Лидл 125 - Мартенска инвазия от стикита :)

  • 114 256
  • 1 755
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Мнения: 21 562
Извинете за оф-а, обаче как се съхранява отворено парченце кашкавал по-дълго време? Ние в къщи сме любители на сиренето, кашкавалът се харчи по-бавно и много често половината го изхвърлям, че мухлясва. И аз харесвам Родна стряха на Лидл, и този на Маджаров, но от овче мляко, обаче той вече е безумно скъп, а и се продава на още по-големи парчета.

# 1 501
  • София
  • Мнения: 16 731
Замразяваме го в камерата . Голямата пита на Йотови например я разрязвам на по-малки парчета, в пликове и в камерата. 

# 1 502
  • Мнения: 50 636
При нас не се задържа, но бих изрязала мухъла и направила на пица или друго...

# 1 503
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 734
... кашкавалът се харчи по-бавно и много често половината го изхвърлям, че мухлясва.
това е пеницилин бре.  #Cussing out
съвсем леко почисти власинките от мухъла. после опитай едно парченце и ще видиш какъв готин вкус има.

# 1 504
  • Мнения: 11 784
И кашкавал, и сирене съхранявам в кутии, ако са ми свободни - стъклени с капак, ако не - в едни пластмасови от ИКЕА. Качественият кашкавал, ако е добре узрял няма да мухляса, ако стои дълго, а ще се втвърди.
Иначе колкото до мухъла - специално правят такива сирена, направо си става дом.пр-во в другия случай 😝

# 1 505
  • Мнения: 1 495
Хвърлих око на пречиствателя  за въздух, ама въпроса е дали ще могат да се намерят филтри после за нея?  newsm78

# 1 506
  • Мнения: 1 953
Аз пък знам точно обратното на казаното от fenyx за кашкавала. Кое е вярно, обърках се Thinking. И на нас редовно ни остава кашкавал и мухлясва, и аз хвърлям. Кашкавалът Блуедино, ако е на Йотови, не ми харесва. В началото много го харесвах, от 1-2г., не.

# 1 507
  • Мнения: 4 884
Ей, ние луди пари даваме за кашкавал с мухъл, па вие го фърГате. Срамота!

# 1 508
  • Мнения: X
Сериозно ли плесента е същата?!

# 1 509
  • Варна
  • Мнения: 25 813
Качественият кашкавал, ако е добре узрял няма да мухляса, ако стои дълго, а ще се втвърди.
По принцип е така. Случвало ми се е с един забравен кашкавал Алфатар - не мухляса, просто стана на кокал по външните повърхности.

# 1 510
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
За да ви станат хрупкави гофретите е важно изпичането. Моят гофретник не е от Лидл, но съм си хванала една рецепта, от която винаги ми стават хрупкави. Пека ги 20 - 25 минути. Ако някой иска, мога да пратя рецептата на лични.

искам рецептата

# 1 511
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 734
май неправилно наричаме това жълтеникавото кашкавал.  Laughing
преди време си спомням как магазинерката едва отрязваше с 2 ръце парче кашкавал от питата.
сега с малкото ножче за белене нямам проблем.

# 1 512
  • Мнения: 280
Тези от Лидл вярно са се окакали вече тотално. Не, че не ходя там, ама ХХЛ седмица със салами, кренвирши, сланина, солети, куск-кус, царевични пръчици, безалкохолно, черноморец, олио 10 л. и т.н. изглежда абсолютно традиционно за всеки един магазин, и то не за седмица, ами в постоянния му асортимент. Е, сега на Метро рекламата си пасна точно на мястото - ние го имаме през цялата година! И е вярно.

Срамота. Какво падение... Тц тц тц!

За по-лесното събиране на стикитата почти нищо не пуснаха, ама сега па хептен. Разочароващо за мен поне.

# 1 513
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
винаги е било така , когато се събира нещо колекционерско , никога не пускат стойностни неща  .. като мине кампанията със стикитата ще пуснат хубавите стоки 100%

# 1 514
  • Мнения: 3 651
Днас даже не ми дадоха стикита, защото свършили.

Общи условия

Активация на акаунт