Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 160
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
А, поединично няма да мога. 😀 Гледах в схемата, че при една от пропорциите тъмнокестеняво остава такова, а сиво става светлокестеняво. Обаче това с червения оттенък е мръсен номер, да и си права, че може точно това да се получи. Ако сложа повечко индиго, може да го избегна, знам ли. Ще се поровя още малко по схемите, ще питам и в магазина, ако могат да помогнат и после ще се пробвам. Като започне да пада къната зле ли изглежда цветът на косата?

# 376
Soul81, според мен да изчакаш още година като са ти единични белите косми.
Така с частично боядисване само в корените ми се струва,  че няма да стане добре. Освен това във всички билкови бои има къна в различно съотношение с останалите билки,  което означава че ще има червеникав оттенък.

# 377
ако нямаш опит,заложи на готова смес.По-светла от косата ти. Иначе с това смесване как ще прецениш ,да не стане черна .
След миене не изглежда избеляла,ако това имаш предвид.Не съм забелязала загуба на цвят с миенето,каквато и къна да съм ползвала. Може накрая да обливаш с лъжичка оцет/лимон в чаша с вода.
Не е толкова цапащо,колкото си представяш , след измиване Simple Smile

# 378
Да, наистина си го представям много драматично, признавам си. 😁 Струва ми се, че ще потекат едни кървави реки и по мен, и из цялата баня, да не говорим как ще си измия кожата, а и с кърпите как ще се оправя.

Всички казват, че не съм за боядисване още, обаче обичам да си връзвам косата, а и ми пречи иначе, дълга е доста. А като е вързана и лъснат тези косъмчета...направо ме вбесяват. Като си помисля, че приятелки се боядисват от 18-годишни, чудя се защо им е бил този тормоз. 😃

Четох някакъв съвет - да събера косми от гребена и да боядисам първо тях, за да видя какъв цвят ще се получи. 😃 Някой играл ли си е така?

# 379
Е,като отмиваш къната от косата е нормално да потекат едни реки. Ползвай балсам преди шампоана,после шампоан и после пак балсам. И обилно вода.
но ако можеш,изчакай. Не е толкова страшно  с бели косми,на някои даже им отива Simple Smile

# 380
Soul81, самото боядисване и цапане ти е най-малкия проблем, измива се без проблем, аз си цапам и челото, врата и къде ли не-измива се,предвид, че ти е кестенява косата няма да избегнеш червеникавите отенъци. Както са ти писали момичетата само корени не е ок, ще имаш разлика корен-дължина при всички положения.С някоя от готовите билкови пробвай щом толкова те дразнят белите косми. Хубаво е, че си се спряла на този вариант пред химията.

# 381
Здравейте, момичета! Месец и половина вече откакто не съм ползвала химическа боя. Имам около 2 см израснали корени. За момента сякаш практикувам вариант мазане всяка седмица с престояване максимум час. Знам, че така не се получава добро покритие на белите коси, но реално правя само още едно измиване през седмицата и другото ми е с къносване, така че са прилично покрити. Ще действам така, докато все още експериментирам. Последно миналата седмица пробвах цвят Карамел на Култиваторс. Не мога да кажа, че съм доволна. Преди това с къната, която ползвах (Сахара Тазарин) и с билковата боя на другата марка, която бях снимала (Био Органикс), никога не съм имала петна, които да останат по хавлията и по тениската, с коите се боядисвам. С тази билкова боя останаха петна, които не мога да махна. Освен това на второто измиване продължи да пада цвят от самата коса.
Имам още едно пакетче (25 грама), което ще си намажа най-вероятно само на корените утре и след това имам цяла опаковка (вътре са 4броя пакетчета по 25 грама всяко), която не знам още дали ще ползвам скоро.
Много клипове изгледах в интернет как се постига кестеняво с къна и индиго и си мисля, че най-добрият вариант (но за коси с голяма степен побеляване) са двете стъпки: първо къносване и после индиго. Иначе наистина има риск , ако се смесят двете от позеленяване на бялата коса!
Ще потърся вкъщи дали имам отпреди години амла и индиго, ако нямам, ще си купя и ще си правя следващите смески сама.
Четох снощи на няколко места за една маска за спиране на побеляването, мисля да я пробвам няколко месеца, да видим какъв ефект ще има върху моята коса. Няколко лъжици пресен сок от лимон с кокосово масло се разбъркват, втриват се в скалпа с масаж, покрива се главата с найлонова шапка, после отгоре хавлия, стои така 20-30 минути и след това се измива.
По отношение на по-бързия растеж и подхранването четох, че много жени практикуват следното: когато се къносат, измиват косата само с вода след къната и след това в корените мажат кокосово масло, спят така една нощ и чак на следващата сутрин мият косата с шампоан. Може и това да пробвам, ще видим.

# 382
  • Пловдив
Малеее, според мен после трябва доста шампоан да сложа на моята коса, че да е измия от кокосовото масло🤔
Иначе и аз съм навита да го пробвам.
Аз използвам един шампоан турски за бялата коса и един спрей също, но от алиекспрес, но не виждам ефект.

# 383
gardje, ти си го написала за корените: "прилично покрити". Хубаво е да експериментираме, за постигане на максимално съвършен вариант на оцветяване на обезцветените участъци Hands Plus1 Но тук възможностите на къната са ограничени. За мен, разковничето е да се възприемем и харесаме и с тези по-слънчеви нюанси на проблемните места, но пък да се радваме на здрава и лъскава коса по-дълго време Flowers Bouquet

# 384

По отношение на по-бързия растеж и подхранването четох, че много жени практикуват следното: когато се къносат, измиват косата само с вода след къната и след това в корените мажат кокосово масло, спят така една нощ и чак на следващата сутрин мият косата с шампоан. Може и това да пробвам, ще видим.

Не съм пробвала такъв вариант (всъщност, не държа особено да ми расте много бързо, защото по-бързо се появяват белите корени:), но ми се струва, че маслото по-скоро ще свали къната, на която и без това й трябват няколко дни, за да се получи крайният цвят. Още повече, че в корените обикновено хваща най-слабо и стоят леко по-светли, ако са бели. Но ако се цели само подхранване и няма бели корени, не пречи да се пробва:)

# 385
Момичета, кажете за "позеленяването" повечко. Бях решила днес да се къносвам и ме хвана страх заради това, сега търся още информация.

# 386
На мен ми се случи само при глос от индиго с балсам, направен седмици след къносването, когато явно къната се е била поотмила. Светнаха в зелено само няколкото бели косъмчета, но и това зелено се отми за два дена Grinning Така, че индигото гледам да е заедно с къната или веднага, след нея.

# 387
gardje, ти си го написала за корените: "прилично покрити". Хубаво е да експериментираме, за постигане на максимално съвършен вариант на оцветяване на обезцветените участъци Hands Plus1 Но тук възможностите на къната са ограничени. За мен, разковничето е да се възприемем и харесаме и с тези по-слънчеви нюанси на проблемните места, но пък да се радваме на здрава и лъскава коса по-дълго време Flowers Bouquet

Да, и аз към това се стремя-здрава и лъскава коса, цветът даже не ми е толкова важен. Съсредоточила съм се върху подхранване и бърз растеж, за да може да ми израсте боядисваната с химическа боя коса.

# 388
  • Sofia, Bulgaria
Мислех си, че само при химически изрусявана коса се получава това позеленяване.
Аз имам доста бели косми и не съм имала проблеми с позеленяване, но и никога не съм правила двустъпково боядисване или глос с индиго.
Добре че го написахте, за да го имам предвид.
gardje, радвам се, че сподели мнение за боята на Култиватор'с и то точно за цвят Карамел. Аз се бях насочила към него, да го пробвам докато косата ми е все още химически изсветлена, но май ще си мина направо на цвят Орех.

# 389
Мислех си, че само при химически изрусявана коса се получава това позеленяване.
Аз имам доста бели косми и не съм имала проблеми с позеленяване, но и никога не съм правила двустъпково боядисване или глос с индиго.
Добре че го написахте, за да го имам предвид.
gardje, радвам се, че сподели мнение за боята на Култиватор'с и то точно за цвят Карамел. Аз се бях насочила към него, да го пробвам докато косата ми е все още химически изсветлена, но май ще си мина направо на цвят Орех.
Гледах и аз ореха и ме е яд, че не взех от него.

Общи условия

Активация на акаунт