Различна сексуална ориентация

• 19 666
  • 591
  •   1
Отговори
# 450
  • Street of Dreams
Ех, любимата ми дума изпадна от небето... Ние, незрелите и нетолерантните, дето нямаме никакви познати и опит в живота, още не сме се издигнали на такова високо ниво - прости ни.

# 451
  • София
Това, за посочване на настойник, съм го гледала по филмите, но не знам да съществува някакво законово положение у нас.

Ако е така проблемът не е само на гейове и лесбийки, а и на всички останали осиновители, не сключили брак, самотни родители. Техните и на децата им права в такъв случай кой защитава?

Ами, имат роднини- баби, лели, чичовци и вуйчовци, независимо дали родителят има брак, или е самотен.

# 452

Колкото и да не възприето у нас детето да се отглежда от еднополови двойка, ми се струва твърде травмиращо, а и несправедливо, то да бъде отнето от другата жена в двойката. Особено, ако от раждането си е било отглеждано и от нея. Децата не се интересуват дали ги отглеждат две жени, двама мъже, или мъж и жена, за тях това е семейството им. И не се отнася само за двойките в интимен план.

Първо, това може да се избегне, както писах по-напред чрез непълно осиновяване на детето. Ако една жена роди дете, то може да е непълно осиновено от друга. Този институт е стар и познат в нашето законодателство. При двама мъже е малко по-сложно, ноэне невъзможно.
Второ, дори и да няма нито кръвна, нито осиновителска връзка, във всеки отделен случай детето ще бъде настанено там, където сочат Неговите интереси, а не на двойката. Могат и да съвпадат, а могат и да не съвпадат, винаги социалните служби се ръководят от интереса на детето. Естествено, че ако то има престаряла или болна баба, а е много привързано към преживелия партньор, никой няма да го тупурдиса на бабата. Но ако партньорът е неспособен да гледа детето или между тях няма емоционална връзка, детето може да е настанено, например в семейството на люб
ящия и грижовен вуйчо. Въобще, случи всякакви.
За осиновяването-няма такова нещо като "право на осиновяване". Социалните служби преценяват дали ще е в интерес на детето. Не са един и два случаите да се отказва осиновяване и на хетеродвойки или самотни жени. Ако една жена няма брак и осинови дете, партньорът и е точно никакъв на това дете, при евентуална смърт не му се дава детето"по право", а се преценява има ли основание да се настани като при близък. Т. е тази двойка не е по-облагодетелствана.

# 453
   Този сблъсък е очакван и много интересен - срещата на двата титана на либералната демо(н)крация - мигрантите и дейците от ЛГБТ. Който го е организирал седи и гледа сеир сега. Защото си е сеир-  Панаир на суетата и глупостта на обществата , наречени скоро вегански.

# 454

Питам се как ще реагирате например, ако сте на разходка с детето ви и видите двойка мъже или жени да се целуват? Ще помолите да не гледа (детето) или ще ще обясните, че е нормално. Всеки има право на избор.

Аз бих обяснила, че е нормално! Не ми допадат тези ласки на обществени места, независимо дали между мъж с жена или пък еднополови... но в различните сексуални ориентации не намирам нищо ненормално, така, че бих обяснила, че е абсолютно окей.

# 455

Питам се как ще реагирате например, ако сте на разходка с детето ви и видите двойка мъже или жени да се целуват? Ще помолите да не гледа (детето) или ще ще обясните, че е нормално. Всеки има право на избор.

Няма да казвам нищо. Ако детето ме попита, ще кажа, че някои мъже харесват жени, а други мъже харесват мъже. Според възрастта на детето ще напасна и отговора, но определено няма да му казвам да не гледа или че е нещо непристойно и лошо.

Мари, този дълъг, емоционален пост с висок патос предполагам, че го написа за да ми натриеш носа, но ще те разочаровам - с голяма част със съгласна. И едното и другото е пошло и води до деградация на обществото.

Обаче да ми казваш в защита на гей-индоктринацията, че инстаграм и чалга каналите не оставяли отпечатък при младите - на това мога само да се смея.

Какъв е този абсурд ''гей-индоктринация''? Сексуалната ориентация си я имаш, тя не се учи. Влече те това, което те влече. Колкото и да гледам жени да се целуват, няма да ме направят лесбийка. Мога да кажа за една жена, че е красива, но сексуално не ме влече изобщо. Гарантирам и за синовете ми, че не са станали хомосексуални, въпреки че имат такива мъже и жени в средите си и са израснали в държава, където да си привлечен от същия пол не се смята за нещо отрицателно.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 22:08 от Fenris

# 456
  • Чужбина
Сексуалната ориентация си я имаш, тя не се учи. Влече те това, което те влече.

И педофилите се раждат такива? И тях така ги влече, което ги влече?

Интересна ми е теорията ти за педофилите! Генетично увраждане ли е?

# 457
Fenris и мен ме влекат разходки на слънце и пр. но ходя на работа да си храня децата

# 458
Fenris и мен ме влекат разходки на слънце и пр. но ходя на работа да си храня децата

Чудесно е, че ходиш на работа, но това какво общо има с написаното от мен?

# 459
ами всеки го влече нещо. но се придържа към норми.

# 460
ами всеки го влече нещо. но се придържа към норми.

Защо разходките на слънце да са в противоречие с ходенето на работа? Човек спокойно може да прави и двете - да ходи на разходки, когато не е на работа. Усещам хомофобски настроения у теб, но все пак ми се иска да аргументираш позицията ти.

# 461
  • Чужбина
Какво означава да имаш хомофобски настроения.

Много ще бъда благодарна, ако някой ми обясни.

# 462
всеки има влечения. има и норми. ако махнем нормите и всеки е повлече както си иска какво ще стане. Т.е. има влечение не може да се каже за каквото и да е. Всеки има влечение. Допустимо е докато не нанася щети на околните. Останалото се нарича болест и липса на контрол и има нужда от терапия.

Eleonora_27 никаква идея си няма, но може и да ги имам. Не съм сигурна. В момента настроението ми е по-скоро пролетно

# 463
всеки има влечения. има и норми. ако махнем нормите и всеки е повлече както си иска какво ще стане. Т.е. има влечение не може да се каже за каквото и да е. Всеки има влечение. Допустимо е докато не нанася щети на околните. Останалото се нарича болест и липса на контрол и има нужда от терапия.

Eleonora_27 никаква идея си няма, но може и да ги имам. Не съм сигурна. В момента настроението ми е по-скоро пролетно

В случая не говорим за всеобща свобода всеки да прави, каквото си иска. Има си законови ограничения. Не е забранено да те привлича собствения пол, нито пък е нещо ненормално. Това, че двама мъже или две жени се обичат, по никакъв начин не нанася щети на околните, нито е болест, която трябва да се лекува. Какъв контрол точно върху чувството на любов? Да караш насила всеки да обича някой от другия пол? Да уреждаш брак на детето ти с братовчед или братовчедка? Ти би ли обичала насила друга жена, ако това беше нормата? Би ли го чувствала наистина и би ли се примирила? ''Лечението'' на хомосексуалните хора е било брутално и съвсем очаквано - безрезултатно. Защото това не е болест, която да се лекува. Излекувай си цвета на очите, ако можеш.

# 464
за @педофилията@ говорим?
като влечение или като липса и нежелание за контрол?
и влечението като оправдание на престъпно действие спрямо друг.

Общи условия

Активация на акаунт