Различна сексуална ориентация

• 19 694
  • 591
  •   1
Отговори
# 375
Ако беше широко разпространен феномен, щеше и да бъде обсъждано как да се процедира с него, предполагам.

Той си се обсъжда.
https://www.dnes.bg/world/2011/01/14/kryvosmeshenieto-ne-e-prestyplenie.108699

https://www.lifesitenews.com/news/european-court-upholds-germany … ro-family-grounds

Второто е интересно, защото човекът твърди, че ограничават правата му и правото на сексуално самоопределение, а ЕСПЧ не е на това мнение.

Естествено, има и други.

# 376
  • София
Един проблем по-малко за решаване в бг-мама.
JoyJoy

# 377
  • София

Защо да НИ остави на мира? Тук една голяма част подкрепяме правата на гей общността и както вече сто пъти се каза, е въпрос на време те да станат действителни. Нищо, че Абсурт не одобрява.

Да, да НИ остави на мира, защото в голямата си част, сме толерантни към хомосексуалните, но не и към осиновяването на деца от тях.
Това, че е въпрос на време да стане, не означава че трябва да се изправим на задни лапи, както няколко тук сте застинали в нямо обожание.

# 378
  • София
Сапфир, как ти хрумва изобщо да сравняваш любовта на човек към човек, с такава между човек и предмет, животно, мъртвец...недоумявам просто...

Абсурд, не смятам, че някой е в нямо обожание. приемаме хората каквито са, с нужната доза критичност.

# 379
  • София
Кое "защо" имаш предвид? Защо се целуват или защо не е нормално?
И двете. Повече защо са еднополови. "защо не са момиче и момче" . "нормално ли е?"

И двете - т.е. и че е нормално, и че не е нормално.
Обяснила съм му, че има хора, които просто се раждат такива. Поради най-разнообразни причини - като започнем от най-грубото - хромозмни (XXY, примерно) и продължим с хормонални. И за тях е по-добре да потърсят щастието там, където могат да го намерят, отколкото цял живот да се чувстват нещастни и не на място. В такъв смисъл, не е ненормално - това не са ненормални хора, не са опасни, не са (непременно - като всички останали може и да са) ниско интелигентни, не е заразно, не е страшно. От друга страна, нормално също не е - в смисъл, не е обичайното / средното / очакваното, не е и целесъобразно от гледна точка на вида (човек) или на природата, такива връзки няма как да са плодотворни (буквалния смисъл на плод = дете = възпроизводство) сами по себе си. Не е нещо, което следва да се опитва само с цел проба. Не всичко, което съществува, трябва да се опитва - има неща, които при никакви обстоятелства не трябва да се опитват - пр. ЛСД, има неща, до които се прибягва само ако няма никакъв друг начин - пр. химеотерапия - има и неща, които по същество са крайно лоши (пр. измама), но в някои случаи могат да са повече от оправдани (приемането на еврейски деца от немски семейства по времето на Втората Световна Война). Никое от тях, обаче, не следва да се прави само за "проба" и за да се провери как е да си "от другата страна".

# 380
  • София
Сапфир, как ти хрумва изобщо да сравняваш любовта на човек към човек, с такава между човек и предмет, животно, мъртвец...недоумявам просто...

Ами, защо не?
Човещинка е.
Защо любовта и сексуалното привличане към същия пол да са нормални, а към предмет, животно или сестра, брат, майка и баща, мъртвец, да е психично отклонение? newsm78

# 381
Ако беше широко разпространен феномен, щеше и да бъде обсъждано как да се процедира с него, предполагам.

Той си се обсъжда.

Така е. Но се случва сравнително много рядко. Ако се случваше на 5% от населението, разговорът щеше да е съвсем друг.

Освен това, кръвосмешението поставя на сериозен риск здравето и живота на евентуалното потомство. Така че принципът да не вредиш на другите със собственото си щастие, е леко нарушен.

Тук дори не говорим за брак. Доколкото знам, интимната връзка с близки роднини се преследва от закона на повечето места - с брак или без. Заради интереса на евентуалните деца, предполагам.

# 382
Освен това, кръвосмешението поставя на сериозен риск здравето и живота на евентуалното потомство. Така че принципът да не вредиш на другите със собственото си щастие, е леко нарушен.

Тук дори не говорим за брак. Доколкото знам, интимната връзка с близки роднини се преследва от закона на повечето места - с брак или без. Заради интереса на евентуалните деца, предполагам.

И хомосексуалните връзки са се преследвали доскоро, а на места и досега. А 50 години по-късно вече говорим за брак. Значи това не е проблем.
Сега има достатъчно генетични изследвания, за за може да не рискуващ с потомството си - а може би си искаш децата, каквито и да са и ще се грижиш с обич за тях. Раждането след определена възраст също носи рискове, но никой не го забранява. Защо трябва тези хора да се лишават от правата си? Защото са истинско малцинство?  Не е особено справедливо.
Да не намекваш, че на хора, при които има сериозен риск за здравето и живота на евентуалното потомство, трябва да им се забранява да раждат? Това отива малко в посока нацизъм.

# 383
Давай, покажи ми къде е казано това, което цитираш по-горе.Искам конкретни доказателства, моля. Иначе ще те обявя за лъжкиня.

Скрит текст:
Bill 89 repeals and replaces the existing Child and Family Services Act, which governs child protection services, and adoption and foster care services.

It adds “gender identity” and “gender expression” as factors to be considered “in the best interests of the child.”

At the same time, Bill 89 deletes the religious faith in which the parents are raising the child as a factor to be considered, and mandates that child protection services instead consider only the child’s own “creed.”

The bill “has real problems that could lead to the devastation of many families,” said Granic Allen.

That was underscored by Minister of Child and Family Services Michael Coteau’s remarks to QP Briefing. 

Coteau, who introduced the bill, said he sees questioning a teen’s self-identification as LGBTQI or telling them to change as abuse.

“I would consider that a form of abuse, when a child identifies one way and a caregiver is saying no, you need to do this differently,” he said.

“If it’s abuse, and if it’s within the definition, a child can be removed from that environment and placed into protection where the abuse stops.”

Bill 89 retains the provision in the current law that a child who is suffering or “at risk of suffering” mental or emotional harm and whose parents do not provide “treatment or access to treatment” is need of protection under the law.

But while the present law says a Children’s Aid Society (CAS) should take the “least disruptive course of action,” Bill 89 adds “including the provision of prevention services, early intervention services and community support services.”

And as Bill 89 adds gender identity and expression as factors to be considered in determining a child's best interests, which is the guiding principle of the law, this raises concerns about how parents respond to gender identity disorder in children and how the government responds in turn.

http://www.realwomenofcanada.ca/bill-28/

https://www.lifesitenews.com/news/liberal-bill-empowers-gvmt-to- … ts-who-dont-accep

https://arpacanada.ca/news/2017/06/12/bill89passes/

https://www.youtube.com/watch?v=n2cduMMDpr4

https://www.ola.org/en/legislative-business/bills/parliament-41/session-2/bill-89

https://toronto.citynews.ca/2015/09/02/parents-protest-ontarios- … ulum-107-ridings/

https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/ontario-sex-ed-plans-1.4742523

Какво ми цитираш разни публикацийки от сулюи пулю Rolling Eyes??? Аз ти сложих линк с оригиналния Бил. Оттам ми цитирай текстовете, а не нечии тъпи интерпретации.

# 384
  • София

Така е. Но се случва сравнително много рядко. Ако се случваше на 5% от населението, разговорът щеше да е съвсем друг.

Това не е основание да се дискриминират, без значение какъв процент са- нали всички трябва да имат равни права за всичко.
От друга страна- при хомо, дори няма потомство, но заради собственото им щастие, им се дават като опитни зайчета чужди деца, на които да вредят на воля.
И от трета страна- хомосексуализма се е преследвал от закона назад в годините, после се преследваше само склоняването, сега и брак, и осиновяване разрешиха, та какво пречи закона да се промени?
Нали хората имат нужди и трябва да си ги узаконят, защото вече сме 21- ви век и т.н.

# 385
  • 221B Baker Street
А кой им забранява да си търсят правата?! Аз не съм видяла шествия на некрофили, зоофили, влюбени братя и сестри и всички онези, които намесихте в темата! Който смята, че правата му са нарушени, свободен е да протестира! Да се разкрие пред хората и света!

# 386
  • София
Защо любовта и сексуалното привличане към същия пол да са нормални, а към предмет...да е психично отклонение? newsm78
права си. респект към вибратора е нужен:)

# 387
  • София

права си. респект към вибратора е нужен:)

Предполагам ,знаеш вица, за дъщерята, която влиза в кухнята и заварва баща си пред салатата и чаша ракия, а срещу него вибратор и пак чаша ракия. Mr. Green

# 388

Да не намекваш, че на хора, при които има сериозен риск за здравето и живота на евентуалното потомство, трябва да им се забранява да раждат? Това отива малко в посока нацизъм.

Всъщност това е доста сериозен етичен проблем. Предполагам, че зависи от степента на риск.

Примерно, не всеки лекар се навива да приложи асистирана репродукция на много възрастни жени - а и не навсякъде е законно. Подобен спор се води и по отношение броя на ембрионите, които се трансферират при ин-витро. Или дали да се реанимират бебета, родени твърде рано - предвид рисковете от увреждания.

Иначе разбирам, че сарказмът е удобно убежище, когато спорът ти се изплъзва. Но в реалността тези въпроси за изключително важни, ако някога са те засегнали лично. И отговорите никак не са лесни.

# 389
А кой им забранява да си търсят правата?! Аз не съм видяла шествия на некрофили, зоофили, влюбени братя и сестри и всички онези, които намесихте в темата! Който смята, че правата му са нарушени, свободен е да протестира! Да се разкрие пред хората и света!

Защо трябва да си търсят правата?  Правата са си права, без значение дали има шествия. Защо ЕСПЧ приема, че един човек, имал доброволен секс с пълнолетната си сестра трябва да отиде в затвора и му отрича правото на сексуално самоопределение, а други ще получават право на брак? Само устатите и мнозинствата ли имат права? Къде остават правата на "слабите и беззащитните", на малцинствата?

Jp, обикновено ти прибягваш към сарказъм, да разбирам ли, че го правиш, когато ти се изплъзва спорът? Мисля, че сме наясно, че нито аз теб ще убедя, нито ти мен. Чешем си езиците, нищо повече. Не се съмнявам, че въпросите са важни, значи трябва да намират решение, без да засягат ничии права.

Общи условия

Активация на акаунт