Различна сексуална ориентация

• 19 708
  • 591
  •   1
Отговори
# 495
  • Чужбина

То това не се твърди а е доказан факт, че сексуалната ориентация е вродена, как ще зависи от средата.

Дай линк към официално изявление на лекари психиатри, че сексуалната ориентация е вродена и не се влияе от средата.

Да.... и къде е общото тук с хомосексуалност?

Общото е сексуалното влечение.

# 496
...

Ама то всеки има. Това е инстинкт. Или по скоро са инстинкти.
Не е ли по правилно да се каже, че ако нямаш влечение и това те учудва и ти пречи е добре да идеш да се прегледаш?

Защото ако кажеш на лекаря > Нямам влечение то може да е показател за някакво смущение, но ако идеш да му кажеш ... @Спохождат ме мисли за пръстчетата на колежката, която ми е интересна в последно време  ... @  ... май няма да те прати на изследвания.

# 497

То това не се твърди а е доказан факт, че сексуалната ориентация е вродена, как ще зависи от средата.

Дай линк към официално изявление на лекари психиатри, че сексуалната ориентация е вродена и не се влияе от средата.

Интернет е пълен със материал по темата, дали сексуалната ориентация е вродена... отделно има документации, интервюта и т.н
Общото, че е сексуалното влечение, не означава абсолютно нищо в случая, то по твоята логика тогава, общо има и между хетеросексуалност и педофилия.. Много говорене, накрая нищо съществено не се каза.

# 498
  • Чужбина

Интернет е пълен със материал по темата, дали сексуалната ориентация е вродена... отделно има документации, интервюта и т.н

Именно! И еднозначно мнение на експертите не съществува. Повтарям - НЯМА.

Та затова ми е много интересно, защо, по дяволите, някакви неща, които са прекалено спорни, се твърдят с такава категоричност.

Или ти си прочела едно мнение някъде и сега го повтаряш като папагал.

Общото, че е сексуалното влечение, не означава абсолютно нищо в случая, то по твоята логика тогава, общо има и между хетеросексуалност и педофилия.. Много говорене, накрая нищо съществено не се каза.

Ти май не разбра изобщо, за какво става въпрос. Попитах, след като сексуалното влечение е вродена и не подлежи на влияние от средата, дали с педофилията нещата стоят по същия начин. Защото, по вашата логика, така стоят нещата.

Какъв ти е проблемът да напишеш, че педофилията е вродена, след като твърдиш, че хомосексуалността е вродена?

И още - хетеросексуалността е норма! Останалото е отклонение от нормата. Така че ... не ми слагай хетеросексуалността е педофилията в една графа.

# 499
A различното е взаимното желание. При педофилията го няма.

... Общото е сексуалното влечение.
Ама то всеки има. Това е инстинкт. Или по скоро са инстинкти.
Не е ли по правилно да се каже, че ако нямаш влечение и това те учудва и ти пречи е добре да идеш да се прегледаш?
Защото ако кажеш на лекаря > Нямам влечение то може да е показател за някакво смущение, но ако идеш да му кажеш ... @Спохождат ме мисли за пръстчетата на колежката, която ми е интересна в последно време  ... @  ... май няма да те прати на изследвания.
Няма нищо лошо нито в пръстчетата на колежката ти, нито в твоите пръстчета, нито в играчките. Има обаче лошо в това да нямаш оргазми, да си импотентен, незадоволен в леглото. Един разумен и осъзнат човек ще потърси и ще намери решение на проблемите си, дали в противоположния или в своя си пол, в пръстчетата или в нещо друго, няма значение. Неразумния ще си страда злобничко и ще ругае щастливите с еднаква или рзлична сексуална ориентация.

# 500
Eleonora_27 ти не разбра ли, че всички сме родени голи, но ходим цял живот облечени. Ако тръгнем голи по улиците ни санкционират. Не сме в нормите.
и т.н.

# 501
Аз нямам идея дали педофилията е вродена, тази тема не ме е вълнувала никога и за мен няма разлика дали е вродена или придобита поради някакви обстоятелства. Много деца в ранна детска възраст разбират, че ги влече съответния пол, че примерно предпочитат да си играят с кукли и мечета, а не с коли и камиони... Аз имам приятели с различна сексуална ориентация, които твърдят, че от много малки знаят, че харесват момчета, хора все израснали в стабилни класически семейства... От друха страна, ще каже ли един педофил според вас... ами да, от 5 годишен знам, че имам педофилски наклонности...

# 502
И стига с тези норми, нормите са измислени от хора!

# 503
Ами затова говорим. Живеем в общество. 

# 504
  • Чужбина
Eleonora_27 ти не разбра ли, че всички сме родени голи, но ходим цял живот облечени. Ако тръгнем голи по улиците ни санкционират. Не сме в нормите.
и т.н.
Ако ходим голи, ще се разболеем. Вредно е за здравето. Особено в студените климатични пояси.

Иначе ... на Екватора, можеш да си ходиш гол.

# 505
  • София

Например, защо да не е нормално брат и сестра с майка и баща да не си оформят двойки, че и да се пооженят?
Заради значително повишения риск от генетични увреждания у децата, заченати между близки роднини. Затова и браковете между близки роднини не са разрешени. Поне в западните общества. В някои по-неразвити е друго.

Съжалявам, но твоите аргументи се изчерпват с констатацията, че в Западните общества едикое си се смята за нормално, а другото - не, поради което ние трябва овчедушно и без да вкараме грам логика и здрав разум, да приемем тяхната "истина" за наша.
На мен, толкова безпросветна вяра в "чужденците" ми идва повечко.

Защото, ако направим паралел с ненормалното влечение между роднини, с ненормалната среда в която растат децата при двама еднополови индивида, които създават опасно изкривен модел за подражание и насаждат представата за излишността на единия пол при създаването и възпитанието на човека, ще видим че при първите се руши генома, а при вторите се рушат из основи психиката и нормалните природни закономерности.

# 506
  • София

Не, нормите са измислени от Природата, която ни е създала хетеросексуални с единствената за нея цел- да се размножаваме и да не загива човечеството. Същото се отнася и за животните, размножаващи се на същия принцип.

А, хората прекрачват природните норми, като в днешно време изнагляха дотам, че да подлагат децата на гаврата- еднополови да го играят на мама и тате. Не само това- във Франция стигнаха дотам, да ликвидират тези две думи, като ги заменят с "родител1" и "родител2".

Ако продължаваме с това темпо да прекрачваме границите, все по- близко ще е деня, в който Природата ще ни каже СТИГА, но ще е късно да се върнем назад.

# 507
absurT според последните новини как се увеличава населението ... май сме включили самосъхранението.

# 508
  • Чужбина

Ако продължаваме с това темпо да прекрачваме границите, все по- близко ще е деня, в който Природата ще ни каже СТИГА, но ще е късно да се върнем назад.
Не, просто ще бъдем изместени от култури, които не гледат с добро око на това, деца да се отглеждат от хомосексуални / транссексуални и прочие родители.

Природата си знае работата.

# 509

Не, нормите са измислени от Природата, която ни е създала хетеросексуални с единствената за нея цел- да се размножаваме и да не загива човечеството. Същото се отнася и за животните, размножаващи се на същия принцип.

А, хората прекрачват природните норми, като в днешно време изнагляха дотам, че да подлагат децата на гаврата- еднополови да го играят на мама и тате. Не само това- във Франция стигнаха дотам, да ликвидират тези две думи, като ги заменят с "родител1" и "родител2".

Нормите са измислени от хора и подлежат на промени и корекции, защото както вече казах, времето върви напред. Човечеството би изчезнало поради тотално различни причини, а не заради хомосексуалните двойки. Днес сме близо 8 милиарда, виж колко сме били преди 100 години, когато пък хомосексуалноста, еднополовите бракове са били абсолютно табу третирано като болест... Тези тип библейски аргументи са толкова вредни. Природата ще ни каже стига, защото не я пазим, защото си караме колите с евтино гориво, защото си хвърляме фасовете в парка, защото нямаме уважение към животните, към морето, към нищо, а не защото мъже са решили да обичат мъже и жени, жени!

Общи условия

Активация на акаунт