се карала с мъж ми за името и беше ми казал , че майка (му) щяла да каже как да се казва .Та името беше Фатим-Зохра , та се тръшках бая и накрая преди да родя една жена ме светна че имало Мадона Ди Фатима и решихме да го съкратиме и остана Фатима.
Ние днес сме кисели и цял ден се гушкаме дори и навън малката не беше доволна ,но е нормално явно днес не и е ден.
Самира , вече в къщи е без памперс но сега остово да го махнеме за навън и в леглото и това ще стане има време .
Ще пиша по-късно , че следмалко пак трябва да излизаме .

# 121
Гери,те мъжете нали знаеш че лесно се плашат от въображаеми отговорности от типа на брак и челяд.Наскоро проведохме един диалог м-у мен,неговата бивша тои и мъжа на бившата,добър негов приятел(тук стана като в дързост и красота).Диалога доста приличаше на тенис по двойки,само дето бяхме две жени сръщу два "Мъжа".Бившата нали е бременна и тя та я чакаме да роди всеки момент.Нас жените много ни издразни изказването от тяхна страна че мъжа горкия носел видиш ли "такава голяма отговорност" и че ние не сме знаели че не било толкова лесно да станеш баща колкото ние сме си мислели.Представяш ли си каква наглост?!Не стига че се тормозим като луди по време на бременността,страдаме като кучета при раждането а после се превръщаме в затворници с по едно гжуле привързано към крака(бебо)без което не можем да мръднем перем,готвим чистим,възпитаваме,ходим на работа и вършим всичко това с лжубов и никога не се оплакваме,ами и видиш ли едва ли не трябва да ги съжалим милите че нашата бременност е леко стресираща дори и за мъжа който толкова е желал жена му да се закръгли в корема.Направо луди ги направихме.Ама полезно нещо е това мъжа да присъства на раждането,щото някой господа нямат и бегла идеа за какво се говори в същност.Така че не  e само твоя син принц с неговите 80 %.Аз някаk си тайно си мисля че няма мъж достигнал 100%.
Иначе адски уважавам и обичам мъже и жени като твоя съпруг които не се страхуват да живеят с друг който има дете от предишен брак.Много са малко такива хора,за съжаление.
Шапка му свалям.

# 122
Ех, за бременеенето и раждането май вси4ко е много относително. Вярно, 4е природата ни е устроила с нагласата по- рано да се отдадем на създаването на поколения...И 4е е по- добре по рано, отколкото късно, но възрастта не винаги е от голямо зна4ение.

Примерно в от4етния ни форум (септемвр. беб4ета) има сумати моми4ета, дето по на 20 и кусур години са с проблемна бременност, лежат в болница за задържане и се полу4ават най- разл4ини усложнения. Аз самата (октомври Ще стана 26) трябва пове4е да по4ивам, заЩото док. ми беШе казала, 4е съм се пресилила с дом. работа, пазаруване и разходки.

А една моя приятелка тук роди миналата година (на 40 години е  Blush) и си работи до последния месец и си роди без проблем...Хай ходи се разправяй Rolling Eyes

Така 4е, вярно от една страна е по- хубаво по- рани4ко, но от друга страна само възрастта не е гаранция. Така 4е кандидат мами над 30, над 35 : смело напред Wink

mcdirock : снаха ми винаги е имала разШирени вени, проблемът се засили след раждането. Така 4е тази година, когато детенцето стана на година и спря с кърмене и т.н., се оперира. Те с брат ми живеят в Русия: зна4и приемат я за един ден в болницата и правят някаква козмети4на операция с местна упойка. После стоя бинтована една седмица и сега казва, 4е краката са и супер и са  се зали4или даже и Шевоветe. А това за лазера не съм го 4увала newsm78 Ма сигурно е много добро, рови из интернет да видим какво Ще изко4и. Peace

# 123
  • Italia
Хайде да ви по4ерпя за здравето на мъжа ми:днес има имен ден  Grinning

и за специално за бременните мами  Wink

# 124
Меги Хъ newsm65 ,не знам каква е твоята гледна точка,но възможно е истината да е някъде там,като в досиетата хикс.Моето семейство никога не е било богато,винаги е принадлежало на средната класа.Половината от членовете му са медицински работници а другата половина хора на изкуството.След 90 година обаче всичките  започнаха да си задават въпроса как ще изкараме месеца и кое да отрежем от списъка с нужните неща,така че парите да стигнат криво -ляво.Всички работят а някои от тях и на две места.Само че парите пак не стигат до никъде.Баба ми навремето е изгледала две деца със заплатата на медизинска сестра,разведена е ,никой не и е помагал и двете и дъщери са с виши образования,едната дори с две ,едното от които в чужбина.И е успявала да закърпи положението.Докато сега ако ние не даваме по едно рамо, ако е сама просто е обречена да загине.Не знам дали си даваш сметка колко са трагични нещата в бг.Възможно е пък точно твоето семейство да е забогатяло през годините,на което бих се зарадвала искренно. Wink

# 125
Влади ,аз също много се възхищавам на съпруга ми,но не само на него - цялото му семейство прие дъщеря ми(при положение,че съм му първа съпруга и той  няма деца),така че сега е 100 процента внучка и племенница. Hug
  В интерес на истината,цялата история с него,от запознаването до брака..стана абсолютно неусетно(както се шегуваме и двамата-имало е пръст на съдбата!  Wink )
Нито съм имала зор да се омъжвам,нито да оставам в Италия.Да не говорим ,че в личен план за мен като кариера е връщане с две крачки назад!
  Но още в началото исках на него да му е ясно,че детето ми е даденост и който ме иска,трябва да приеме безусловно и нея. Peace

Само като протоколни факти ще добавя,че биологичния й баща от години не е пращал и стотинка за нея (естествено длъжен е по закон,и живее в САЩ,не става дума да няма възможности.)Да не говорим колко години се съдихме за развод..той просто не се явяваше! Twisted Evil
  Масимо понякога е по-грижовен и от мен.Сега ,когато дъщерята е в Холандия,всеки ден ме пита обаждала ли се е ,как е и т.нат.?

А за процентите..ще му добавя лихва плюс разните TAN и TAEG...и ще доближим 100! Laughing
  Другото е божа работа!  Wink

Права си denise всичко си е индивидуално!

А mcdirock ,майка ми има разширени вени,но тя разни мазила и илачи ползва.За лазера-предполагам като технология и може да е по-ефикасна.Разгледай из нета за някакво инфо!  Peace
  Веднага си взимам коктейлче!  Wink Да ти е здрав Паоло и на ръце да ви носи с Джулката!  Hug
   bouquet

# 126
Меги Хъ newsm65 ,не знам каква е твоята гледна точка,но възможно е истината да е някъде там,като в досиетата хикс.Моето

Не, не за тази тема ставаше въпрос. Ама аз все ти се чудя как не те мързи да изписваш х и к с  Grinning

# 127
Днес по случайност ви отворих темата (понеже не съм от Италия както  се вижда от аватарчето ми нали няма да ме  smile3513) и четох , четох... Crazy

ама имам едно въпросче към amymommy :
Цитат
Нас жените много ни издразни изказването от тяхна страна че мъжа горкия носел видиш ли "такава голяма отговорност" и че ние не сме знаели че не било толкова лесно да станеш баща колкото ние сме си мислели
Не можах да разбера какво им беше становището т.с. какви доводи казаха за "особено тежкото им положение"  newsm78

# 128
  • Italia
Ха Влади и ти ли си лекарско 4едо  Grinning Зна4и ставаме 3 ве4е  Wink В наШата рода са все доктори ( гинеколог,о4ен лекар и фармацевт),дядо ми е рехабилитатор,баба ми е у4ителка, другата ми баба  ( бог да я прости) беШе икономист,4и4о ми строителен инжинер а майка ми филолог. #Crazy
Гери аз все се каня да те питам на майка ти как и е фамилията да питам баЩа ми дали я познава слу4айно ( пък и Щом са съседи )  newsm78
Влади ти от София ли си ? Може и да си го писала някъде по_напред ама аз не помня  Thinking

# 129
Абе я да попитам мамите:настояЩи и бъдеЩи някоя от вас има ли проблеми с разШирени вени.  Thinking На мен след раждането ми се разгони фамилията ( то си ми е и наследствно  Confused )и сега много ме мъ4ат.
4етох,4е имало някакъв нов метод за ле4ение laser endovascolare и мисля да се пробвам. newsm78
И аз се то4а на салдите в събота ама ха да видим  Twisted Evil
Вие предполагам сте 4ули или 4ели за екс футболиста на Юве Песото: сега пиШе ,4е не се знае дали Ще оживее  Sad

аз имам разширени вени. и то 1та е за операция.
не поради раждане, а поради проблеми с тегло плюс много тежка наследственост от дядо ми.
ако използваш лазерния метод ми кажи отзиви.
историята ( според лекаря ми) е следната - дори и след операция (която не е безопасна, т.е вероятността след това да тръгне тромб е някаква все пак) ще се появи отново.
при разширените вени е мнгоо важно състоянието на коремната мускулатура ( защото тя ги държи). тоест, повечко коремни преси, повече движение, избягвай топлото за краката си, а също ги 'вири' нагоре във всеки удобен момент.
да имаш разширени вени е кошмар, който иска профилактика, за да не станат , като моите.
можеш да ги мажеш, има един ппрепарат Венорутон гел ( или не помня как се казвашв), но моята е голяма и не подлежи на прибиране.

Да ти е жив и здрав именника! взимам мохитото)))  Wink

звездичке, това ми е новия ник)) аз съм бивша ленилаф))))

# 130

Hug  bouquet Явно  обичаш разобразието! Hug Heart Eyes

Mr. Green

Обаче знаеш ли какво се зачудих  newsm78 от как си беше измислила ник-а ленилаф? newsm78

# 131
  Мц Ди Роцк:
Да ти е жив и здрав именника  bouquet ,хей,много предвидливо същество си,веднага си вземам Моитото.
Мои Флуорр-иии има Ч.Р.Д на 2 ,иии не ми стига фантазията как ще ходя в тези жеги до Торино за подарак,че аз като вкарам мухата в главата ,това което съм решила да купувам докато не го взема не мога да спя вечер.А и трябва да се организира и парти в нас на двора...и торта смятам да стегна,мани,мани...
А Гери на теб какво да ти кажа,някои бащи,хм бивши съпрузи им е малко да ги гръмнеш.Ама то един ден всичко им се връща.И моя баща не ми плащаше издръжка ,въпреки че се разхождаше със някакъв спортен модел Опел като състезател от формула 1,а гардероба му беше и остава и досега безупречно подбран.Но сега вече като остана сам,на 55 и си дава сметка че е пропилял живота си напразно и че няма един близък човек.Освен мен,аз отдавна преодолях яростта си към него и му простих че беше малко баща.Но той продължава и ще продължава да се самонаказва за това което е бил в миналото.Младостта е нагла,старостта е място за равносметка.
А иначе съм била щастливо дете обожаващо майка си,гледала ме е като писно яйце easter

# 132
  • Italia
Аз ей това намерих в нета за разШирените вени и сега смятам да се посъветвам с джи пито ,да взема импенятива и да вървя в болницата да видя какво Ще ми кажат. Даже тук в Оспедале Сакко май един от дофторите в отделението по анджолоджия ( как се казва на бг  newsm78 ) е българин :

Lo staff  dell’Unita’ di Angiologia e del Centro di Ricerca

Il personale si riferisce all’Unita’ di Angiologia e al Centro di Ricerca per la Prevenzione e la Terapia della Patologia Vascolare Periferica

Personale medico:
Mariella Catalano (Responsabile)
Marzio Minola
Edoardo Perilli
Gabriele Dimitrov

# 133

Hug  bouquet Явно  обичаш разобразието! Hug Heart Eyes

Mr. Green

Обаче знаеш ли какво се зачудих  newsm78 от как си беше измислила ник-а ленилаф? newsm78

ЛЕНИ ЛАФ  - Лени си лафи
после
ЛЕни - всички така ме наричат
и ся
ЕЛЕНА - че нещо ми писна Лени.
после пак ще стана Ленилаф и ще ги врътна
имах и втори ник  Фокс енд Хънт, но Дивиана  Naughty не ми позволи)))
 Peace

# 134
  • Italia
Влади,МакДиРок съм  Wink
Ти какво мислиШ да му купуваШ на твоя 4овек

Лени заЩо не ти е позволила Дивиана да си Фокс енд хънт newsm78

Общи условия

Активация на акаунт